Mercedes, 2011'e Odaklanmayı Değerlendirecek

yazar:

kategori:

Brawn GP adıyla şampiyon olan takımın bu sene de başarısını devam ettirmesi bekleniyordu ancak şu ana kadar Mercedes çok da iyi bir görüntü çizmedi.

Brawn “Gelecek seneki araç için çalışmalar çoktan başladı. Bu seneki araç için harcanan kaynaklar ile gelecek seneye ayrılan kaynaklar arasında dengeyi bulmak gerekiyor ve şu anda bir denge var. Ancak bu denge koşullara göre değişebilir. Hâlâ bu seneki araç için maksimum çaba sarfediyoruz çünkü yarışlar kazanmak istiyoruz ve bu çalışmaların bizi nereye götüreceğini görmek istiyoruz.”

“Bununla birlikte 2011 programını da takip ediyorum ve hangi tarafa yoğunlaşmamız gerektiği hakkında karar vermemiz gereken zaman gelecek. O zaman, bulunduğumuz noktaya göre karar vereceğiz. Sezon ortasına kadar şampiyonluk mücadelesi verip veremeyeceğinizi ya da gelecek seneye mi odaklanmanız gerektiğini anlayabilirsiniz. Ancak bunun için biraz daha zaman var.” dedi.

Ross Brawn ayrıca, özellikle geçen sezonun 2. yarısında yavaşlamalarının ardından bu sene başarılı olamamalarına bazı gözlemciler kadar şaşırmadığını söyledi. Geçen sene şampiyon Button, ilk 7 yarışın 6’sını kazanmasının ardından daha yarış kazanamamış, Barrichello ise 2 yarış kazanabilmişti.

Brawn “Bu sene geçen senenin devamı. Geçen sene sonunda performans olarak rekabetçiydik ancak en güçlü takım değildik. Son 6 ayda yaşananlar ve takımın yeniden kurulması isikrar getirdi ve bunun etkileri şimdi görülmeye başlanıyor.”

“Şimdi hedefimiz bu aracı düzgün bir seviyeye getirmek ve gelecek sene için daha fazla çaba sergilemek.” dedi.

Brawn, Mclaren’in öncülüğünü yaptı F-kanal sisteminin kendi araçlarında zaten olduğunu ve bunu yarış yarış güncellemeye devam ettiklerini söyledi.

Brawn “Bu sistem bizim gelişim programımız içerisinde yer alıyor ve bu teknoloji için kendi  yolumuzu takip ediyoruz. Şanghay’da dikkatle hazırladık, Barcelona’da biraz daha geliştirdik ve burada da daha gelişmiş versiyonu olacak. Bu sadece Monaco’da olmayan ancak devam etmekte olan bir gelişim sürecini içeriyor. Monaco’da faydası olmayacağı için yoktu.”

“Tahminim burada büyük bir atılımımız olmayacak, sadece gerekli değişiklikleri yaptık. Büyük atılım gerçekleştirmek için yapabileceğiniz şey sayısı çok az. Kullanacağımız parça yardımcı olacak ancak bunun yanında bir çok şey üstünde de çalışmamız gerekiyor.” dedi.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir