Todt: "Ferrari İle Felipe Arasında Özel Bir Bağ Var"

yazar:

kategori:

Massa, bu sezon genel olarak takım arkadaşı Fernando Alonso’nun gerisinde kaldı ve son zamanlarda adı diğer takımlara geçeceği şeklinde anılıyor.

Todt “Felipe 2001’den beri Ferrari’de, ilk galibiyetiyle birlikte bir çok harika zamanı ve geçen seneki kazasında olduğu gibi zor zamanları burada geçirdi.”

“Aralarında özel bir birliktelik var ve daha böyle bir çok sene devam etmesini umuyorum. Felipe’nin isteği bu ve Ferrari’nin de böyle bir isteği olduğunu düşünüyorum.”

“Felipe galibiyet kazanmaya başladığında büyük mutluluk vardı. Çoğu onun yeteneklerine inanmıyordu bu yüzden sonuç güzel oldu.”

“Felipe her zaman olduğundan küçük görüldü. Her sezon öncesinde takım arkadaşının gerisinde kalacağı düşünüldü ancak sezon sonunda genel olarak sonuçları daha iyiydi.”

“Felipe’nin takım arkadaşına göre 0.6 sn yavaş olduğunu gördüğümde bunun sürüşünden kaynaklandığını düşünmüyorum, öyle olsa işini değiştirmesi gerekir.”

“Monaco ve Bahreyn gibi süper yumuşak lastiklerin kullanıldığı yarışlarda Felipe’nin Alonso ile aynı seviyede olduğunu gördük.”

“Gerçek şu ki sert lastiklerde sorun yaşıyor çünkü araç onun sürüş stiline uygun bir şekilde yüke sahip olmuyor ve Alonso’ya oranla aracını kontrol etmekte sorun yaşıyor.”

“Takım, aracın Felipe’ye daha uygun olması için çalışması gerektiği noktaları buldu, bu yüzden ben eminim. 7 yarışın ardından puan farkı az ve her türlü sonuca açık.” dedi.


Yorumlar

  1. ikincisi alonsoya kimi meydan okur ve onu geçerdi. alonso kendini geçecek bir pilot ile aynı takımda çalışmaktan rahatsız olabilirdi(2007).

    kimi'nin alonso'ya bu kadar üstünlüğü varsa eğer, ferrari neden sözleşmesi bulunduğu halde yüklü paralar ödeyerek kimi'yi uzaklaştırdı alonso'yu getirmek için? daha iyi olan pilotu, daha başarısız olan pilotla hangi takım değiştirir; hem de üstüne bir ton para ödeyerek..

    bence alonso'yu hafife alıyorsun. alonso'nun pilotajına, seveni ve sevmeyeni dahil hiç kimse laf edemez. adam çok kaliteli ve donanımlı bir pilot. hakkını vermemek ayıp olur.

  2. bence özel bağ kendisi. alonsoya yer açılması için massa yerine kiminin yollanması nın mantıklı bir cevabı yok. mutlaka bir sebebi var. sebeplerden biri bu menecer olabilir. ikincisi alonsoya kimi meydan okur ve onu geçerdi. alonso kendini geçecek bir pilot ile aynı takımda çalışmaktan rahatsız olabilirdi(2007). kaza geçirmesinden dolayı bence yavaş alonsodan. bunuda ilerde telafi eder massa. haydi massa işte senin pistin türkiye. buradada alonsoyu geçemezsen koltuğun sallanabilir.

  3. "Takım, aracın Felipe'ye daha uygun olması için çalışması gerektiği noktaları buldu,

    önemli olan bu, inşallah bulmuşlardır. felipe'nin sıralamalarda arkada kalması hiç de alışık olduğumuz bir şey değil. adamın en güçlü tarafı tek tur performansı idi bu yıla kadar. daha iyi bir araca gerek yok, sürüşüne uygun bir araç versin ferrari, yine polelerin en güçlü adayı olur.

  4. Kubica yada Vettel gelmeyecekse Felipe keinlikle kalmalı

  5. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Massa'dan iyi 2. pilot bulamazlar. Kalsın. He takım içi rekabet istiyorlarsa gitmeli.

  6. nicolas todt mükemmel açıklamalarda bulunmuş gerçekten. söylenmesi gerekenleri söylemiş. menajer dediğin böyle olur. bravo

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir