Mercedes Test Boyunca Yumuşak Lastikleri Kullanmayacak!

yazar:

kategori:

Mercedes bu haftaki son sezo öncesi tesitnde yumuşak lastikleri kullanmayacağını açıkladı.

Ferrari ve Red Bull ultra yumuşak lastikleri henüz ilk testte kullanmasına karşın Mercedes orta sertlikteki lastikler ile çalıştı.

Bugün testlerde ilk kez yumuşak lastikle tur atan Mercedes, testler boyunca süper yumuşak ve ultra yumuşak lastikleri kullanmama kararı aldı.

Toto Wolff “Zamana dayalı bir çalışma programımız var. Ve bu yarışta kullanılmayacak lastikleri (İspanya GP) kullanmamıza izin vermiyor”

“Nico bu sabah ilk defa yumuşak lastikler ile çalıştı. Ama özellikle orta sertlikteki lastik üzerinde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Wolff, Mercedes’in test programından memnun olduğunu söyledi.

Wolff “2014 yılından bu yana katıldığımız testleri göz önüne alırsak 2016 şüphesiz en iyisi”

“Kısmen kış sezonunda çalışmalar sayesinde bunu başardık. Tabi ki tüm ekipler büyük bir iş yaptı ve kurallardaki istikrarında büyük payı var” dedi.

Rosberg ise ilk günün ardından Ferrari’den çekiniyor.

Rosberg “Bence Ferrari ile aradaki fark kapandı veya belki başka bir ekip araya girmiş olabilir”

“Takım olarak nerede olduğumuzu bilmek zor ama Ferrari büyük bir tehdit ve çok yakın. Çünkü onlar harika bir iç çıkarmış ve daha fazlasını yapmaya ihtiyacımız var. Elbette savaş için hazırız” dedi.

 


Yorumlar

“Mercedes Test Boyunca Yumuşak Lastikleri Kullanmayacak!” için 2 yanıt

  1. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Herkes kendine en iyi uyan lastikleri daha çok kullanıyor. Bu sene takımlara bu opsiyon sunulduğu için ve Barcelona’da pek faydasını görceklerini düşünmediklerinden kullanmamışlardır. Hali hazırda arka lastikleri çabuk eritme sorunları var zaten. Ferrari de kendisine daha çok uyan yumuşak hamurları test ediyor.

  2. araya giren başka ekipten kasıt Force india’mı acaba?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir