Ron Dennis Emekli Olmuyor

yazar:

kategori:

Ron Dennis Mclaren Mercedes’in 2008’de takım patronluğunu yapmaya devam edeceğini açıkladı ve uzun zamandır sürmekte olan spekülasyonlara son verdi.

Gelen haberlere göre 60 yaşındaki Dennis, Melbourne için yola çıkmadan önce Mclaren Teknoloji Merkezindeki çalışanlarına bu sözü verdi.

1980’de Mclaren’de göreve başlayan İngiliz hem markalar hem takımlar şampiyonluğu yaşadı ve bir çok büyük pilotu takımında yarıştırdı. Son şampiyonluk ise 1999’da Mika Hakkinen ile geldi.

Geçtiğimiz seneki casusluk skandalı nedeniyle Mclaren markalar puanını kaybetmiş ve 100 milyon dolar para cezasına çarptırılmıştı. Son 12 ayda yaşananlardan dolayı Dennis zor zamanlar geçirdi.

Dennis aynı zamanda 2007’deki pilotları Fernando Alonso ve Lewis Hamilton’u kontrolü bakımından da eleştirilere maruz kalmıştı.

Dennis’in şu anda 3 görevi bulunuyor: Mclaren Group CEO’su ve Başkanı ve Mclaren Takım Patronu.


Yorumlar

  1. Ron takımı zirvede yani layık olduğu yerde tutabilmek için ortaklık yoluna gitti çünkü gelişen teknolojinin ve FİA'nın kural değişkenliğinin maliyeti çok arttıracağı aşikardı ve Ron 99 yılından çok daha önce bunu farketmişti en azından 94 için Lamborgini ile anlaşmamasından bunu biliyoruz çünkü uzun soluklu bir motor anlaşması kısa vadede zafer getirecekti fakat uzun vadede takımın sonu demekti, nitekim 99'da, McLaren takımı için hem motoru bedava üretecek hem de sadece yönetimde yer alacak, ismini de takıma akleyerek mutlu olacak 1 ortak buldu -Mercedes- fakat bunu yaparken takımın yönetim şeklini bozmadı ve maddelerden birinde Dennis sadece kendisi istediği zaman F1 takım patronluğundan ayrılır diyor. Bu adam Senna,Prost,Lauda,K.Rosberg,Hakkinen,Raikkonen gibi pilotları bu takıma kazandırmış, ferrari takımının 60 yıldaki başarısını 30 yıla sığdırmış, FİA nın ve teknolojinin saldırısından takımını -üstün- zekasıyla kurtarmış bir insan. Düşünsenize şu anda F1'de kaç tane garaj takımı kaldı? sadece 2 tane Williams ve McLaren.

  2. neden olmasın.:))

  3. umut arkadaşım ne alaka bu ancak Türkiye'de olur başkaları ile karıştırma bizi..

  4. Bu olay bana 2 yıl önce ki süper ligdeki olayı hatırlattı son maçta galatasaray sampiyon olmuştu aziz yıldırım istifa edecegini söylemişti amacı galatasarayın sampiyonlugunu gündemden düşürmekti. ron un yaptıgı bana bunu hatırlattı!Aynı planı uyguluyor olabilirler kim bilir.:)

  5. Bir ferrari taraftarından baska bir yorum beklemiyorduk ferzan 🙂 .

  6. sevindim ,o f1 i f1 yapan birkaç insandan biri

  7. yine sampiyon olamayacak.dennis yine kimide ve hamiltonda verdigi yanlıs taktikleri görecegiz demekki.

  8. Gökhan Demir avatarı
    Gökhan Demir

    Kesinlikle doğru ve yerinde bir karar, F1' de onun kadar disiplinli bir takım patronu daha yok.

  9. ron amca sampiyon olmadan ayrılmak yok..bırakmayız seni 🙂

  10. işte budur çok sevindim :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir