MotoGP: Le Mans'ta Lorenzo Fırtınası Esti

yazar:

kategori:

Yarışa takım arkadaşı Valentino Rossi’nin yanında 2. sıradan başlayan Lorenzo, damalı bayrağı ilk sırada görerek şampiyonadaki liderliğini pekiştirdi ve fark 9 oldu.

Rossi yarışı 2. sırada tamamlarken, Yamaha sürücülerini Repsol Honda sürücüsü Andrea Dovisiozo takip etti.

Rossi yarışa lider başlamasına ve ilk başta pozisyonunu korumasına rağmen 8. turda takım arkadaşıma geçildi ancak daha sonra şikanda tekrar liderliği kazandı.

Yamaha sürücüleri arasındaki mücadele 10. turda Lorenzo’nun tekrar geçmesiyle sona erdi ve Lorenzo yarışın geri kalan bölümünde düzenli olarak farkı açtı ve damalı bayrağı takım arkadaşının 5.6 sn önünde gördü.

Casey Stoner’ın yarış dışı kaldığı Le Man’ta 3.lük için de sıkı mücadele oldu. Dovisiozo, son bölümlerde takım arkadaşı Dani Pedrosa’yı zorladı ve ve son turda geçmeyi başardı.

Bu sırada savunma yapmaya çalışan Pedrosa, fren noktasını kaçırdı ve genişten döndüğü virajda eski takım arkadaşı Nicky Hayden’a da geçilerek 5. sıraya geriledi.

Gresini Honda ile yarışan Marco Melandri 6. olarak bu sezon en iyi derecesini elde ederken onu Rand De Puniet ve Hector Barbera takip ettiler.

Poz  Sürücü             Takım                Süre
1. Jorge Lorenzo Yamaha 44m29.114s
2. Valentino Rossi Yamaha + 5.672s
3. Andrea Dovizioso Honda + 7.872s
4. Nicky Hayden Ducati + 9.346s
5. Dani Pedrosa Honda + 12.613s
6. Marco Melandri Gresini Honda + 21.918s
7. Randy de Puniet LCR Honda + 29.288s
8. Hector Barbera Aspar Ducati + 33.128s
9. Aleix Espargaro Pramac Ducati + 33.493s
10. Marco Simoncelli Gresini Honda + 33.805s
11. Hiroshi Aoyama Interwetten Honda + 34.346s
12. Colin Edwards Tech 3 Yamaha + 37.123s
13. Mika Kallio Pramac Ducati + 55.061s

Yarış Dışı:

Loris Capirossi Suzuki 6 laps
Ben Spies Tech 3 Yamaha 6 laps
Casey Stoner Ducati 2 laps


Yorumlar

  1. barkod deyince fia nın listesinde ferrarinin adı :schuderia ferrai (mağlum sigara markası) olarak yine 3 isimli geçiyor hala.yıllardırda öyleydi zaten

  2. lorenzo rossiyi taklit etmeye çalışıyor.hiç yakışık almadı.kendine başka bni şov bulmalı.kaldıki rossi kadar sempatik olamyıor.sezon uzun bakaılm sezon sonunda ne olacak.
    yarışa gelince lorenzo gayet iyiydi.rossi nin 2.ciliği pek memnun etmedi ama 2.lik yinede iyidir.stoner ın en büyük rakibi kendisi diğer rakipleri 2.planda düşmekten serseme döndü bu sezon.pedrosa da bu yıl gözle görülür bi form düşüşü var.dovizioso iyice ısındı.heyden hala ducatiye alışamadı gibi

  3. bu arada ducati de barkodlari kaldirmis :)))))

  4. Melandri 6. oldu bu adama bi Repsol vermediler gitti ya, neyse Ducati faciasından sonra hala MotoGP'de olması da birşeydir, go Marco Paşaa goo…

  5. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Aman bende birşey oldu sandım.Bautista 2007 de 125cc olduğunda pitte bebek bisikleti sürmüştü.1 numaranın ütüne park etmişti galiba.Ama Rossi bu sene biraz zor düzeltir durumu.

  6. bir sandalye alip yarisi (diger pilotlari) izledi 😀 evet, bildigin terbiyesizlik iste…

    bence rossi gibi olmaya calisirken daha cok antipatiklesiyor. o soguk nevale pedrosa bile daha sirin gozukmeye basladi gozumde valla.

  7. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Söyleyin merak ettim.Ne yaptı?Virus programmıyla başım dertte biraz.

  8. Aynen benimde Pc'de olan tek yarıştır Amerika Gp..Ara sıra aklıma gelirse izlerim..Bu kadar çok 1.ve 2. arasında geçişin olduğu ve seninde dediğin gibi massathebest insan yeteneğinin teknolojiye üstün geldiği bir yarıştı.Hele orada iki geçiş veya savunma vardır ki benim için 1.si Rossi'nin azim ve şansıyla Stoner'ı topraktan geçişi yada geçilmeyişi 2.si de Stoner'ın geçişine istinaden Rossi'nin dışarıdan motoru Stoner'ın üzerine nerdeyse pistten çıkma pahasına kapatıp geçişi engellemesidir..Yarış sonunda da Rossi'nin gidip düşmediği için Asfaltı öpüşüde ayrı bir olaydı…

    Canlı yayında izlemesi nefes kesmişti ve o pist Rossi'nin sevmediği ve hiç kazanamadığı bir pistti o yarışa kadar..

    Rossi ve Stoner arayı diğerleriyle o kadar açmıştı ki Stoner sonlara doğru düşmesine rağmen kalkıp ikinci olmuştu..

    Tekrar gözümde canlandı yarış..İzlemeyen varsa mutlaka bulup izlesin..Motor yarışı budur dedirten bir yarıştır…

    Zaten o yarışta Stoner'ın hevesini kırıp sezon sonu şampiyon olmuştu..

  9. http://www.youtube.com/watch?v=sfPM77TsGaA

    2008 laguna seca yarışının kısa özeti.

    özellikle 48. saniyede, rossi'nin yokuş aşağı virajda nasıl insanüstü bir yetenekle düşmeden yerini koruduğuna bakınız.

    pilotajının hit olduğu bir andı. büyüksün rossi..

  10. hakikaten ne yarıştı ama 2008 laguna seca! 0,050 saniye civarında inanılmaz bir mücadele içindeydi rossi ve stoner. rossi hayatını yarışını çıkarıp, pilotajın motor gücüne karşı savaşını izletmişti bize. ve pilotaj, motor gücüne galip gelmiş ve rossi kazanmıştı. hala durur o yarış bilgisayarımda… hayatımda izlediğim en heyecanlı motogp yarışıydı.

  11. Bu arada şunu belirteyim motorlar 800cc'ye döndüğünden ve motorlarda ki elektronik destek ve yazılımlar bu kadar geliştiğinden beri Ducati artı yeni sürücüler (Stoner,Lorenzo,Pedrosa gibi..) Moto Gp de yarışmaya başladıklarından beri yarışların F1'in sıkıcılığından bir farkı kalmadı..

    Bu nedenle Rossi de olmasa bazı yarışalarda kora kor mücadele hiç olmayacak nerdeyse çekişmenin ve mücadelenin olduğu ender yarışların hepsinin içinde Rossi var…Bunu Rossi olduğu için söylemiyorum çünkü başka yarışçılar bu rekabete ya girmeden hızla oradan uzaklaşıyor yada pes edip bırakıyorlar…

    Zaten son 3 senedir Moto gp de akılda kalan benim için iki yarış var bunların 1.si Amerika Gp Rossi-Stoner kapışması ikincisi İspanya Catalunya Gp Rossi-Lorenzo kapışması…

  12. aklınca show yapıyor işte. rossi'yi takip ediyor ama kantarın topuzunu fazla kaçırıyor. zaten pek saygılı bir insana da benzemiyor, itici ve kendini beğenmiş bir tipi var. 2 yarış mutlu olsun lorenzo, nasıl olsa birkaç yarış sonra düşüp orasını burasını kırar, diğer pilotlarda ellerinde patlamış mısırla, lorenzo'nun nasıl düştüğünü izlerler.

    rossi duruma el koyar. lorenzo'ya avansı burada biter. rossi yıllarca ne pilotları avladı, lorenzo hava civa gelir.

  13. Yarışın sonunu NtvSpor da izle görürsün…

  14. yahu ntv'de de yemek programi vardi ayni saatte. cok mu lazim yani. kaldirin kardesim sunu. gece yarisi yayinlayin. allah allah.

  15. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Ne yaptıkı Lorenzo?

  16. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    17.00 yi bekliyorum.Eminim herkes Diamond League izlemiştir.Yarın herkes bundan bahsedeceği için mantıklı bir karar vermiş NTV spor.NTV ise bir haberi defalarca yayınlayacağı için ordada yayınlanmadı.Halbuki ortak yayın yaptıkları oluyordu.Bakalım Dünya kupasında bize ne suprizler hazılıyor TRT.

  17. Rossi ya strateji yada setting hatası yapıyor..İki yarıştır Rossi motorun ayarlarından şikayetçi…

    Üçüncü seçenek için ise Rossi için en kötüsü yani Lorenzo'nun Rossi'den gerçekten hızlı olması…

    Burada Rossi ya birkaç yarış Lorenzo'nun arkasında kalmayı göze alıp Lorenzo'yu yarış boyunca arkasından izleyip ne yaptıklarını anlayacak yada kendi stratejisini tamamen değiştirecek…

    Altta ki iletimdede belirtiğim gibi Lorenzo'nun gösterisi diğer Pilotları aşağılar nitelikteydi..

  18. "ön lastiklerini hard olarak seçerse…"

    ön lastikler nedir yahu? kaç tekeri var bu motorun? kafa gitti yine f1'e, ön lastiğini hard olarak seçmeli demek istedim =)

  19. ben asil ntv'deki tekrari merak ediyorum. bakalim ne inciler dokulecek fuat domanic'ten…

  20. demin ozeti gosterdi ozette spies'i ama bir tek motoru kaldirmaya calistigi gorundu. nasil dustugunu gostermediler.

  21. genelde lorenzo'nun yarış boyunca, rossi'nin de yarışın ilk yarısında mücadeleci oluşuna bakarsak, lorenzo'nun lastiklerini daha idareli kullandığını düşünebiliriz. bu yarışa lorenzo ile aynı lastiklerle çıkan (med-med) rossi, en azından ön lastiklerini hard olarak seçerse kendisi için bu dezavantajı ortadan kaldırabilir.

    ama neresinden bakarsak bakalım, arkadaşın da dediği gibi rossi'nin 2 yarışta lorenzo'ya geçilmesi, pek hayra alamet olay değil.

    ducati'nin süper hızlı motorundan geriye bir şey kalmıyor giderek. bunu tek turdaki hızlarına bakarak görebiliriz. stoner kan kaybediyor, yerle yeksan olma yarışında açık ara lider. hayden da (motorun gücü kadar) elinden geleni yapıyor bence, hatasız ve kopmadan gidiyor.

  22. bu arada lorenzo'nun yaptigi kendine gore "show" u hic begenmedim. onu da belirteyim.

  23. stoner kontrolunu kaybetti. tamamen kendine ozgu "stoner dususu" :)) spies'inkini gormedim valla. replay'de gostermisseler bile aklimda kalmadi.

  24. Rossi için ızdırap dolu bir yıl olcak..
    Kendi takım arkadaşına 2 yarış üst üste geçilmek bir yarışçı en kötü olaylardan biridir..

    Lorenzo'nun kutlamaları biraz Rossi'yi andırsa da koltuğa oturup yarışı izlemek biraz diğer sürücülere yapılan ayıp olarak görülebilir..

    Tebrikler Lorenzo…

    Çapraz iletidir…

  25. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    @katafalk kaya

    bazı sorularım var.

    Mesela Stoner ve Spies neden düştü?Rossi nasıl bir turda 2 saniyeye yakın daha yavaş olabiliyor.Sakatlığı geçti yazıyor moto gp sitesinde.Live timing ten takip ettim,hatamı var dedim.Böyle giderse Lorenzo yenilmez.

  26. pedrosa tam bir hayalkirikligiydi :S ozellikle de son turda. saka gibi ya :S

    rossi de yaris temposunda baya bir geri kaldi.

    bir ara rossi ile lorenzo kapisti ama rossi dayanamadi pek.

    stoner yine dustu. hayden biraz da olsa kendini gelİstirdi motorda degisiklik yapildiktan sonra. ama yine ayni hayden…

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir