Briatore "Hamilton Dünya Şampiyonundan Öğrenme Fırsatını Kaçırdı"

yazar:

kategori:

Renault takım patronu Flavio Briatore’ye göre Lewis Hamilton geçen seneki deneyimli takım arkadaşı Fernando Alonso’dan öğrenme fırsatını kaçırdı.

Briatore "Lewis hem Mclaren hem Formula 1 için mükemmel ancak ben her zaman Fernando’yu seçerim. Çünkü o daha deneyimli ancak bu daha önemli ve bu çoktan oldu. Fernando eğleniyor ve yarışlardan keyif alıyor." dedi.

Geçen sene kötü geçen sezonun ardından bu sene Fernando Alonso ile daha iyi olmayı hedeflediklerini söyleyen Briatore geçen sene Alonso’nun Mclarende kendisini rahat hissetmediğini söyledi.

Briatore "Hamilton bu takımda doğdu. O 10 yıldan beri Mclaren adına yarışıyor ve bu çok normal. Ancak daha az normal olan ise Hamilton’un pole pozisyonunda olduğunda takım içerisinde herkesin çılgınlar gibi zıplamasıydı. Ancak Fernando kazandığında herkes daha sakin oluyordu. Bu pilot için zor bir durum çünkü her zaman takım için % 100 emek verirsiniz ve takımın herkese eşit davranmasını istersiniz. Eğer Fernando Alonso gibi dünya şampiyonunu alıyorsanız, onun için çaylakla mücadele en iyi yol değil."

"Eğer dünya şampiyonunu almak istiyorsanız ve onu almak için Renault ile mücadele ediyorsanız o size katıldığında onu korumanız lazım. O Fernando için yeni bir ortamdı ve daha önce başka deneyimi yoktu. Bazen onun sadece 26 yaşında olduğunu unutuyoruz." dedi.

Briatore ayrıca Hamilton’un sezonun son bölümüne yanlış yaklaştığını söyledi.

Briatore "Hamilton iyi bir öğrenme fırsatına sahipti. Çaylakken bu fırsatı değerlendirmelisiniz. Onun Fernando gibi özel bir kişiyle beraber sürme fırsatı vardı. Hamilton çok yetenekli ancak bu fırsatı kaçırdı. Çaylakken ilk sezonunuzda takım için çalışmalısınız. Takımda 2 aracı gride yetiştirmek için 1000 kişi çalışıyor. Arkanızdaki bu kişilere saygı göstermelisiniz."

"Bu pilotun öğrenmesi gereken bir şey. Bu sadece onun için değil. Pilotların "bu benim aracım" dediğini duyuyoruz ancak o takımın aracı oluyor. Bir çok kişi sizin mücadelenizi izliyor ancak takımdakiler sabah 5’e kadar sizin aracınızı yetiştirmek için çalışıyor. Mclaren çalışanları için üzgünüm, yaşananlar felaketti. Mclaren için pilotlar şampiyonluğunu kazanmak oldukça önemliydi ancak onlar bu fırsatı kaçırdı. Bu savaş yüzünden hiçbir şey kazanmadan sezonu kapattılar." dedi.


Yorumlar

  1. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    DÜZELTME
    Ayşenur hanım yazmış olduğum 2 yazıda isminizi Ayşegül olarak belirttim özür dilerim

  2. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ayşegül hanım siz müsteri olunuz şampiyonlıklara çok az kaldı hamilton projesine gelince bir projenin kullanım süresi bir sezon değildir iki pilotu idare etmeye gelince ben doğru yaptılar demedimki olayların gidişatını incelerseniz herşey monaco dan sonra oluştu skandalda o zaman patlak verdi yanlış değilsem monacoya kadar hamiltonun galibiyeti varmı acaba monacodan sonraki gidaşatı incelerseniz ne demek istediğim daha net anlaşılır gibime geliyor ayrıca alonso taraftarı olduğunuzu nerede beyan ettiniz

  3. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    ben bir alonso taraftarı olduğumu belirtmiştim zaten:) ama sonuçta mclaren alonsoyu da şampiyonluk için aldı şampiyonluğu hamilton için planlamışsa hamiltonun işini kolaylaştıracak ve şampiyonluk umudu beslemeyecek bir pilot alması daha normaldi bence.sonuçta alonsoya da şampiyonluk vaad ettiler ve sonunda iki pilota da yazık ettiler çünkü hamilton şampiyon olmayı ve alonsoyu daha önceden geride bırakmayı,alonso ise şampiyon olmayı ve hamiltonu yanında bu kadar dişli olmayacak bir pilot olarak göremeyi bekliyordu sonuçta ikisi de hedefine ulaşamadı ve bence hamiltona verilen emek suya düştü…(kimilerine göre sadece 2007 için geçerli bu ama bence kendisini toplaması daha zor olacak çünkü karşısından eskisinden daha güçlü bir ferrari var sonuçta mclaren umutla beklediği şampiyonluğu biraz daha erteleyecek…)

  4. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Kusur aramak gibi bir huyum yok aramamda relax :)) ;hamilton diğer tüm f1 pilotlarından farklıdır çünkü o bir projedir ;alonsoya sempatiniz olduğu belli fakat objektiflik kelimesini kullandığınız için soruyorum mclaren mercedes tarafından olaya bakarsanız bir tarafta 10 yıldır yetiştirdiğiniz emek verdiğiniz bir projeyi (ki bu proje size çok arzuladığınız şampiyonlukları getirebilecek bir proje) diğer tarafta bir kişi (hamilton=proje alonso=kişi) hangisini seçersiniz

  5. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    haklısınız f1 kokpitine oturduğunuzda takıma bağlı kalmak zorundasınız yazdıklarım size karşı taraf almışım gibi anlaşılıyor kusura bakmayın bu direkt sizin dediklerinizle alkalı değildi sadece tek öğreneceklerinin şampiyonluk olmadığını söylemek istedim sizin yazdığınıza bu sebple yer verdim fakat söylediklerim geneldi kusura bakmayın!

  6. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Ayşegül hanım ;ben hamilton taraftarı değilim fanı hiç değilim ayrıca hiçbir yarışcınında taraftarı değilim ben sadece mclaren mercedes ciyim ve o takıma zarar vermiş veya verebilecek herkese herşeye karşıyım f1 i insanlardan sebep değil 2,4litre 8 silindir 800 beygirlik motorlar 600 kg lık araçlar ve onun teknolojisi sebebiyle takip ediyorum ve jean todt un dediği gibi ''spor olarak görenler yanılırlar'' sözünden hareketle kişilere takılmam olaylar daha önemli kişiler geçicidir kalıcı olan kurumlardır f1 genelde bencil bir spordur kokpite girip o direksiyonun başına oturduğunuzda herkes sizin dışınızdadır ve rakiptir sizi takım yönlendirir takım içindede hainlik yaptığınızda bunun sonuçlarına katlanmak zorundasınızdır önemli olan kim olduğunuz değil takımdaki yerinizdir kendinizi ekibinizden büyük göremezsiniz ;iddalı bir laf olacak belki fakat MERCEDES ten büyük hiç göremezsiniz

  7. hamiltonun alonsodan şampiyoluktan cok önce başka şeyler öğrenmesi gerektiğini düşünüyorum..

  8. ayşenur erdoğan avatarı
    ayşenur erdoğan

    şener arkadaşım,hangi efsane bir diğerinden öğrendi demişsin britore açıklamasında sadece şampiyonluğu kastetmemiş elbette,birşeyler öğrenmek demiş sence şumi sennadan hiç birşey öğrenmedi mi???ayrıca kimse hamilton dan arkada kalmasını beklemiyordu sadece saygıydı beklenen,ne kadar iyi olursan ol henüz ilk senende iki kez şampiyon olmuş birine"ben ondan bir f1 pilotunun neler yapmaması gerektiğini öğrendim"diyemezsiniz hem de siz bu hamiltonun rakibi alonso olduğundan alonsonun sözde "çirkef"(!)liğinden mi bunlar oldu hamilton bu tip şeyler dedi sanıyorsunuz.2007de ham.karşısında alonso deilde şumi olsaydı herşey daha farklı olurdu,ham. şumiye saygılı olurdu diye mi düşünüyorsunuz???ben söyliyeyim hiç birşey geçen senekinden farklı olmazdı.biraz objektif olun ve şunu düşünün hiç kimse yeni pilot karşısında bu duruma düşmek istemez hele de şampiyon pilotsa,çünkü o bu durumda saedece takımının ve rakibinin fanlarının gözünde deil tüm f1 dünyasında imajını zedelemiş oluyor.üstelik her pilot bir başkasından birşeyler öğrenir hatta takım arkadaşı olmasa bile.ben inanıyorum ki başta massa,alonso ve kimi olmak üzere şumi zamanında pistte olan tüm pilotlar ondan birşeyler öğrendiler ve bu sebeple ona saygı duydular işte briatore de bunu kastediyor.özellikle alonsonun-ve bazı pilotların- şumiye saygı duymadığının düşünüyorsanız size şunu söylemek isterim:eğer öyle olsaydı 2005 şumi hiç haketmediği yergileri işitirdi.ben bu yazıyı bir alonso tarafatrı olarak yazmıyorum.lütfen siz de bu kadar hamilton taraflığı yapmayın yorumlarınızda biraz objektif olun lütfen!!! artık her haberin altında ham.i savunmaya çalışan ya da alonsonun haksız olduğunu kanıtlamaya çalışan yorumlar görmekten usandık!

  9. Sonucta alonsonun geçen sene şampiyon olamamasının en önemli nedeni hamiltonun onunla eşit puan toplayıp onu şampiyonada geride bırakmasıydı. Hamiltonun da artık alonsodan öğrenecek birşeyleri olmadığı kanaatindeyim.

  10. Sinan Şahin avatarı

    dünya şampiyonuyla yarışıyormuş ve bu fırsatı değerlendirmeliymiş… ne yapsaydı, "ben çaylağım ve yanımda bir dünya şampiyonu varken ilk sezonumda şampiyon olmak doğru olmaz" deyip, alo.nun şampiyon olması için mi mücadele etmeliydi! briatore yine saçmalamış.

  11. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Hamilton şampiyon olacaksa bunu kendi kendine bulması gerekliki bir tarzı olsun ve ismi unutulmasın şu anda efsane dediğimiz pilotlar kendileri oldular başkalarından öğrenmediler prost ,senna ,schumacher bunlar hangi şampiyondan öğrendiler hiçkimseden fakat şampiyon oldular isimleride hala burada onun için flavio idareciliğine devam etsin yöneticilik ona göre değil

  12. gülhan ertürk avatarı
    gülhan ertürk

    Flavio' nun elini attığı her işte neden ve nasıl başarılı olduğunun en güzel kanıtı bu açıklama. Olayları ve insanları doğru değerlendirmek ve onlarla doğru iletişim kurmak gerekir. Yöneticilik ortalıkta kibirli kibirli dolaşmakla yapılmaz. Bravo bravo bravo

  13. kürşat baydın avatarı
    kürşat baydın

    Takım içi savaş ve gereksiz polemikler takımın pilotlara karşı TARAFLI yaklaşımı mclaren i bitirmiştir.Çok dogru bi tespit Flavio.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir