Kubica "Sorun Motorda Değil, Aerodinamide"

yazar:

kategori:

Polonyalı sürücü, bu sezon Renault ile aldığı sonuçlarla herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başardı ve toplamda 2 kere podyuma çıkmasının ardından pilotlar klasmanında 6. sırada yer alıyor.

Kubica “Hedefimiz Red Bull değil. Gerçekçi olmak gerekirse onlar bizden çok uzakta ve hızlılar. Şu anda aracı düzenli olarak geliştirip ve her yarışa yeni parçalar getirmeye odaklandık ve sezonun geri kalanında bunun mücadelesini vereceğiz.” dedi.

Renault R30 ile Red Bull RB6’yı kıyaslaması istenen Kubica, Renault’nun bu seneki aracının geçen seneye göre çok gelişmiş olduğunu söylese de araçlarının önemli noktalarda eksiğinin olduğunu söyledi.

Kubica “Motor, araçtaki bir çok parçadan birisi ancak güç konusunda sorunumuz yok. Bizim ihtiyacımız olan daha fazla yol tutuşu ve downforce. Red Bull’a göre en büyük eksiğimiz bu. Monaco, Red Bull’un gücünü tam olarak gösterebileceği bir pist değildi. Bu yüzden Mark Webber’den bir kaç salise yavaş kalıyorduk. Barcelona’da 1.5 sn daha yavaştık. Red Bull’un en iyi aerodinamik pakete sahip olduğu aşikâr.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir