Hamilton, F-Kanallı Red Bull'dan Endişeleniyor

yazar:

kategori:

Mclaren’in tanıttığı ve Ferrari ile Sauber’in de kullanmaya başladığı sistemin bu hafta sonu Türkiye’de Red Bull ve Mercedes tarafından da kullanılması bekleniyor.

Bu sistem ile aracın düzlükte çok daha hızlı olması sağlanıyor.

Zaten hızlı olan Red Bull aracının bu sisteme sahip olması ihtimali rakiplerini endişelendiriyor.

Sport Bild’e konuşan Hamilton “Bu sistem ile en iyi takım daha da güçlü bir hale gelir.”

“RB6’nın bir çok iyi ve detaylı çözümü var. Mühendislerime çoktan bunları kopyalamak zorunda olduğumuzu söyledim.” dedi.


Yorumlar

  1. @Sinan Ergin F-Dutch yazan da var 🙂 F-dutch'da hollandalı anlamına geliyor :)) F-kanal dememiz yeterli kendimizi kasmaya gerek yok 🙂

  2. f-duck tuttu bakıyorum 😀
    f-ördek sistemi 😀
    duck değil, duct duct 😀

  3. herhalde fikrini yazacaksın ama senin fikrin biraz alınma ama abes

  4. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    F-duck sisteminin redbulla katkısı olur veya olmaz şuan için net birşey söylemek mümkün değil ,bunu onlarda kesin birşekilde söyleyemezler. faydası olursa eğer redbull durdurulamaz , eğer olmazsa nekadar yavaşlatabilirki 0,3 , 0,5 nekadar… zaten çok hızlılar yarıştan yarışa değişsede Mclaren ve ferrariden yaklaşık 0,5 daha hızlılar. eşitlenseler bile önümüzdeki Türkiye gp ozamanda F-duck yardımıyla atak yiyemiyeceklerdir.yine ilk üç onlar için garanti…gerçi ben enazından redbull için ispanya gibi bir tablo bekliyorum…

  5. F-Kanal ,sonradan uygulamalı araçlarda çok efektif sonuçlar veremeyeceği açıkdır.F-kanal kullanan RedBull, McLaren in arkasına geldiği anda atık beklemeyecekdir.McLaren in hız farkından meydana gelen avantajını kullanarak yarışlarda üstünlük kurmuşdur.Bu geçiş gücü olmasa sezonun başındaki McLaren dökülürdü.F-kanal hakkında bilinen bazı şeyler yanlış olmalı… sürtünme direncinin azalması(arka kanatdaki) daha fazla hızlandırıyor,az yakıt harcatıyor,motora az biniyor ve daha çok (hemde çabuk) hızlanabiliyor.Yüksek hızlı virajlarda her araç McLaren kadar avantaj elde edemeyebilir ki bunun sebebi MP4 25 in uzun şasi olma sebebidir.

    Monako da McLaren F-kanalı çıkaramazdı;aracın tüm hesaplamaları bu yapıyla düzenlenmişdi ve zaten uzun olduğundan dolayı başarısız olabilecek araca bir kaç düzlükde rahatlık sağlatıp belki avantaj sağlanabilirdi.

    F-kanal ın bazı aero yapıları etkilediği apaçık biliniyor.Onun içindirki; Ferrari, yapının daha etkili kullanılması lazım diye bildirmişdir.RedBull bu yapıyı kullanarak bazı araçların gerisinde kalsa (Poll u alamasa yada bi şekilde diğer araçların gerisinde kalsa) dahi tıkır tıkır diğer araçları geçebilecekdir.Şayet diğer araçların yere basaması artarsa ve daha iyi hızlanma sonuçları alabilirlerse belki birazdaha zorlanan RedBull görebiliriz.Şu ana kadar McLaren Ferrari den daha fazla mesafe kaydettiğinden dolayı RB lerin arkasındadır.Sebebini anlayamıyorum ama; Ferrari sezon başından beridir çok az mesafe kaydetti.

  6. bu hafta sonu yağmur bekleniyormuş istanbul'da bakalım ilk defa yağmurlu f1 yarışı izleyebilecek miyiz istanbul'da.

  7. icimden bir ses 3 takim da birbirine cok yakin olacak diyor. ya red bull disinda biri pole alsin ya da yagmur yagsin. biliyorum ikisi alakasiz ama oyle iste :)))

  8. yere yasma gücü en yüksek araç redbull da.
    düzlüklerde ise yere yasmayı f kanal sistemi ile azaltıp hız kazanacaklar. dolayısıyla şu anda şampiyonluğu açık ara kazanacak aracı yaratmış bulunmaktalar.
    diğer takımlar 1 koşuyorlarsa, 2 koşmak zorundalar. f1 yoğun rekabete maruz kalıyor artık. kısıtlamalar, farklı yöntemleri ve mühendislikleri ortaya çıkarıyor.

    bana da iyi olanı takdir etmek geliyor. yeni fikirlere bayılıyorum, ucunda kaybetmek kazanmak ne olursa olsun..

    tek diyeceğim tebrikler redbull, tebrikler mclaren..

  9. düşündüklerimi Alp Sys yazmış zaten, katılıyorum arkadaşa. f-kanal barcelona'da ferrari'nin başına geldiği gibi, virajlarda downforce düşüşüne neden olabilir red bull için de. belli olmaz. bir bakarsınız daha da hızlanacak dediğimiz takım hızlı virajlardaki üstünlüğünü kaybedebilir.

    ama, tersi durum olur da, red bull'un hızına hız katarsa, o zaman hepimize geçmiş olsun..

  10. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    RedBull eğer İstanbul'da kullanacaksa F-Kanal'ı, antrenmanlarda deneyecektir elbet ve artılarını eksilerini değerlendirecektir.baktılar diğer takımlar yetişiyo kullanmazlar bi dahaki yarışta ve Newey'in RedBull'u tekrar kanatlandırııııııır 🙂

  11. 1)Spam yapman hoş değil (1) ( Çıkış-Giriş Begendim Beğenmedim … ) (İnsanların beğeni ve fikirlerini çalıyorsun , birisi seninle aynı görüşe sahip değil diye . )

    2)Benim söylediklerim sadece kendi fikrim .

    3)Eğer hiçbir kimse kendi yorumunu burada yazamayacaksa yorum yerinin olma sebebi ne ?

  12. alp ays seninde bildiklerini adrian nevey de bilir herhalde illaki gelir ve giderini hesaplamışlardır.

  13. Zaten Mclarenin İstanbul parka getireceği updateler tam anlamıyla Rb6 nın işe yarar yönlerinden olacak diye tahmin ediyorum . (gerek açıklamalar gereksede bazı haberlerde …)

    Ayrıca ben hale F-Dutch kazandırdıgı kadarını kaybettirdigini düşünenlerdenim o kadar abartılacak birşey yok bence. Çünkü şöyle düşünün bir F1 aracının her yeri en az şekilde havayla temas etmesiyle en az sürütnme kuvvetini oluşturarak yapılırdı.Mclarenin ise tam ön tarafında kocaman bir delik var şimdi şöyle düşünün ön kanadın heryerine borular takılmış bi araç bu borular aracın akasından çıkıyor ve siz bu aracın aerodinamik açıdan mükemmel oldugunu aslağa söylemezsiniz.Çünkü oluşan sürtünme kuvveti aracın downforce gücünü azaltıyor ,hem yakıt tüketimini arttırıyor, hem araca ekstra basınç yapıyor .Şonuç ortada bazı düzlük pistlerinde Mclarenin lastiklerinin aşırı ısınma problemi ortaya çıkıyor.Birde sayısal oalrak açıklayım, Mclaren downforce isteyen virajlarda Redbula oranla 0.5 sn geride kalıyordu . Düzlükte 0.2 sn hızlıydı . Sonuç olarak 0.3 sn her tur geride kalıyordu.(Sıralamlarda 0.7 sn civarı bir fark ondan bahsetmiyorum bile onun sebebi lastiklerin basınçları ile ilgili birşey oldugu tahmin ediliyor.)
    Şimdi Redbull bu F-Kanalı kullanmaya başlar ve daha akıllıca sürütnme kuvvetinden en az etkilenecek şek. bir yere koyarsa tüm takımlara geçmiş olsun demekten başka bir çare yok ancak biraz daha kayıp sağlayacak bir bölgeye koyarlarsa o zaman kazandıklarından çok kaybedecekler .(Örnek; Ferrari ,Monaco'da F kanalı kullanmadı ama Mclaren kullandı sizce aradaki fark neydi ? Tabiki Ferranin deliği koydugu yer Mclarenin koydugundan daha kötü bir yer agırlık dengesi gibi birçok probleme sebeb oluyor olabilir .)

    Umut Ediyorum F Kanal Redbula düzlüklerde hız virajlarda downforce ve denge kayıbna sebeb olur . Böylece Mclaren ve Ferrariye , Redbull'a yetişme şansı doğar.Umarım İstanbulda çok eğlenceli bir yarış izlerim F Kanal fln hikaye 😀 , gerçek olan tek bir şey var Redbull'a yetişmeinn 2 haftada pek mümkün olmadıgı ancak süpriz :P:P

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir