Kimsesiz Çocuklar Futbol Şöleninde de Kimsesiz Kaldı

yazar:

kategori:

Maç öncesi Alonso ve Massa’nın gelip gelmeyeceği tartışılırken açıklanan kadroda yer alan Rosberg, Alguersuari ve Di Grassi ile beraber 5 pilot maça gelmedi. Bu kadar eksik olunca Formula takımının kadrosuna Türklerden takviye geldi.

Formula 1 ‘de yarışan sadece 3 isim maçta oynadı. Red Bull pilotu Vettel 90 dakika sahada kalırken Renault’un çaylak pilotu Petrov da ona eşlik etti. Lotus’tan Trulli ise sadece ilk yarı oynadı. Force India pilotu Liuzzi maçta oynamamasına karşın yedek kulübesindeydi.

Bunların yanı sıra biletli seyirciler de hiç yok denecek kadar azdı. Yarışta görev alacak hakemlerin maça gelmesiyle tribünler biraz olsun dolu gözüktü. Ancak yine de önceki senelere göre herşey daha alt seviyede kaldı.

Yılmaz Erdoğan “Yardım maçında daha çok seyirci olması lazım o zaman daha çok yardım ederiz” dedi ve organizasyonun çok iyi duyurulmadığından yakındı. Muhabirimizin Alonso ve Schumacher’in gelmemesi etki etmiş olabilir mi sorusuna ise “Schumacher de gelse bişey olmazdı, ben geldim bişey olmadı” olarak karşılık verdi.

TOSFED başkanı Mümtaz Tahincioğlu ise “İnsanların bu güzel şölene gelmemesini cidden yadırgıyorum. Çünkü bu olay bir futbol maçı değil bir eğlence. Dünyanın en hızlı pilotları burada, bizim şöhretlerimiz burada, buraya gelecek insan kitlesi çok daha fazla olması lazım” dedi. Seyircinin azlığını bazı pilotların gelememesine bağlanamayacağını çünkü onların gelemeyeceğinin yeni belli olduğunu söyledi.

Bu organizasyonun Türkiye’deki geleceği tehlikede olabilir.

TRF1.net


Yorumlar

  1. Mactaydim ve gecen seneki elestirdigim organizasyonu mumla arar ayrildim stadtan.Pilotlarin ilgisizligi,seyircinin katilim azligi,macin atmosferi toplaminda son derece zevksiz bir sonuc cikti ortaya. 365gun gorebilme sansimiz olan unluler benim oraya gelmemdeki etken faktor degildi acikcasi.Yilda birkez canli izleme firsati buldugumuz F1 pilotlarini sahada da seyretmek asil amac ve sonucta da eglenceli bir organizasyonun ortaya cikmasi. Gecen sene mesela Massa da vardi.Bu sene ise toplamda 4 pilot gorebildik. Vettel ve Petrov tum mac boyu sahadaydi.Bir de Trulli ve Liuzziyi gorduk,bu kadar.Onun disinda macin gorunumu eglenceli bir showdan ote sıradan bir hali saha macini andiriyordu.

    Tanitima gelince,kocaman bir sifir yazmak gerek haneye.Internetten bilenlerin,2 3 yalan yanlis gazete haberinin tanitima katkisi son derece az.Zaten formula takipcileri boyle maclarin varligindan haberdar. Onun disinda biraz caba gosterilerek yapilacak reklamla sonuc cok farkli olabilirdi. Fiyat acisindan ise hadi formulada bilet pahali deniyor da 10-20 milyona da cok fln denemez. Biletixte bile ana sayfada etkinlige ait en ufak bir yazi bile yoktu,insanlarin icine mi dogacak orada oyle bir organizasyon oldugu. Bana da burada daha boyle bir mac olmaz gibi geliyor,gerci mac kusur kalsin,esas yaris bile umutsuz vaka halde duruyorken.

  2. Acaba hiç reklam yapılmadığından olabilir mi ? Keşke maç öncesi Hadise'nin milli marşımızı söyleyeceği duyrulsaydı görün bakalım medyanın ilgisini reklaımın kralını… Sövesim geliyor bu haberleri görünce medyaya. Bir haber bülteni ya da gazete Carla Bruni'nin yıllar önce bir programda " göğüslerimi beğendin mi ? " sözünü haber yapıp kendi ülkelerindeki yardım organizasyonunu görmezden gelmelerini kabul edemiyorum.
    Buyrun dünkü Hürriyet gazetesi. Ajda pekkanın bacağı kadar yer de yeterliydi bizim için
    http://e-gazete.hurriyet.com.tr/hurriyet/2010/05/26/1/01/main.aspx

  3. gs-fb maçından önce yapılan reklamın %10 u bunu için yapılsaydı eminim cok daha farklı bri görüntü olurdu, yarış içinde aynı seyi düşünüyorum. TV de tek bir reklam bile yok gazetelerde de aynı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir