Yeni Takımlar F1'de Değil GP2'de Yarışmalı!

yazar:

kategori:

Montezemolo, gerilerde mücadele eden zayıf takımların yerine büyük takımların 3 araç yarıştırmasına izin verilmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti.

Montezemolo daha önceleri yaptığı açıklamalarda yeni zayıf takımlarla birlikte Formula 1’in “Formula GP3” olarak adlandırılması gerektiğini söyleyerek eleştirmişti.

Tuttosport’a konuşan Montezemolo “Ferrari, 60 yıllık Formula 1 tarihinde 800. yarışını kutluyor.”

“Gururla bu rekoru kimsenin kıramayacağını söylememe izin verin.”

“Bizim için bu büyük gurur kaynağı çünkü bu rekor diğerleri gidip gelirken Ferrari’nin zor zamanlarda bile burada olduğunu gösteriyor.”

“Ferrari’siz Formula 1’in Formula 1 olmayacağını tekrarlıyorum ve bu sene GP2’de yarışması gereken bir çok yeni takım var.” dedi.


Yorumlar

  1. kaypak monti

  2. Çetin Küpücü avatarı
    Çetin Küpücü

    Yeni takımların Formula1'e renk getirmesini umuyorduk.Ancak bu olmadı.Umut verici bir hız farkı,yada muhtemel bir gelişim göstermiyorlar.Sadece pist üzerindeki araç sayısını tamamlar durumdalar.dolayısı ile hak veriyorum.Önce Gp2'de kandilerini ispatlayarak buraya gelmeliler.Pilotlar nasılki bunu yapıyor,takımlar da öyle olmalı.Böylece beklentiler de karşılanmış olacaktır.

  3. seyfi baydar avatarı

    lotus neyse de virgin ve hrt gp2 de bile zor mücadele eder minardi ve jordan cok asil iki takımdı puan aldıkları yarışlar olmuştu bu iki takımı gördükçe honda toyota ve bmw nin ayrılması çok üzücü…

  4. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    3 araç olsun.Ama bütün takımların ihtiyacı olacağı 3. pilot muhtemelen çok iddalı isimler olmayacaktır.Mesela Raikkonen,Heildfeld,Coulthard.Ama yine gridde sırdan pilotlarda olacak,sonuç olarak araçlar sorunu çözmeyecek.En mantıkılısı arkadakilerin gelişmesini beklemek.

  5. Şu an f1 de üç ferrari üç mc laren üç redbul üç mercedes ve üç renault herhalde tarihin en heyecanlı sezonu olurdu:D

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    dogru söylemiş, gp2 deki araçlardan yavaş takımın f1 de işi ne. Mosleye buradan küfürlerimi iletiyorum.

  7. 3.araç fantezisi hala devam ediyo bay montezomolonun aman McLaren sakın böyle bir fikre kapılıpda sizde saçmalamayın.

  8. loyus gelişti diğerleri biraz geride ama bunlarda lazım ilk başta hak veriyordum montezemeloya ama yavaş yavaş gelişiyorlar bence.bir zamanlar minardi vardı kimse unutmasın tur başına 5 saniye kadar yavaştı

  9. gp2 de yarışıp tecrübe kazandıktan sonra tekrar gelmeliler. üç araçlar yarış mantıklımıdır? her takım yarışacaksa neden olmasın?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir