Hamilton, Farkı Kapatacaklarını Düşünüyor

yazar:

kategori:

Mclaren sürücüsü, şampiyona lideri Mark Webber’in 19 puan gerisinde yer alıyor ve bu sezon henüz 2 kere podyuma çıkabildi.

Hamilton “Bu duruma 2 açıdan bakabilirsiniz. İlk yarışlarda bazı fırsatlarımız oldu ve belki de bu fırsatları en iyi şekilde değerlendiremedik.”

“Ancak genel olarak iyi iş çıkardığımızı da söyleyebilirsiniz. Araçtan çok iyi perforans çıkardık ve araçtan beklentilerin ve kapasitesinin üstünde performans aldık.”

“Gerçek ise bu iki görüşün ortasında: belki bir kaç fazla puan daha kazanabilirdik ancak her yarışın her bir turunda elimden geleni yaptığımı düşünüyorum, araçtan maksimumu çıkardım bu yüzden biraz şanssız olsam bile performansımdan memnunum.”

“Evet, daha fazla puan güzel olabilirdi ancak bu yüzden çok da endişe etmemiz gerektiğini düşünmüyorum, daha bir çok yarış var ve farkı kapatmak için çok fazla şansımız olacak. Geçmişle uğraşmaktansa geleceği planlamak daha önemli.”

“Ve takımım her zaman tam olarak bunu yaptı ve şu anda da bunu yapıyoruz. Tekrar önde olmak için ne yapmamız gerektiğini biliyoruz.” dedi.

2008 şampiyonu ayrıca, önümüzdeki yarışlarda Mclaren’in büyük atılım yapacağını ve Red Bull ile farkı kapatacağını düşünüyor.

Hamilton “Bazı güncellemelerimiz var, bunlar hemen olmayacak ancak liderler ile farkı nasıl kapatacağımızı bildiğimizi düşünüyoruz.”

“İstanbul, Kanada ve Silverstone gibi pistlerde her ne koşulda olursa olsun hızımızı biliyoruz. Elimizdeki paketin bu pistlerde çok daha rekabetçi olacağını biliyoruz. Özellikle de yarış performansı olarak buralarda hep güçlü olduk.”

“Önemli olan odaklanmış bir şekilde kalmak. Takımımın en önemli güçlü yanlarından birisi sezon içerisinde araç gelişiminin iyi olması ve ben doğru yönde ilerlediğimizi düşünüyorum.” dedi.


Yorumlar

  1. her takım gelişiyor ama redbull da gelişiyor para sıkıntıları yok onlarda gelişime müthiş para döküyorlar.Herşeye rağmen Mclaren hızlı pistlerde başarılı olacaktır.İspanyada bile lastiği patlamasa iyi bir yerde bitirecekti mark webbere o yarışta kim kafa tuttu ki.Türkiyede Mclaren daha güçlü olacaktır malezya tarzı bir pist ve Redbull ferrari ve mclaren baya kapışacaklar

  2. @BÜLENT ŞAHİN yorumuna katılıyorum…"yüreğiyle süren çocuk" güzel bir sıfat…

  3. "Yüreğiyle süren çocuk"

    Hamilton için bunları söylemek geliyor içimden. Aracın maksimimumunu (deyim yerindeyse suyunu) çıkartıyor. İstatistikler seni belki yazacak belki yazmayacak ama seni her gördüğümde bu cümleyi kuracağım.

    1 zamanlar Schumi için söylediğim gibi.

  4. efendimayin  avatarı

    Evet bencede önümüzdeki yarışlarda mclaren güçlü olacak. Bence sezon daha yeni başlıyor.

  5. samet  birol avatarı

    takım hatalar yapmasa hersey cosulecek sankı bana bıras gevsek davranılar gıbı gelıo pilotlar userınde

  6. Bu saydığın üç yarışta ikincilikten kötü sonuçlar şampiyonluğu kaybettirebilir. Geçmemiz gereken bir tane takım var hiç değilse.

  7. araç çok arıza veriyor. 2005 e mi dönülüyor yoksa? öyleyse eyvah eyvah…

  8. araç çok arıza veriyor. 2005 e mi dönülüyor yoksa? öyleyse eyvah eyvah…

  9. araç çok arıza veriyor. 2005 e mi dönülüyor yoksa? öyleyse eyvah eyvah…

  10. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    biraz daha şans ve doğru strateji olmalı…

  11. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    sanki mclaren yavaş yavaş redbull un sistemini çözüyor gbii eğer çözerseler 1-2 yarısa kadar gerçektende bzler için harika olacak

  12. mert merter avatarı

    LEWiS hakli cünki 19 puan önemli deyil bu yilki panlama sistemiyle tek yarisda bile lider olabilirsin azcik sans yeterlin .

  13. mclaren_mercedes avatarı
    mclaren_mercedes

    her yarıştan sonra aynı açıklama lewis'ten. 🙂 ama fark pek kapanıyor gibi görünmüyor. daha da açılıyor sanki. artık red bull'u geçebilmek için yağmurdan medet umuyoruz. ama yağmurda da şans faktörü biraz da olsa devreye giriyor. kimin karlı çıkacağı belli olmuyor olağanüstü koşullarda.

  14. Şuandaki performansından memnunuz ancak puan tablosunda geride kalman üzüyo bizleri önümüzde daha çok yarışın olması ve McLarenin o müthiş sezon için gelişimlerini göz önünde bulundurursak galibiyetler kazanamaman için hiç bir neden göremiyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir