2016 Supersport Avustralya: Kenan Düştü, Zafer Krummenacher’in

yazar:

kategori:

Milli sporcumuz Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası’nın, Avustralya yarışında düşerek yarışa veda etti.

Yarışa pole pozisyonundan başlayan Mill temsilcimiz, zaman zaman gerilemesine karşın bitirme 8 tur kala lider liderliğe yükselmeyi başardı. Ancak 5 tur kala motorunun kontrolünü kaybeden Sofuoğlu düşerek yarışa veda etti. Sofuoğlu yarıştan sonra yaptığı açıklamada lastiğinin patladığını ve bu yüzden düştüğünü söyledi.

Kawasaki’den Randy Krummenacher üçüncü sıradan başladığı yarışı ilk sırada tamamlayıp sezona galibiyet ile başlarken, Caricasulo ikinci oldu.

Geçen yıl MotoGP’de mücadele eden Athony West üçüncü olup iyi bir performans ortaya koyarken Gamarino dördüncü, Jacobsen beşinci, Baldolini altıncı, Rea yedinci, Jezek sekizinci, Rolfo dokuuncu ve Wagner onuncu oldu.

Jules Cluel ise mekanik problem ile yarışa erken veda etti.


Yorumlar

“2016 Supersport Avustralya: Kenan Düştü, Zafer Krummenacher’in” için 5 yanıt

  1. Krummenacher bu sene Kenan’ı çok zorlayacak anlaşılan.

    1. F-one-Driver avatarı

      Aynen, saf hız anlamında kenanı çok zorlayacağını sanmıyorum, sıralamalarda falan kenan alır ama yarış performansı iyileşirse bir takım firsatlarda kenanı geride bırakabilir. Zaten motor gelişiminde kenanın dataları Krummenacher için de kullanılıyorsa belki ilerde rekabet kızışırsa garajları ayırırlar:)

    2. Krummenacher bundan önce MotoGP yolunda ilerlemiş ve Moto2’de 5 başarısız sezonu olmuş. Son olarak kariyerini burada devam ettirme şansı olmuş. 2006’dan bu yana dünya şampiyonalarında yarışıyor ve ilk yarışını bugün kazanıyor.

      kaynak

      1. Geçmişini bilmiyorum ama Supersport’taki ilk yarışında sıralamada 3. oldu yarışı da kazandı. Deneyimli biri olduğu kesin 🙂

  2. Geçmiş olsun, umarım sezon sonu puan durumunu etkilemez yine şampiyon olursun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir