Ricciardo, Avustralya’da Mercedes Dublesi Bekliyor

yazar:

kategori:

Daniel Ricciardo, Mercedes’i Red Bull için bir hedef olarak göstermedi.

2016 için genel beklenti şampiyonluk savaşı için Ferrari ve Mercedes’in savaşmasıydı.

Ancak Mercedes’in testlerdeki performansı ‘Mercedes dominasyonu devam mı edecek?’ sorularını akıla getirdi.

Red Bull’dan Ricciardo “Mercedes konum olarak iyi bir yerde. Bekleyip göreceğiz. Onlar Melbourne’de duble yaparsa şaşırmam, hatta ilk dört yarışta da yapabilirler””

“Şuan için bizim hedefimiz değiller. Onlara bakmıyoruz. İlk birkaç yarışta istediğimiz düzeyde olmayı beklemiyoruz”

“Avrupa sezonundan itibaren podyuma yakın olmayı bekliyoruz” dedi.


Yorumlar

“Ricciardo, Avustralya’da Mercedes Dublesi Bekliyor” için 23 yanıt

  1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
    [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

    Ricci bende Hondadan duble bekliyom ama şişede 🙂

  2. MARLon BROndo avatarı

    nedense hep ferrari’de olmayanlar ve ferrari’ye kuyruk acısı olanlar sürekli ferrari’nin mercedes’i yakalayamayacağını ima edip duruyor.

    1. Blitzen Benz avatarı

      Gorunen koy yakindir.
      Kemal Sunal filminden bir replik.

  3. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    Riccardo Redbull tarafında malesef takım liderliği rolünde Vettel tarzında bir çalışma veya efor sarfetmiyor.Vetteli malup ettiği (şanslı sezonu) dışında pekte fazla fark yaratmadı takım içerisinde.Bu tarz açıklamalar ile kendi takımının performansı ve emeğine bir nevi yetersiz görmeside olası anladığım kadar.Avusturalyalı çocuksağa sola demeç vermek yerine aracı daha iyi nasıl kullanabilirim ve performans yaklayabilirim diye düşünmesi gerekirse fabrikada yatıp kalkması gerekiyor birileri gibi.

    Mercedesin duble yapma kehanetine gelince ilk testlerde Mercedesin odaklandığı nokta dayanıklılıktı zaten testler daha başlamadan 2015 sezonunun sonunda bu sezonun analizini yaptıklarında podyumu kaptırdıkları 3-4 yarış kendilerini etkileyen konunun dayanıklılık olduğunu belirtmişlerdi.Dolayısı ile buna yoğunlaşmaları normal lakin şu soru karşımıza çıkıyor fazla dayanıklılık ve buna uygun stratejilerin belirlenmesi araçta performans kaybı yaşatabilirmi bunu ilk yarışta göreceğiz.

    Şu an Mercedes önde ama Redbull un tahtınıda Mercedes bir anda indirmişti.Süprizler olucaktır Ferrari tarafında yeni motor yeni aksamlar bekleniyor geliştiriliyor takımda iyi 2 sürücü mevcut bu sene en azından Mercedeslere Ferrari dur diyebilir.

  4. bir çok pilottan ve analizden gelen yorumlara göre Mercedes hala önde(0.5-0.6sn gibi) eğer öngörüler gerçekleşirse sıkıcı bir sezon olacak ve özellikle Ferrari için özellikle beklentiler yükseltildikten moral yıkıntısı olacak.

    Öngörüler gerçekleşmezse Ferrari iyi bir adım atarsa bu kez soğuk duş etkisi Mercedes’te olacak.

    2. testlere kada hatta Melborne’e kadar hiçbirşeyin belli olmayacağını düşünüyorum

    ilk testlere ve yorumlara bakarak sene başı(en azından 2-3 yarış) beklediğim sıralama

    Mercedes-Ferrari(az farkla)
    Force india-Williams(az farkla)
    Toro Rosso
    Redbull
    Manor
    Haas
    Renault

    tek soru işareti Sauber oda muhtemelen Manor’un üstünde ya da altında olur.

    Bunun dışındaki sıralama ya da aynı satırda gösterdiklerim arasındaki farkın büyük olması benim için süpriz olur

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Hocam McLaren i unutmussun

      1. Aslında Mclaren’i unutmadım ancak şuan için kapalı bir kutu gibi nereye koyacacağımı bilemedim:)
        Honda’nın hala sorun yaşadığı ve ilk teste motoru kıstığı konuşuluyor.
        Honda süpriz yapar da çok iyi iş çıkarırsa en kötü ihtimalle 3.’lük için yarışır
        Honda geçen sezon gibi olursa artık Renault’la takılır.

    2. manor gene en altta olur. haas renoyu geçer( sana katılıyorum yani ), toro rosso’yu da geçebilir Redbul toro rossoyu kesinlikle geçer. force india motor gücüne bakan pistlerde belki yazdığın gibi olabilir.

      1. Ben Renault ve Redbull cephesinden gelen yorumlara göre(motor güncelleme anlamında) ilk bir kaç yarış belki de avrupa sezonuna kadar Toro Rosso’nun Redbull’dan iyi olacağını düşünüyorum.

        Bu senenin süprizi(bir çok yoruma göre) Force india olacak en azından sezon başı.

        Renault’un da -eğer motorda bahsettikleri güncelleme rakamlarına ulaşırlarsa-sezon sonunda Manor ve Haas’ın önünde olacağını düşünüyorum

  5. Raikonen vurcak mührü 😀

  6. Ferrari’den herkes korkuyor ben bunu anladım.Geçen sene Ferrari’yi testler sonrasında küçümseyen Ricardo sezon başlayınca küçük dilini yuttu.Ferrari eğer Mercedes’i durdurabilirse F1 tarihindeki en iyi aracı ve ekibi durduracak.Bunu yapabilecek tek takımda Ferrari.

    Diğer takımlara baktığımızda aslında onların yavaş olmadığını Mercedesin ayrı bir düzeyde olduğunu görürsünüz.Cirkef Redbull bile pes etti ancak Ferrari pes etmez.

    Sezon başı ben en fazla 0.1 0.2 fark bekliyorum, yarışta ise Ferrari Mercedes’i durdurabilir.Ferrari yeni bir araç, Aero konseptin optimize edilmesi biraz zaman alacaktır.Üç farklı sezonda üç farklı burun kullanan tek takım Ferrari buda aracın aerodinamik yapısının olgulaşıp mukemmelleşmesini engelliyor.Çünkü Ferrari yeni yapılanma geçirdi, Pilot kadrosu yenilendi teknik ekip yenilendi, araç felsefesi yenilendi bunların hepsi, Mercedes gibi yapılanması 4 5 sene önce bitmiş oturmuş bir takım karşısında dezavantaj.Bu olanlara rağmen Ferrari’nin Mercedes’i durdurma iddiasında bulunması bile takımın ne kadar güçlü ve motive olduğunu gösteriyor.Bu devran bu şekilde gitmeyecek kayrilanlari çalışanlar durduracak.Bekleyin..

  7. Mercedes’in testlerdeki performansı WEC’de iddialı olabilir ama F1’de neden duble beklentisi oluşturuyor ki? Adamların dayanıklı olduğunu gördük, o kadar. Açık ara farkla lider mi bitirdiler her günü? Niye duble bekliyoruz? Ben sadece 2 pilotla birden finişe ulaşmalarını bekliyorum o kadar. Ama bana gelip sence kim kazanır deseniz Mercedes derim fakat bunu testte gördüklerimden değil geçen seneki baskınlıklarından ötürü söylerim. Testte gördüklerim daha olumsuz bir algı oluşturdu bile diyebilirim hatta derecelerine bakarak. Sadece çok tur attılar, o kadar.

    1. Tamamen aynı fikirdeyim. Benim araba da 135 bin km yaptı ama bir yarış kazanamaz 😀 Merso’nun kafada ne var. bi motor 11 yarış mı kullanılmak zorunda. Eğer öyleyse mantıklı değilse saçmalamışlar.
      Yada şöyle bişey yaptılar. Artık hızı artırmaktan umutları kalmadı. Motoru biraz daha kuvvetlendirmek ve lastik ömrünü uzatarak buralardan avantaj peşindeler. Turboyu büyüttükleri yazılmıştı. Hava giriş kanalı da pilot kafası kadar olmuş. Nerdeyse ayrı bi sidepod. Görünüşe göre merso’da motor gücüyle lastiği korumaya çalışmak dışında bişey kalmamış.

      1. Blitzen Benz avatarı

        Ultrasoft ile gecen yilki Rosbergin derecesini gecemediklerinin farkindasiniz degil mi?
        Bu hafta sistem kontrolu ve yeni motor denemesi yapildi.Birazda vak vaklari urkutmeme amaci gutmus olabilirler.Haftaya kurulan son hayalleride dagitmak icin geliyorlar.

        1. Bir formula 1 sürücüsü atasözü derki puan cumartesi değil pazar günü alınır.
          Normalde pol konusunda merso’ya veriyoruz. Ferrari çok yakın olur diye umuyoruz. Kesin bişey demiyoruz. Ama sıralama formatı değişince eğer lastik değişimi olmadan turlamaya devam edeceklerse iki ya da üçüncü turdan sonraki en hızlı dereceler hesaba katılacağından merso şansını ferrariye karşı yitirecek diye de düşünebiliriz.

  8. Beklemeyen var mı ki?

  9. Blitzen Benz avatarı

    Duble kesmez bizi artik.

    1. Tur mu bindirsin istiyorsun 3 ile 4. araca 🙂

      1. Blitzen Benz avatarı

        Kendileri citayi yukari koydular.Alistik bi kere.
        Ilk sekizin Mercedes motorlu araclardan olustugu bir grid hayalim var.Bu yil 21 yaris olduguna gore en az 17 18 yaris kazanmalari gerekiyor.Yoksa basarisiz sayilacaklar.
        Amaan sabahin korunde kalktigimiza degsinde.Ne olursa olsun.

        1. F1’i tamamen bitiricez diyorsun yani. Diğerleri hiç yarışa çıkmasın versinler ödüllerini pilotların.

          1. Doğru dedin v12 kardes hatta tarihi savaşlar gibi takımlardan birer mühendis çıksın onlar atissin yarış yapılmasın o kadar benzin vs. boşa gitmesin. Kendilerini asmislarmis hey allahım 🙂

            1. Blitzen Benz avatarı

              Sevmesen olurdun.Ama sevdin gene oldun.
              Bir sarki.

              1. Masterdragon2016 avatarı
                Masterdragon2016

                Güzel yorum 🙂

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir