Honda: Dayanıklılık Problemleri Henüz Tam Olarak Çözülmüş Değil

yazar:

kategori:

motorsport.com’dan Jonathan Noble’ın edindiği bilgilere göre Honda, sezonun açılış yarışı Avustralya’dan önce ulaşmak istediği dayanıklılık hedeflerine ulaşamadığını kabul ediyor.

Japon üretici, 2015 yılında karşılaştığı güç ünitesi ve enerji depolama/salınımı konusunda yaşadığı problemlere karşılık bazı büyük tasarım değişikliklerini tamamladı.

Her ne kadar güç açığını kapatmada belirli bir ilerleme kaydedilse de, sezon öncesi testler Mercedes’e tehdit oluşturmadan önce hâlâ gelişime ihtiyacı olduğuna işaret ediyor.

Güç ünitesinin durumuyla beraber Honda, yeni motorunun dayanıklılığı konusunda şüphesi olduğuna dair söylentilerle çevrilmiş durumdaydı. Ancak takım bunu testlerin ilk iki günü attığı turlarla bir nebze olsun bertaraf etmiş gibi duruyor.

Ancak, Jenson Button’ın çalışması testlerin üçüncü günü ufak bir yangına neden olan hidrolik sızıntısı nedeniyle yarıda kesildi.

Formula 1 programının yeni proje lideri Yusuke Hasegawa Button’ın probleminden sonra dayanıklılığın gelişmeleri gereken büyük alanlardan biri olduğunu söyledi. Bunun dışında güç ünitesindeki bazı parçaların hâlâ tam olarak çözülmediğini de sözlerine ekledi.

“Genel olarak dayanıklılığımızı dyno üzerinde ölçtük ve motor hücresi dyno üzerinde 4000 kilometreyi gördü.” diyen Hasegawa;

“Ancak elbette motoru aracın içinde ve pist üzerinde de test etmemiz şart.”

“Dayanıklılık geçen seneden bu seneye geliştirmemiz gereken en önemli şeylerden birisi. Ama dediğim gibi, parçalara dair ufak problemlerimiz var; bu nedenle araçtaki her parçanın yarışmaya hazır olduğundan emin olmalıyız.”

Kendisine bu hafta şimdiye kadar pist üzerinde hatırı sayılır miktarda kilometre katetmelerinden memnun olup olmadığı sorulduğunda;

“İşleyiş açısından baktığımızda, kesinlikle. Dün 100’den fazla tur atabildik. Ancak 4000 kilometreye kadar hâlâ yeterince fazla değil.”

Daha Fazla Çaba

Honda’nın Barselona’daki ikinci testlere yeni teknik özelliklere sahip bir motor getirmesi bekleniyor. Bu yeni motor, Melbourne’den itibaren kullanılacak versiyona daha yakın olacak.

Mercedes’le aralarındaki farkın ne kadarını kapattıkları sorulduğunda Hasegawa;

“Henüz şu anki yerimizi bilmiyoruz. Ama yine de bence bir avantajları var ve onları yakalamak için daha çok çabalamalıyız.” diyerek sözlerini bitirdi.


Yorumlar

“Honda: Dayanıklılık Problemleri Henüz Tam Olarak Çözülmüş Değil” için 18 yanıt

  1. alo-official avatarı

    4000 km dediğin 10 yarış mesafesi demek

  2. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    Bu arada yeni farkettim sitemizin yeni çevirmeni hayırlı olsun. Kendisi gayet objektif yorum yapan, kelime haznesi de bayağı bir kuvvetli dostumuz. Haberleri de çok özenle çeviriyor. 2’şer 3’er satırlık paragraflarla hem okumayı kolaylaştırıyor hem de anlatılmak istenen düşünceyi sıkılmadan okumamıza vesile oluyor. Başarılar dilerim @vw-tdi-power

    1. vw-tdi-power avatarı

      Çok teşekkür ederim @f1-racing 🙂

      Her şey bize bu güzel siteyle büyük imkân sağlayan arkadaşlarımızaa elimden geldiğince destek olmak ve en önemlisi takipçi ve yorumcu arkadaşlarımıza olabildiğince iyi haberler sunabilmek için. 🙂

  3. vw-tdi-power avatarı

    Pek çok arkadaşımızın dediği gibi Hasegawa daha ayağı yere basan bir abimize benziyor. Bu açıklamayı çevirirken üzüldüm, şimdi kesin millet umutsuzluğa kapılacak diye. Ancak ben hâlâ ısrarcıyım McLaren’ın orta sıra üst gruba çoktan yerleştiği konusunda.

    McLaren’ın ağzı geçen sene çok yandı daha önce Arai’nin takımı motive edip cesaretlendirmek için yaptığı cesur açıklamalar. Buna Ron Dennis’in gaza gelip “tokadı yapıştırırız bee” tarzı açıklamalar yapması da eklenince, gelişimi çok zor olan bir proje olan hibrit ünite üretimi konusunda Honda beklentilerin çok altında kaldı. Şu an Hasegawa’nın -muhtemelen Arai’nin tavsiyesi üzerine- yaptığı beklenti düşürmek. Siz gelişimi yapın ama millet sizi küçümsesin. Sade ve düşük beklenti takılıyorlar ki programın psikolojik başarısı artsın, rakipler de iyice korkmaya başlasın Honda hedefleri gerçekleştirince diye. Ama bu demek değil ki Honda küçük hedefler koydu da yapıp sevinecek. Hasegawa’nın 4000 km beklentisi gibi mesela hedefler büyük, ama adım adım gidilmesi konusunda Honda ve McLaren arasında bir anlaşmaya varılmış gibi. Yani sıkmayın canları, bu sene çok esktrem bir durum olmazsa yarış kazanamazsınız. Ama tutup da düzlükte keklik gibi avlanmazsınız da.

    McLaren’ı rekabette görmeyi özleyen “tarafsız” bir F1 İzleyicisi olarak naçizane fikirlerim bunlar 🙂

    1. Şafak McLaren taraftarlarından çok daha umut dolusun 😀 Umarım beklentilerini karşılar McLaren-Honda yoksa bizim gibi umutsuz vakalara katılırsın sende 😀 Unutmadan ekibe hoşgeldin ellerine sağlık yaptıgın tüm haberler için.

      1. vw-tdi-power avatarı

        Taraftarlığı bırakıp spora bakınca herkes iyi olsun istiyor insan(yine de hâlâ Mercedes hariç :D). Konu McLaren olunca da, Hakkinen’den dolayı eski hastalarındanım o West logolu arabaların, hâliyle başarılı olmalarını istiyorum 🙂

        Çok teşekkür ederim Didem, hoş bulduk 🙂

  4. Honda mısın Civic misin nesin çöz gayrı bu dayanıklılığı! Senin yüzünden Alonso erken emekli olursa çok bozulurum, zira kendisi backmarker pozisyonunda çok iyi iş çıkarmakta, gridin diğer ucuna heyecan getirmektedir, hadi bakalım.

    1. Ferrari Racing avatarı
      Ferrari Racing

      Bu kardeşimizin her yorumunda bir zira kelimesi geçmektedir. 🙂 Her zaman dikkat ederim zira’sız bir yorum yapmaz. Ama çok keyifli yorumlar yapıyor. İlgiyle takip ettiğim yorumculardan biri. Bizler kendimizi teknik yorum kasmaya, komplo teorileri ortaya çıkarmaya adamışken bu kardeşimiz en başından beri belli bir çizgide devam ediyor. Hakikaten ilgi çekici. 😀

      1. Evvela teşekkürler, bazı pilotsever arkadaşların boş muhabbet arayışlarına karşı aynı notadan eşlik etmeye gayret ediyorum, zira hep iyi adam olunmuyor dostum 🙂

  5. Tamam dayanıklılık önemli ama güç olarak şu anda ne durumdayız,bir kişide şunun cevabını versin.Benim anladığım dayanıklıyız ama hala yavaşız..şu üç günde görünen o..Yeni motor araca takıldı mı yeni şasi ama eski motorlamı yarışıyoruz…

    Şu an testlerdeki düzlük hızları ne durumda..Her şey tam olarak bilinmeyen durumunda..Performans yüklemesi ikinci testlerde mi yapılacak..Nedir durum ??

    1. Hondanın ilk testlerde kullanacağı bu motordan sonra ikinci testlere başka bir motor getireceği bu iki motordan öğrendikleriyle de sezona başlayacakları motoru üreteceğini bu sitede biri yazmıştı.
      Hiç bir takım motorumuz şu kadar güç üretiyor demiyor. Bu durumda bakılacak şey pist üstünde yaptıkları o da anca yarışta görünür diyor hepsi. Bazısı avrupaya kadar belli olur diyor bazısı da ilk yarış. Ama kimse daha önce beklemiyor.
      Ferrari çok iyi görünüyor, mcl de mücadele edecek seviyeye gelebilirse güzel bi sezon olur. Kendim naçizane sezon için şimdiye kadar gördüklerimle şunu diyebilirim. Zafer için merso Ferrari arkasındaki sıralar için de redbul mcl yarışır gibi görünüyor. Biraz daha avantajlı olma durumu da takım adlarını yazdığım sıraya göre olur kanımca.

    2. Bu testlerde öğrenebileceğimiz tek şey dayanıklılık. Araçlardaki ayarları ve kullandıkları yakıt durumlarını bilmiyoruz.

  6. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Dayanıklılık geçen seneye oranla çok daha iyi durumda gibi. Yeni motordaki yeni parçaların elbette test edilip hazır hale getirilmesi şart. McLaren yarın ve önümüzdeki hafta çok daha yoğun olacaktır.

  7. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu adamı sevdim. Adam mantıklı şeyler söylüyor. İğne yapacağım ama acıyacak diyor. Arai iğne yapıyorum diyordu ve sızıyı kıçımızda hissettiğimizde iş işten geçiyor. Bu arada Ferrari ile Mercedes aynı güçte de değil bana kalırsa. Mercedes çok daha güçlü herkesten.

  8. Hasegawa mantıklı bir adama benziyor Arai gibi sallamıyor.

  9. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    O zaman Arai’nin bu 60 yaş emeklilik lafı demogoji olabilir. Alonso da şaşırdığına göre karara.Bu arada Mercedes ve Ferrari 950 hp civarı en yakın rakipleri ise 50 hp geride oldukları beliritliyor

  10. Anlasılan yine yarıs kazandıgımız japonya 2005 gp gibi yarıslar izleyebilmek sabahın 9dan gece yarısına kadar tekrar tekrar izledigimz yarıs heycanını yasamaya ne yazıkki cok uzagız 🙁

  11. Hasegewa cok daha akillica yorumlar yapiyor, keske en basindan beri bu adam f1 projesinin basina getirilsey di… en azindan bos laf ve vaadlerle uyutulmazdik…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir