Ferrari, 800. Formula 1 Yarışına Türkiye'de Çıkıyor

yazar:

kategori:

Efsanevi İtalyan takımı, 1950’den beri Formula 1’de her sezona çıkan tek takım olma özelliğini taşıyor ve bu hafta sonu Felipe Massa ve Fernando Alonso’nun araçlarının motor kapağında özel bir logo olacak.

Luca di Montezemolo, geride kalan 799 yarışın 369’unda Ferrari’de yer aldı. 1973 ve 1976 yılları arasında Sportif Direktör olan Montezemolo, 1991’den beri şu anki pozisyonda bulunuyor.

Di Montezemolo “800 Formula 1 yarışı, Ferrari’nin hayatında bir dönüm noktası ve bu bize memnuniyet ve gurur yaşatıyor.”

“Bu coşkuyu, tüm taraftarlarımız ve araçlarımızı süren tüm pilotlarla paylaşıyoruz.”

“Geriye dönüp devam etmekte olan hikayede birlikte neler yaptığımızı görmek güzel.” dedi.

Ferrari 15 pilotlar şampiyonluğu, 16 takımlar şampiyonluğu, 211 galibiyet, 632 podyum zaferi, 203 pole pozisyonu ve 221 en hızlı tur gibi tüm önemli rekorları elinde bulunduruyor.


Yorumlar

  1. burak bocek avatarı

    Tebrikler Ferrari!Muhteşem tarihin,eşs,z kariyerinde bir dalya daha yapıyorsun.Biz tifosiler için 800. yarışın kendi evimize gelmesinden ve burada bir galibiyet almaktan daha büyük mutluluk olamaz.Her ne kadar amansız rakiplerimiz de olsa,onları yenmek çok zorda olsa bunu başarabiliriz.Sizden galibiyet bekliyoruz ve ben takımımı desteklemek için orada olacağım.Başarılar çocuklar yolunuz açık olsun.Centilmence tebrik eden arkadaşlar ayrıca +1

  2. Nice 800. yarışlara. Darısı tüm takımların başına.

    Diğerlerinin şu ana kadar "katıldıkları" yarışlar;

    McLaren 677

    Williams 563

    Renault 274

    Sauber 218

    Not: Yukarıdaki sayılara "start almadıkları/alamadıkları" yarışlar da dahildir.

  3. mert merter avatarı

    Tabi güzel birsey ama hangi takim kac yilinda F1 e girmis ona da dikkat etmek lazim yillara yayildiginda en eski takim bildigim kadariyla ferari ee bunca yil F1 icinde olupda diyerlerinden az basarili olursan yuh derler yani yinede tebrik etmek lazim hatirladigim kadariyla 18 yil falan ne takimlar nede pilotlarda sampiyon olamamislardi .Tebrikler yinede 800 az bir rakam deyil

    admin arkadaslardan ricam acaba diyer büyük takimlar kacinci GP yarisina cikiyorlar yazarlarmi bizde bilgilenirdik .

  4. ben bir renault takımı taraftarıyımdır.ama ferrariyi kimsenin ferrari yapmadığını bu haber daha net anlatmış oldu sanırım.tabi anlayana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir