"Formula 1'de Zirveye Hazır Hintli Yok"

yazar:

kategori:

Formula 1 Resmi sitesinde yayınlanan röportajda ikili, gelecekte üst düzey bir Hintli Formula 1 pilotu görmek istediklerini söylediler.

Orta sıra mücadelesi vermeye başaran Hindistanlı Vijay Mallya’nın takımı Force India, İtalyan ve Alman sürücüleri yarıştırıyor.

Mallya “Kokpitte Hindistanlı birisinin olması önemli. Bundan keyif alırım. Aptal değilim ve bu sayede gelebilecek ilgiyi görebiliyorum.”

“Şu anda kötü olan ise pistte üst seviyede mücadele edecek bir Hindistanlı sürücünün olmaması.” dedi.

Ecclestone da Mallya’yı destekledi. Ecclestone “Şu koşullarda Karun yarışsa Mallya’nın istediklerinin tam tersi olur. Tamamen diğerlerinin arkasından giden bir Hintli’yi yarıştırmak kimseyi yarıştırmamak gibi bir şey olur. Bu faydalı olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. Adam haklı. Sürüş yeteneği iyi olan çıksa bile zirveye oynayabilmek başka meziyetlerde gerektiriyor. Şuan F1'de böyle biri Hintli biri yok malesef, diğer dallarda da benzer. Fakat şuan bir şans var bence, gençlerden yetenekli olanlar bir yerlere gelebiliyor. Onları görenler çıkabiliyor. Tabi tutunamayıp kaybolanlarda var ama bence son yıllarda daha kolay 20 yıl önce daha zordu bence. Hint ve Arap ülkeleri bu konuda gelişim aşamasında anca anca yetenekli pilotlar çıkarıyorlar. Spor dallarının zirvelerine oynayabilecek adamların yetişmesine henüz daha var. Bizim içinde bu geçerli. Ama bizde farklı olaylarda var. Volkan Işık gibi dünya yıldızı, büyük şampiyonların arasında olabilecek bir adamın arkasında olamıyoruz. Kenan'a ne kadar destek olabiliyoruz ki ordan anlayın.

  2. bence çok yanlış düşünüyorlar. HRT'nin GP2 aracıyla hiçkimse birşey yapamaz ki. bunu bile bile nasıl böyle yorumlarda bulunur bu f1 duayenleri anlamam.geçenlerde de ayrton ile yeğeni bruno'yu kıyasladılar. neyi kıyaslıyorsun.böyle bir kıyaslama mı olur. redbull pilotlarına hrt nin aracını versinler bakalım ne yapacaklar. bence bu sezonki pilotların hepsi (trulli son kazasıyla beni biraz yanıltsa da) çok kaliteli pilotlar ve hepsi yapabileceklerinin en iyisini yapıyorlar. hepsine eşit araç verilsin bakın ne sürpriz sonuçlar çıkıyor.

  3. efendimayin  avatarı

    Karun sennadan yavaş değil bence seneye Fi' ye geçebilir.

  4. Narain vardı Jordan da yarışıyordu. Kötü sayılacak bir pilottu o da. Gerçekten Force India'da yarışacak ve puan alabilecek kalitede bir Hintli pilot yok ortalıkta.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir