Fisichella, Melbourne'de Puan Peşinde

yazar:

kategori:

Giancarlo Fisichella, bu haftasonu yeni takımı ile çıkacağı ilk yarışta puan kovalayacak.

İtalyan pilot, 2007 sezonu sonunda Renault’tan ayrılarak Force India’ya geçmişti ve gelecek hafta yeni takımı ile ilk yarış haftasonunu yaşayacak.

Fisichella: "Force India ile bu ilk yarışım için kendimi rahat hissediyorum. İlk amacım sıralamalarda ikinci seansa kalmak ama ardından son umut olarak da Force India’nın şampiyonadaki ilk puanını almak"

"Her testte ileri doğru gittiğimizi ve bazı iyi gelişmeler kaydettiğimizi görebilirsiniz. Son testte, özellikle de Barselona’da tur derecelerimiz kıyaslandığında, araçla doğru yöne gittiğimiz görülebilir"

"Son testte iki uzun sürüş yaptım. Aracın dengesinden ve istikrarından memnun kaldım"

"Sonuçlar, beklentilermiz ile örtüşüyor ve Yarım saniye kazandık. Dahasının geleceğini biliyoruz. Bu yüzden her şey olumlu."

"Bou hattındaki yeni aerodinamiklerle belki 0.2-0.3 daha kazanabiliriz. Böylelikle gridde bir başka iki üç sıra daha ilerleyebiliriz"

"Diğer takımlara bakarsak, yarış şartları altında bizden kolaylıkla uzaklaşacaklarını düşünmüyorum"

İtalyan pilotun takım arkadaşı Adrian Sutil ise, Fisihella ile birlikte yarışmanın heyecanı içinde olduğunu söyledi ve Force India’nın bu sezonki performansı konusunda iyimserliğini ifade etti.

Sutil: "Benim açımdan, beni zorlayacak olmasıyla Giancarlo’nun takımda yanımda olması olumlu bir meydan okuma. Geleceğim için önemli. Zor olacak ama ihtiyacım olan bu. Eğer biri sizi zorlarsa, azami çabanızı ortaya koyarsınız."

"Takımın bu sene daha iyi bir yapıda olduğunu görebilirsiniz. Her şey, doğru yönde gidiyor gibi görünüyor. Daha fazla bütçe var ve geçen sene geliştirmek istediğimiz ama kaynak olmadığından yapamadığımız parçalarda ilerlemeleri gerçekleştirebiliyoruz"

"Amacım, bu sene herşeyde mümkün olduğunca daha iyisini gerçekleştirmek. Daha az hata yapmak ve bir kaç puan almak. Takımın ileri gitmesine yardım etmek istiyorum"


Yorumlar

  1. Fisico bence de cok iyi bir pilot, TC Fisico`nun dezavantajiydi, simdi TC kalkti ve bu avantajini iyi kullanacaktir diye dusunuyorum..

  2. niye onun kendini kanıtkadığını bilmiyomusun jordan ile 2003 brazilya yı kazandı adam hatta 2005 avustralyayı alnının teri ile kazandı.vede 2006 malezyayı şans eseri kazanmadı.yağmur filan olursa podyum bile olur.coulthardın 20nci sırada başladığı avrupa 2007 gibi olabilir neden olmasın.

  3. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Fisi,herkes puan için çıkıyor piste.Sen hele biraz geri dur da karıştırma pistin üzerini.Sonra yetişebiliyorsan basar gelirsin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir