Mercedes, Otomatik F-Kanalı Üzerinde Çalışıyor

yazar:

kategori:

Auto Bild’in haberine göre takımın otomatik F-kanallı aracı, önümüzdeki Türkiye yarışına kadar hazır olabilir.

Mclaren’in öncülüğünü yaptığı bu yeni teknoloji ile takımlar, kokpit önünden aldıkları havayı aracın arka kanadından çıkararak düzlükte hız avantajı kazanıyorlar.

Ferrari ve Sauber takımları da Mclaren gibi pilotlar tarafından kontrol edilen F-kanal sistemlerini kullanmaya başladılar.

Mercedes’in bu sistemi takım patronları tarafından yalanlanmıyor ancak sistemin henüz deneme aşamasında olduğu söyleniyor.

Norbert Haug “Henüz deneme aşamasında. Ancak bizim çözümümüz diğer takımlarınkinden farklı olacak.” dedi.


Yorumlar

  1. Hareketli parça kullanmadan nasıl otomatik sistem yapacaklar anlayamadım. Umarım legal olur. Bana sanki bu tasarım sonunda çok tartışma çıkacak gibi geliyor. Bekleyip görmek lazım…

  2. jet man tabiki havlu atamayız yeni motor kapağının buna uygun yapıldığını defalarca söylemiştim ve bunun otomatik olanı diyince mercedes bişeyler düşünmüştür geçen sene kersi 100 kg dan 20 kg a kadar düşüren mercedes değilmiydi.Ben çok farklı bir f kanalın uzun dingille beraber bize çok yarayacağını düşünüyorum.şu anki eksik noktamız düşük apex hızı ve düzlükde maksimum hız.

  3. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    ben Mercedesin ferrari ve saubere göre daha iyi bir sistem gerçekleştirmesini bekliyorum. çok daha sağlamcı ve gerçektende işe yarar bir sistem olacaktır.ayrıca Mercedesin güvenlik olgusunuda elden bırakmadan legal bir sistem üzerinde çalıştığına inanıyorum…

  4. Uğur Öztürk avatarı
    Uğur Öztürk

    Umarım işe yarar, belki pedalların araya koyarlar ya da ne bileyim gaz pedalının altına tam gaz yapıldığında sistem devreye girer. Lakin hızlı virajlarda durum nasıl olur onu bilemedim..

  5. Virajlarda Downforce kaybetmeden başarabilirse harika bir sükse yapabilirler. Umarım başarırlar. Schumacher'i hak ettiği yerde görmek istiyorum artık..

  6. yok devenin bale papucu:))))))))))))
    Mercedes yaparsa bu sistemi 1. oynar diyeyim(ama 2 yarış)
    Neden mi 2 yarış?
    Çünkü;diğer takımlar hemen kopyalardı ama yinede ilgi çekici bekleyip görecez

  7. yok devenin bale papucu:))))))))))))
    Mercedes yaparsa bu sistemi 1. oynar diyeyim(ama 2 yarış)
    Neden mi 2 yarış?
    Çünkü;diğer takımlar hemen kopyalardı ama yinede ilgi çekici bekleyip görecez

  8. şöyle anlatmaya çalışayım.
    kurala göre; hiçbir aerodinamik parça hareketli olamaz. (ön kanattaki açı değişimi hariç) pilot aerodinamik parça olarak kabul edilmiyor. sistemi, pilot herhangi bir uzvuyla tamamlarsa sorun yok. ama; sistemi tamamlayacak valf, kapak, manifolt v.s… gibi birça harketli olacağından sistem illegal oluyor.

  9. Sistem legalse nasıl pilota veya otomatik çalışmasın göre değişiyor ki ha eliyle tutmuş ha düğmeye basmış?

    Tahminim belli süratin üstünde devreye girecek bir sistem olabilir.

  10. Norbert Haug "Henüz deneme aşamasında. Ancak bizim çözümümüz diğer takımlarınkinden farklı olacak." dedi.

    farklı bir çözüm bulmuş olabilirler, ancak otomatik olmasına ihtimal vermiyorum. sonuçta sistemin kilit noktası olan hava akımının, geçmemesini veya geçmesini sağlayacak bir şey gerekli. bu şey pilotsa legal, araça üzerindeki bir materyal ise illegal oluyor.

  11. istanbul parka yetişirmi bilinmez ama çok önemli bi nokta var.mercedes havlu atmadı atmayacakda bu duruma göre geliştirme çalışmaları sürüyor.daha önceki demeçler ilk 5-6 yarış sonunda geliştirme ve 2011 e odaklanma çalışmalarının belli olacağı yönündeydi.
    demekki istabul parka yetişmese bile bu sistem sezonun 7.yarışında kullanaılabilir yani buda mercedesin bu sezon havlu atmayacağı ihtimalini güçlendiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir