Alonso da Monaco'da Haklı Olduklarını Söylüyor

yazar:

kategori:

Michael Schumacher yaptığı açıklamada, takımının kendisine Alonso ile güvenlik aracı girer girmez mücadele etmesi gerektiğini söylediğini belirtmiş ve FIA’nın kendilerine ceza vermesine rağmen bu kuralda bir açık olduğunu farkettiğini söylemişti.

Fernando Alonso da Schumachr’e verilen cezanın haklılığını savundu.

Alonso “Ceza haklıydı. Çünkü kurallarda öyle yazıyor.”

“Mesela kurallar araç ve sürücünün 620 kg olmasını söylüyor. Eğer 600 kg olursanız ceza alırsınız.”

“Bana göre olay açık. Kurallarda yazıyor. Güvenlik aracı son turda pistteyse, geçiş yapamazsınız.” dedi.

Tartışmalara Renault sürücüsü Robert Kubica da dahil oldu ve FIA’nın kurala açıklık getirmesini istedi. Kubica, eğer geçebilseydi,  Vettel’i geçeceğini ancak bunu başaramadığını söyledi.

Kubica “Ben de geçmeyi gözlüyordum. Ancak takım bana bir şey demedi. Kuralları okumak benim görevim. Eğer güvenlik aracı pite dönüyorsa bana göre yarış başlıyordu ve mesaj çok açıktı.”

“Kuralları sezon öncesinde okudum ve Çin’den sonra iyi anlayıp anlamadığımı kontrol etmek için bir daha okudum çünkü Lewis de Red Bull’lardan birisini son virajda geçmişti. Monaco’da da güvenlik aracı pite döndüğünde, kırmızı ışıklar söndüğünde ne yapmam gerektiğini biliyordum.” dedi.

 



Yorumlar

  1. Fernando yu birisi güneşin altında unutmuş olmalı :).Ferrari de yüzlerin gülmemesi dikkate değer…

  2. orhan gencebay da öyle diyor haklısın haklı bence sende haklısın.herkes haklı.arap saçına döndü bu iş.yoksa haksız olan benmiyim yav

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir