Head Ters Grid Olmasını İstiyor

yazar:

kategori:

Williams ortağı Patrick Head Formula 1’de ters grid sisteminin olmasının spora faydalı olacağını düşünüyor.

Head’e göre en hızlılar gridin arkasından yarışa başlarlarsa izleyiciler daha fazla keyif alır.

BBC Sport’a konuşan Head "Şampiyona pozisyonunun tersi dizilimini görmek isterim. Bu herkes için aynı, tüm sezon sonunda yine en doğru kişi şampiyon olur."

"Tüm bu yarışçılara antrenmanları yaptırıp testlere katılmasına izin verir ve en hızlıları öne en yavaşları arkaya koyarsanız neden geçiş olsun ki?"

"Belki geçiş daha az zor olacak ancak eğer arkadaki pilot önündeki pilottan 0.3 sn yavaşsa neden onu geçsin ki?" dedi.

Head bu görüşe çok fazla karşı gelineceğini düşünüyor ancak Formula 1’de geçişin artması için böyle bir şeye ihtiyaç olduğunu düşünüyor.

Head "İnsanların şikayet edeceğine eminim. Motor yarışlarını izlemekten keyif aldıklarını söyleyen kişiler ile karşılaşıyorum ve ben de biraz orda olduğumu kabul etmeliyim çünkü Formula 1’de artık çok fazla geçiş yok."

"Gerçekten sıkıcı olan ise gerçekten hızlı bir aracın öndeki aracın kuyruğunda takılıp kalması, o pilotun yarışı mahvoluyor."

"Monaco’da bazen önündekinden 1 bazen 2 sn hızlı olupta 30-40 tur geçiş olmayan yarışlar oldu. Bunun acınacak bir şey olduğunu düşünüyorum." dedi.


Yorumlar

  1. adem nsanoğlu avatarı
    adem nsanoğlu

    f1 in görsel bir show olduğu dikkate alındığında, seyir keyfini arttırmak için kesinlikle süper bir fikir…

  2. tolga soydan avatarı

    geçiş olsun diye kaldırdılar TC yi.olmassa bi değişiklik yapıcaklardırç

  3. F1 Racing Şubat sayısında bu konuya değinildi. Hatta izleyicilere bunun hakkında sorular yöneltmişler, izleyiciler de olmasın öyle birşey demişmiş.

  4. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    sertuğ haklısın böyle giderse F1 artık NASA'nın rakibi olmayacak 🙂

  5. Geçiş geçiş diye diye Formula 1'in bütün kimyasını bozdunuz. Masrafları düşüreceğiz diye bir sürü kural değişikliği yaptınız bu değişiklik sadece bütçesi kısıtlı olan takımlara yaradı. Tepedeki takımlar için ekstra bir masraf oluşturdu. Formula 1'i biraz serbest bıraksanız inanın daha zevkli olacak. Spor ilerleyeceğine geriliyor. Birkaç sene sonra GP2'den bir farkı kalmayacak. Motorsporlarında teknolojinin son noktası olarak nitelendirilen Formula 1'e bu kadar müdahale etmeniz keyiften çok zarar veriyor.

  6. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    daha dur bi TC'siz otomobillerde işe yaramazsa öyle düşünürsünüz 🙂

  7. GP2 formatı en güzel ve hazır bi format bence onu uygulasınlar…

  8. Şener  SALİH avatarı
    Şener SALİH

    Bu spor teknolojinin zirvesi ise şayet; gelişim serbest kalmadan olmaz bu iş bence ,bu spora alt limit koymalısınız şayet zirvede kalmak istiyorsanız ,agurinin başına gelenler belli bu sene var fakat gelecek sene? 10-11-12 takım değil ,belkide yeterli şartlara sahip 5-6 takım her takım için 3 veya 4 araç ron denisin dediği gibi gridde 4 mclaren 4 ferrari görmek şeklinde olabilir fakat yukarıda belirttiğim gibi üst sınır yerine alt sınır önemli

  9. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    olmaz öyle şey.

  10. o zaman herkes yavaş olmaya çalışır ne kadar saçma.:))

  11. faruk faruk avatarı

    bir önceki yarış sonucunun tersi şeklinde olabilir. bu şekilde sadece ilk yarış için sıralama yapılır. ama sıralama turları güme gidiyor bu sefer de. sıralamalara da puan verilebilir belki o zaman zevkli olur. valla f1 de çözüm bulmak zor iş ayrıca ne yapsan takımlar bi çaresini buluyo…

  12. Fatih Gülmez avatarı
    Fatih Gülmez

    ters grid olursa tadından yenmez. hızlılar arkada olursa yine kazanma şansları olacaktır. örnek : japonya 2005 . Ama ters grid yapılacaksa sıralama turlarının olmaması lazım. O yüzden biraz zor olacağa benziyor. GP2 usulü de düşünülebilir. ama hayata geçirmek için radikal kararlar alınabilecekmi. ben sanmıyorum…

    Aradığımız şeyi F1 de hiç bir zaman bulamayacağız sanırım.

  13. kardesim su düsündügünüz formatı acıklayın be.herkes bunu söylüyor ama nasıl olacagını bilen yok.hızlı olan takımlar bilerek en önde yer almak icin yavas kalırsa ne olacak??

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir