Stewart Haas Racing, 2017’de Ford’a Geçiyor

yazar:

kategori:

NASCAR’ın en başarılı takımlarından Stewart Haas Racing, araç değiştiriyor. 2009 yılında kurulan ve Chevrolet ile 8. senesine giren takım gelecek sezondan itibaren Ford ile pistlerde boy gösterecek. Roush Yates’in geliştirdiği motorları kullanacak ekip, 4 araç ile gelecek sezon Ford kullanacak takımlar içerisinde en büyüğü olacak.

Takımın ortaklarından, aynı zamanda sürücüsü Tony Stewart ; ” Bu işe başladığımız günden bu yana Chevrolet ile kazandığımız başarılardan dolayı gurur duyuyorum. Spordaki konumumuzu güçlendirmek ve varolan başarılarımızı korumak için Ford’un bize daha iyi geleceğini düşünüyoruz ” dedi.

Takım kurucularından Gene Haas ise ; ” Bu zorlu ortamda başarıyı korumak için yenilikler yapmak gerekir. Biz Chevrolet ile 2 şampiyonluk kazandık. Fakat Ford’un yeni motoru, spordaki üst rekabette bize daha fazla yardımcı olacak.” ifadelerini kullandı.

Stewart Haas Racing ile Chevrolet ortaklığı 2011’de Tony Stewart, 2014’te ise Kevin Harvick’e şampiyonluklar getirirken kazanılan zafer sayısı 30 oldu.

Hendrick Motorsports ve Chevrolet, Stewart Haas Racing’in ayrılma kararına rağmen 2016 yılında onlara yarışları kazanmaları için yardım edeceklerini söyledi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir