Red Bull'un F-Kanalı da Türkiye'de Piste Çıkıyor

yazar:

kategori:

Son 2 yarışın galibi Mark Webber, bugün yaptığı açıklamada takımının yarınki antrenman seansında F-kanal sistemini deneyeceğini doğruladı.

Webber “Evet, yarın F-kanalı kullanacağız. Ona bir şans vereceğiz.” dedi.

Mclaren’in öncülüğünü yaptığı bu sistem araca düzlükte ekstra hız kazandırıyor.

Williams, Ferrari ve Sauber takımları bu sistemi ilk kopyalayan takımlar olmuştu ve Force India ve Red Bull ilk kez İstanbul’da deneyecekler.

Red Bull Racing, mevcut hızıyla bu hafta sonu için garanti gösterilse de Webber, bunu söylemek için erken olduğunu söyledi.

Webber “Barcelona’daki gibi bir sonuç zor olacak. pistten piste değişiklik oluyor ve Barcelona’da işlerin farklı olabileceğini gördük.”

“Lewis o pistte en yakın rakibimizdi ve eğer Barcelona’dan sonra direkt Türkiye’ye gelsek onun en yakın rakibimiz olacağını söyleyebilirdiniz.”

“Ancak Ferrari ve Mercedes’in de iyi bir hafta sonu geçirmesi halinde ön bölüme daha fazla sürücünün yaklaşacağının farkındayız. Hiçbir şeyi garanti görmüyoruz.” dedi.


Yorumlar

  1. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    ferrarinin kullanma yöntemi sakat zaten eli direksiyonda çekerken ve f-kanalı kullanırken araba sollamasını bende merak ediyorum,force india daaha basit bir yöntem bulduklarını söylüyor görecez hepsini yarın hayırlısı arkadaşlarrr

  2. Eli direksiyondan çekerek kullanacak olanlar atak yaparken öndekinin yön değiştirmesi halinde sıkıntı yaşayabilir.Ferrari pilotlarını bu sistemle atak yaparken hiç izleyemediğimiz için böyle düşünüyorum.Bir defa görebildim Barcelona da Alonso yu kullanırken onda da önü boştu ve start finişin sonunda bir iki saniyeliğine kapattı açtı kanalı.

  3. burak bocek avatarı

    Bismillah diyorum inşallah biraz buun anlamakla zaman kaybedip yavaşlarlar yoksa galibiyeti zor görürüz:)

  4. Demedi demeyin Redbull'un ezici üstünlügü bu yarış itibariyle son bulacak !

  5. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    f kanalını nasıl kontrol edecekler merak ettim ferrari gibi direksiyonumu bırakacaklar acabaa daha basit bir yolu bulunmalı benceee…bizler ne yapcaz acaba dowforce kazanabılırız umarım son güncellemelerle…

  6. Redbull mutlak favori, boyle hizli pistlerin hic birini vermezler, gerci yavas pistleri de vermiyorlar 🙂 Birinin muthis bisey bulmasi lazim Redbull u yakalamasi icin, yoksa bu sezon bitmistir..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir