Rosberg, BMW ile Farkı Kapatmayı Umuyor

yazar:

kategori:

Williams Formula 1 takımı, bu kış yapılan testler sonrasında iyi bir gelişim kaydettiklerini gösterdi. Takım, 2007 senesini Renault’un 18 puan gerisinde 4. sırada tamamladı. Takımıkn Alman pilotu Nico rosberg, gelecek sezonda BMW ile farkı kapatıp Renault ile başa baş olmayı umuyor.

Nico Rosberg: "Herşeyden önce takım için amaç, bütünüyl gelişim göstermek ve 2007’den öne doğru bir adım atmak. Çünkü şimdi, birlikte bir süre çalışmış olduk. Birbirimizi daha iyi tanıyoruz. Bu yüzden bunu hesabımıza katarak, avantajımız olarak değerlendirmeliyiz. Şampiyona açısından sıralamada yükselmek, bizim esas önceliklerimizden biri."

"Ve takımın iler yönde gitmesine rağmen, muhtemelen gelecek 2-3 senede bir şampiyonluk mücadelesini beklemek için hâlâ çok erken. Bu kategoride cevap vermek zor. Ama kesinlikle doğru pistteyiz."

2-3 sene sonra takımın şampionluğu alabilme durumu sorulduğunda Rosberg: "Takım, mevcut yapıyı pekiştirmek için geçen bir kaç senede bazı güçlü insanları bünyesine kattı ve bu durum, bazı iyi gelişimler yapmamızda bize yardım etti. Seneye gelecek olan yeni kurallar da, o diyara girmemiz için büyük bir şans yaratabilecek"

Rosberg, şampiyonluk mücadelesinin Ferrari ve McLaren arasında geçeceğine inanıyor

Rosberg: "Ferrari ve McLaren yine önde olacak. Daha sonra galiba BMW arkalarından gelecek. Bu sene BMW’ye daha yakın olmalıyız. Ama biz ve diğer orta sıradakilerin arası gerçekten yakın olacak"


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir