Webber Takım Değişikliğini Reddetmiyor

yazar:

kategori:

Son iki GP’yi kazanan Avustralyalı, takım arkadaşı Vettel ile birlikte şampiyona liderliğini paylaşıyor, 2010 sonunda kontratının bitecek olmasıyla sürücüler piyasasında önemli bir isim haline geldi.

Red Bull’da mutlu olduğunu doğrulamasına rağmen, 2011’de MAssa’nın kontratının sona ermesiyle Ferrari’deki muhtemel koltuk için açık bir kapı bıraktı.

The Mail on Dunday’le yaptığı röportajda ” Sadece arka arkaya iki yarış kazandım. İnsanlar gelecek yıl nerede olacağımı sorup duruyor.

“Red Bull’dakilerle çok yakınım, beraber çok şey yaşadık, onlarla harika bir ilişkim var. Fakat bazı şeyler olur, işler değişir, bir sonraki köşede sizi neyin beklediğini asla bilemezsiniz.” dedi.

Webber’in, hazirandaki İngiltere GP’sinden önce geleceği hakkında karar vermesi bekleniyor.

Webber “Şu an da sadece gelecek haftaki Türkiye GP’ni düşünüyorum. Gerisi kendiliğinden gelecek.  Daha alınması gereken yüzlerce puan var, işime odaklanıyorum. Tablonun önümüzdeki altı hafta içinde daha net olacağını düşünüyorum. Ama en önemlisi yarışmak için hala büyük bir hırsım var.” dedi.

Geçen haftaki Monako GP’den sonra tatil için izin alan Webber hala başarısının etkisi altında olduğunu kabul etti.

“Monako GP’sini çok sayıda insan izlemişe benziyor. Sanırım bu çok şaşırtıcı, çünkü daha üç ya da dört hafta önce herkes McLaren veya Schumacher’in bunu yapacağını söylüyordu. Fakat, hiç etkilenmedim, bu sporda herşey çok hızlı değişiyor.”

Webber pazartesi Monte Carlo’ya zaferini kutlamak için geri döndü.

“Aracımla lastik izlerinin nerede olduğunu görmek için pistin etrafında dolaştım. Burada en son sürdüğümde, çok tuhaf olmuştum. Burada kazanmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Ufak bir hatayla yarış sizin için bitebilir. Pazartesi bir kez daha bunu görmek istedim.” dedi.


Yorumlar

  1. webber'in ferrari'de olmasi… hmm, dusuneyim. gercekci ama ne olursa olsun hayal etmesi bile hosuma gitmiyor. hele massa'nin yerine gecmesi, daha da fenasi…

  2. nereden nereye 🙂
    nerede o lemans yarışında, leman aracını burundan havalandırıp ters takla attıran adam, nere ferrariye gidebilirim diyen adam.

    kemal sunal filmi gibi. webber sezon sonuna kadar şampiyonayı zorlarsa ve şampiyonluk için puan puana giderse belki bunlar konuşulabilir, 2 yarış kazanmakla olmaz bu işler. rubens de geçen sene 2 yarış kazandı ama mclarene gideceğim demedi hiç.

    gelip geçici şeyler bunlar. anlık başarılar değil, istikrar önemlidir sporda.

  3. Webberi anlamak çok basit.Eğer red bull 1 senelik ferrari 1 senelik kontrat önerirse red bull'da kalacak.Fakat ferrari 2 yıllık bir kontrat önerirse ferrari'ye gider.Newey verdiği açıklamalarda 1 sene daha webber'le devam edebiliriz demişti fakat webber'in 1 senelik konrata razı gelmiyeceğini düşünüyorum.

  4. webber dürüst bir pilot bu sene şampiyon olmasını istediğim pilotlar arasında.Onun için işlerin yolunda gitmesi dileğimle

  5. Mark'ı Renault'ta görmek istediğimi yıllardır söylüyorum ama artık formunu buldu gerçek potansiyelini gösteriyor artık onu almamız zorlastı sanırım Red Bull yeni kontratı kısa zamanda önerecektir ben Red Bull'da değişiklik beklemiyorum uzun sayılabilecek zamandır Webber bu takımda ve hiçbir sorun cıkmadı takımla arasında

  6. webberle alakalı aldığı son sonuçlardan sonra biraz şişirildi düşüncesindeyim. önemli olan istikrar. yinede fena pilot değil. ama kimi. o başka bir dünyanın insanı.

  7. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Kimi sezon ortasında karar vereceğini söylemişti. O döneme yaklaşıyoruz. Webber'de yaklaştığımız o dönemde karar vereceğini söylüyor. Ortalık karışacak gibi yine pilot piyasasında…

  8. Bence ne Red Bull da kalıcak, nede Ferrari ye gidecek. Kubica Ferrariye, Kimi Red Bull a Webberde Renault a Massayla beraber olabilir. Benim tahminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir