Lotus 2011'e Yoğunlaşmaya Hazırlanıyor

yazar:

kategori:

Lotus, İspanya GP’ye götürdükleri yeniliklerin de yardımı ile gelişim kaydetmiş, eski takımlarla olan farkı kapatmıştı.

Takımın Britanya GP için de bir başka yenilik pakedi planlamasına rağmen Lotus’un teknik patronu Gascoyne, artık hedeflerinin 2011 olduğunu belirtti.

Gascoyne: “Hâlâ bazı çalışmalarımız var ve muhtemelen Silverstone için bir pakedimiz olacak ama şimdi 2011’de fazlasıyla yoğunlaşmış durumdayız. 2011 modeli, yakın zamanda rüzgâr tüneline giriyor.”

“Bu sene hep yakalamaya çalışan rolündeydik. Gridi bir seviyeye getiren büyük kural değişiklikleri herkesi bir seviyeye getiriyor ve kaynaklarımızı üzerine koymamız gerek. Bu yüzden zorlamaya devam etmeli ama gelecek seneye de bakmalıyız”

Yeni takımların 2010 araçlarını hazırlamada ellerinde bulunan kısıtlı zaman ile Gascoyne, aracın tasarımında sınırları zorlamak yerine sadece hazır etmeye yoğunlaştıklarını kabul etti.

Gascoyne: “(Takımlarda) 10. olmak istiyoruz. Gerçekçi olarak eğer daha da iyi bir araç yapsaydık, 9. veya 8. olabilir miydik? Muhtemelen hayır”

“Dolayısıyla buna kaynak aktarmaya mı değer, yoksa odak noktamızı gelecek seneye çevirmeye mi? Ayrıca bu sene ticari açıdan da iler gitmek istersiniz ama gelecek sene bazılarını şaşırtmak istiyoruz”

“Rüzgâr tünelinde hâlâ test yapıyoruz ve gelecek olan bazı ürünler var. Bu yüzden şimdilik durmuş değiliz”

“Ayrıca aracın ağırlığını azaltıyoruz. Araçta karbon süspansiyon yok, Silverstone’de bu olacak. Ve bu, gelecek seneye de taşınacak. Olduğumuz yerden oldukça memnunuz”


Yorumlar

  1. çok doğru bi karar almış lotus.en azından seneye daha dayanıklı ve biraz daha rekabetçi olurlar.lotus un ismi bile insanı heyecanlandırmaya yetiyor.

  2. acele etmeyin sağlam emin adımlarla ilerleyin önümüzdeki 10 yıl içerisinde belli bir seviye yakalarsınız. güzel bir orta sıra takımı olursunuz. gönlüm daha iyilerini yapmanızdan yana…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir