Bu Türkiyede'ki Son Formula 1 Yarışı mı?

yazar:

kategori:

İstanbul Park takvime girdiğinden bu yana özellikle 8. virajı ve rekabetçi yapısıyla dillerden düşmüyor ancak aynı zamanda seyirci sayısının azlığı da her zaman gündemde.

Bernie Ecclestone yaptığı açıklamada “Türkiye çok büyük bir pazar. Onların sorunlarını çözmesi gerekiyor.” demişti.

Die Welt gazetesi ise şehirden oldukça uzakta bulunan pistin memnuniyet uyandırmadığını yazdı ve “Dünyadaki en hızlı sirkin artık İstanbul’a ziyarete gelmeyeceği yönünde çıkan söylentiler artıyor.” dedi.


Yorumlar

  1. Kadir YILMAZ avatarı

    babacan bende fikrine katılamayacağım, her şeyin İstanbul'a yapılmasına karşı olmama rağmen özellikle F1 in başka şansı yok sayılır. Kimse yanlış anlamasın nüfus bakımından oranlarsak en yüksek yerli seyirci sayısı bu şehirde elde edilebilinir, ayrıca, evet Antalya inanılmaz turist alıyor ama daha çok Rusya bölgesinden gelen var ve bu spor onlara şimdilik çok hitap etmeyebilir, İstanbul ise neredeyse tüm dünyadan turist alıyor.
    Aslında uçak fiyatları olmasa duyduğuma göre Avrupa da gitmektense Türkiye de F1 izlemek çok daha ucuza geliyormuş, adamlar hafta sonu tatilini de aradan çıkarabilirler ama tabi cazip paketler sunmak gerekir.

  2. bence layiki ile gerceklestiremiyoruz. aksam pazari 2011 de bizim olsun sonra f1 yapilmasin turkiye'de. valla bak icten soyluyorum. hak etmiyoruz…

  3. bizde gitmez bu iş. merak etmeyin:)

  4. Alonsomania  avatarı

    deniz kusura bakma ama turkiye nin en çok turist çeken yeri ıstanbul resmi istatisliklere göre…

  5. Burada hepimizin sayabileceği birçok etkenin yanında bizim en büyük hatamız pisti Istanbula yapmamızdı.Bu pist kesinlikle Antalyada olmalıydı,ama bizde herşey plansız programsız yapıldığı için bu pistide hiç kafa çalıştırmadan ilgililer Istanbula yaptılar,şayet bu pist her yıl 10 milyondan fazla yabancı turistin geldiği Antalyada yapılsaydı seyirci sorunumuz olmazdı ve Ecclestonun her pistte söylediği iyi bir pazarlama cümlesinde olduğu gibi sonsuza kadar burda kalabilirdi,şimdi birçok kez programsızlığımız plansızlığımız öngörüsüzlüğümüzde yaptığımız gibi ağlama zamanı…

  6. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    Aynen işte şehrin içine yapsanız ne olurdu ln. Şehir dediğimde Monaco gibi bir yerdemiyiz Hayır, alan sorunu yok, trafiği misafir başbakan geçerken bile kapatıyoruz F1 içinde kapatırdık.
    Ben demiyorum ki Taksim'e yapın ama İstanbul içi olsun. Jandarma bölgesindeki piste harcadığınız paradan bir kuruş fazla harcanmazdı. (Çöl temalı pist, tribünler demirden o kadar para nasıl harcandı bilmem. Bir de her haltta Türkiye'yi anlatsın dersiniz, bundan anladığınız her boka Atatürk adını vermek, pist binalarına bak, nerde Türk mimarisi lan! der bitiririm. ) (bu yazıdan Atatürk ü sevmediğimi çıkartan olursa döverim)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir