Alonso, Daha Fazla Hata Olmamasını Umuyor

yazar:

kategori:

Malezya’da sıralamalardaki hata, Çin’de hatalı start ve Monaco antrenmanlarındaki kaza sonucunda Alonso, alabileceği tüm puanları alamamış oldu.

Türkiye’de konuşan Alonso “Şampiyonanın geri kalanında hiç hata yapmak istemiyoruz.”

“Yine de son 6 yarışta yaşadığımız o kadar soruna rağmen, ki bunların dördünde ilk turda sonuncuyduk, şampiyona liderinin sadece 3 puan gerisindeyiz. Belki diğerleri bizden daha fazla hata yapıyordur.”

“Bu yüzden şampiyonanın son yarışının son turunda lider durumda olursak bu bize yeter. Daha fazla hata yapmamayı umuyoruz ancak eğer yaparsak umarım diğerleri de puan kazanmamaya devam eder.” dedi.

Alonso, Ferrari’nin sezonun ilk bölümünde araçtan maksimum performansı çıkaramadığını düşünüyor.

Alonso “Bazı yarışlarda puan kazandığımız için şanslıydık. Ancak dediğim gibi en iyi araç Red Bull’da ve onlar sadece 3 puan önde. Biz yapmamız gereken işi yapamadık ancak şu anda diğerleri de yapamadığı için şanslıyız.” dedi.

Alonso bu hafta sonu olmasını beklemese bile Ferrari’nin Red Bull’u yakalayacağına inanıyor.

“Red Bull’u yakalamanın imkansız olduğunu sanmıyorum. Hangi bölümlerde sıkı çalışmamız gerektiğini, daha fazla downforce gerektiğini biliyoruz ve aracın gelişimi için iyi bir programımız var.”

“Geçen sene de Brawn ilk 7 yarışta üstündü ve ardından biraz zorlandı ve Red Bull onlardan daha iyiydi.”

“Mclaren ve Ferrari de Brawn’la aynı seviyedeydi. Bu yüzden Ferrari, Mclaren ve Mercedes’in geri dönüp Red Bull’a yetişmesini bekliyorum. Ne zaman mı? Umarım kısa zamanda olur ancak bu bir anda Türkiye’de olmaz.” dedi.


Yorumlar

  1. evet hata konusunda kesinlike haklısın.gerek senin gerekse takımın bazı hataları oldu ki bilhassa senden beklemediğim hatalar beni biraz hayal kırıklığına uğrattı.şu ana kadar daha dikkatli olsan en azında renaulttaki kadar açık ara şampiyona lideriydin.ama sonuçta insansın makina değil illaki hatalar olacak ve bende bu hataların bir daha tekrarlanmamasını temenni ediyorum.bu konudada sana güveniyoruz çocuk bizi utandırma.

  2. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Teşekkürler burak bocek .Ben sadece varsayımlar üzerinden öyle bir kanıya vardım.En iyisi Newey'e hakkını teslim edip bu konuyu kapatmak.Keşke öyle yazmasaymışım.

  3. burak bocek avatarı

    Hızlı araca hep illegal derler zaten senelerdir durum böyle.Bizim içinde öyleydi sonra Mclaren'nin parçaları yasaklandı derken Renault kütle amortisörü yasaklandı.Adamlar ne buldularsa helal olsun gerçekten tebrik etmek lazım.Fernando Alonso arkadaş son derece güzel kbiar kounşmuş o yüzden pek abartmamak lazım dediklerini

  4. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    katafalk kaya belkide sen haklısın.Belkide muthiş bir Newey tasarımı dehası.Ama birde dönüp bakıyorum ve bir bakışta göze çarpan Ferrari'nin jantları veya Mclaren'in f-duct'ını anlayan hatta işi Ferrari'nin motor açısına kadar yorumlayan f1 otoriteleri nasıl oluyorda Redbull'u hala çözemiyor.Çünkü yarıştada çok farklı olmaları gerekir.Aylar öncesinden hazırlanan Brawngp bile bu kadar rahat pole alamıştı ilk yarışlarda.İnşallah sen haklısındır.

  5. ben kizmadim/sinirlenmedim. zaten red bull'u veya pilotlarini da tutmuyorum. vettel'e sempati duyarim o ayri.

    sen aktif suspansiyondan bahsediyorsun ama fia bunu kontrol etti ve yok oyle bir sey dedi. eger cift katmanli difuzor tarzi bir sey olsaydi bu -ki kesinlikle yasak olduguna gore aktif suspansiyon mumkun degil- "hadi bu sene de kullanin keratalar ama seneye yok heee" gibisinden bir seyler derdi. o da yok. olamaz da. goz yummalari ihtimalini dusunmek bile istemiyorum. bu kadari olamaz heralde.

    ha siralamalardaki performanslarinin sirrini cogu kisi ve ben de dahil kimse adamakilli cozemedi. belki de basit bir sirri vardir biz olayi dallandirip budaklandiriyoruzdur bilemiyorum. ama kesinlikle rb6'nin illegal bir arac oldugunu dusunmuyorum.

  6. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Ben şimdiye kadar forumlarda insanların yorumlarını dikkate alarak yazdım bunu.Sıralama turlarında 1 sn ne demek arkadaşlar.Bu takımın rakipleri ise Mclaren ve Ferrari.Nasıl sıralamada bu oluyorda yarışta denge sağlanıyor?Hatta araçlar hafiflediğinde bile dengede oluyor yarış performansı.Ben taraftarlarını kızdırmak amacıyla söylemedim,,sadece bana öyle geliyor.Değilse adamları tebrik etmek gerekir.Bu kadar sinirlenecek birşey yok ortada.Bir tez.Sende bana bir antitez sun,bende hak veririm.Çünkü sıralamada 1 sn olup yarışta dengeye gelmesi mantıklı gelmiyor bana şimdilik.Geçen sene konumuz açıktı oda difizör.Egzost dediler oda o kadar etki yapmaz dedik,dediler.Peki nedir?Lastikleri iyi kullanıyor desek tamam ama yarışta oda dengede.Bu araçta boşken birşey var.Belkide siz haklısınız.Ben bilemedim.

  7. @Fern4ndo-4LonSo;

    daha once teknik kontrolde falan mi gorev aldin nereden biliyorsun arkadas? oyle haybeye "illegal bu arac" demekle olmuyor. ortaya mantikli ve ispati olan bir tez sursen seni daha fazla dikkate alabiliriz emin ol.

    ben yaris performansinda fazlasiyla ustun olduklarini dusunuyorum kesinlikle ama yaris performansi olarak mclaren ve ferrari'nin acik ara onlerinde degiller…

  8. airmclaren Kimi avatarı
    airmclaren Kimi

    aracıda illegeal yaptınız ya arkadaşlar bu araçlar fia tarafından kontrol ediliyor adalamlar salak değil illegal birşey yapmaya yetmez bi taarafları baksanıza adamlarda birşey war ama ben illegal olduğunu sanmıyorum.Zaten diğer takımların bunu çözmesi an meseelesi ama ozamana kadar atı alan üsküdarı geçecek.sonbirşey daha eğer redbull buradada uçarsa artık yakalanmaları çok zor olccaktır…

  9. ama yinede Turkiyede ilk 3 de olacak ferrari buna eminim………sayet yine hata yapılmassa

  10. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    İllegal bir aracı,legal araçlarla yenemez kimse.

  11. Umut dagitiyorsun Alonso saol ama Redbull yakalanacak gibi degil, gecen yaristan oncede bakin takimlarda lideriz pilotlarda liderin hemen arkasindayiz falan diyodun da adamlar en kotu olmasini bekledigimiz pistte duble yapti, o yuzden bosuna heveslendirme milleti, birileri muthis bisey bulamadiktan sonra Redbull u yakalamak imkansiz, bu sezon bitmistir bana gore..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir