Başbakan Erdoğan'ın Formula 1 Yorumu

yazar:

kategori:

Başbakan Erdoğan, yarın antrenman turlarıyla başlayacak Türkiye Grand Prix’sinin resmi dergisinde yer alan yazısında, ”Dünyanın en önemli organizasyonlarından biri olarak kabul edilen Formula 1 yarışlarına, İstanbul’un bir kez daha ev sahipliği yapmasından büyük memnuniyet duyuyorum. Farklı coğrafyalardan, farklı kültürlerden pek çok insanın Formula 1 vesilesiyle ‘Medeniyetler İttifakı’nın bu sembol şehrinde, 2010 Avrupa Kültür Başkenti’nde buluşmasını son derece anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Formula 1’in sportif bir etkinlik olmanın yanında, teknolojik yeniliklerin sergilendiği üst düzey bir uluslararası platform olarak da son derece önemli bir organizasyon olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ”İnanıyorum ki, Formula 1 Türkiye Grand Prix’si, hem yarışların yapılacağı İstanbul Park pistiyle hem de organizasyondaki kusursuzluğuyla bir kez daha bütün dünyanın takdirini kazanacaktır” ifadelerini kullandı.

”Son beş yıldır görüyoruz ki bu organizasyon, üç büyük dinin buluşma noktası, medeniyetleri ve kıtaları birbirine bağlayan köprü, doğal ve tarihi güzellikleriyle bir rüya şehir olan İstanbul’a çok yakışmaktadır” diyen Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:
”Bu güzelliklerin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl ve daha nice yıllar boyunca aynı coşkuyla yaşanması temennisiyle, organizasyona emeği geçen herkesi kutluyorum. Formula 1 heyecanını paylaşmak için ülkemize gelen bütün misafirlerimize ‘Hoş geldiniz” diyor, yarışmacılara başarılar diliyorum.”

AA


Yorumlar

  1. arkadaslar bu cumleler kendisine ait degil.. yanındakiler efendim bu hafta bu var su var diyorlar… oda sunun ici su tip seyler yazın buna su tip seyler yazın diyor… hatırlayınız ilk sene yarısı sizce kim alır diye sormuslardı ALFONZO alır demisti… emin olun umrunda bile degil… dinler birlesiyormus kıtalar muhabbet ediyormus … para arkadaslar para… resimdeki ufak adam para olmazsa ne din tanır ne kıtaların birleşmesini…kendimizi kandırmayalım….

  2. Anlaşılan o ki F-1 daha uzun yıllar Türkiye'de yapılmaya devam edicek.

  3. Ertan Akkaş avatarı

    3 çocuk temennisi gibi bu açıklamanında medyada boy boy verilmesini isterdik!!!

  4. Yakın siyasi tarihimizde iki lideri çözemedim. Biri Doğu Perinçek diğeri Tayyip Erdoğan.

  5. RTE! Hani kendimi kahredecek kadar karşı filan olduğum yok ama ülkede olumlu sayılabilecek ne icraat varsa RTE'eye mal ediyorsunuz ya onu pek annayamıyorum işte…

  6. Bende inaniyorum ki Tayyip Erdogan basbakan oldugu surece Formula 1 i Turkiye de tutacaktir, Formula 1 in Turkiye ye gelmesinde ne kadar etkili oldugunu hepimiz biliyoruz, burda siyasi tartismalara girmek istemiyorum ama Basbakanin sahip oldugu medya falan yok, karsi medya ve destekleyen medya var. Ha bu dogrumu? Elbette degil, tarafsiz medya hepizimin arzusu.. Neyse siyasi konusmalarin burada yeri yok, sadece Tayyip Erdogan`in Formula 1 e onem ve destek verdigini hepimiz biliyoruz, en basta da dedigim gibi Basbakan olarak kaldigi surece araclar isterse bos tribunlere donsunler Formula 1`i Turkiye`den Eclesstone dahil kimse alamaz..

    Not: Kucuk bir bedel odesekte tum dunyaya canli olarak hic bir ulkenin tanimadigi Kuzey Kibris Turk Cumhuriyeti`ni resmi devlet olarak gosterdi ya o bile yeter bence 🙂

  7. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    yarışları bile kanallalardan duyamıyoruzkii,tanıtım yapmıyoruz milleti bilgilendirmiyoruzz şu sahip olduğun medyaya sölede recep bey biraz daha ilgilensinler f1 türkiye grandprix ile lütfen…

  8. Schumii Kimi avatarı

    ''İnanıyorum ki, Formula 1 Türkiye Grand Prix'si, hem yarışların yapılacağı İstanbul Park pistiyle hem de organizasyondaki kusursuzluğuyla bir kez daha bütün dünyanın takdirini kazanacaktır''

    Ne kusursuzluğu Recep Bey, diğer pistlerdeki etkinliklerden ve orfanizasyondan haberin yok heralde.
    yetkililere göre herşey kusursuzsa ve bir sorun yoksa demek ki çok değil bikaç sene sonra yarış elimizden uçacak.
    en azından bi kere canlı izleyebilsem eimizden gitmeden önce.

  9. '"..Bu güzelliklerin geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl ve daha nice yıllar boyunca aynı coşkuyla yaşanması temennisiyle.."
    Çoşku muu ? Ne çoşkusu ? Coşku ne arar la İstanbul Park'ta 🙂

  10. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Şu ufaklığı yanına alıp konuşsanda uzatsa pist anlaşmasını:]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir