Mercedes “Henüz Bir Şey Kazanmış Değiliz”

yazar:

kategori:

Mercedes takımı, testlerin geride kalan bölümüne göre rakip takımların kendileri hakkında yaptıkları yorumların önemli olmadığını söyledi.

2016 F1 sezonu öncesi 5 test günü geride kalırken genel kanı Mercedes’in rakipleri ile farkı daha da açtığı yönünde.

Bu yorumları değerlendiren Toto Wolff “Pilotlar bunu söylüyorsa bu güzel bir şey. Ancak bu yorumlar bize yarış kazandırmaz. Daha ilk günlerdeyiz ve sezon öncesi testlerdeyiz.”

“Ancak yaptığımız şeylerin değerini düşürmek istemiyorum. 2016’yı 2015’le, 2015’i 2014’le kıyaslarsak kuralların stabil kaldığını ve kurallar etrafında araçları optimize ettiğimizi dikkate alırsak araçların artık daha dayanıklı olduğunu ve herkesin daha fazla tur atabildiğini söyleyebiliriz.”

“Son senelerdeki en iyi sezon başlangıcı olduğu hissine sahibim. Ancak tekrar söylüyorum, henüz diğer ön sıra takımlarının performans açısından maksimumu çıkardıklarını düşünmüyorum.”

“Ferrari’yi görmedik. Williams’ı görmedik. Red Bull’u görmedik. Ayaklarımız yere basıyor. Bakalım Melbourne’de cumartesi günü öğleden sonra nerede olacağız. Orası daha belirleyici olacak.”

“Tabi ki attığımız turlardan mutluyum. Bu tüm planlarını başaran takımın başarısı.”

“Bir kaç hafta önce bu planları konuştuk. İlk başta başarılabilir olduğu konusunda şüpheliydim. Ve bunu başardık.”

“Bu kadar fazla mesafe kat etmek size sistemlerinizi, farklı bileşenleri test etmek, veri toplamak ve ayarlar denemek için harika fırsat sağlıyor. Bu yüzden bu testler sezon için kritik öneme sahip.”

“Piste çıkar çıkmaz iyi olursanız, ilk başta çok fazla mesafe kat ederseniz bunun sezon içerisinde daha çok fayda sağlayacağını gördük.”

“Bu yüzden iyi bir başlangıç yaptığımız için temkinli bir şekilde iyimserim. Hazırlıklarımız doğru yolda. Ancak tüm bunlar yarışlar kazanmamızı kolaylaştıracak mı? Hayır. O tamamen farklı bir konu.” dedi.

 

 

 

 


Yorumlar

“Mercedes “Henüz Bir Şey Kazanmış Değiliz”” için bir yanıt

  1. Bu açıklamalar beni çok işkillendiriyor. Boş depoyla tur attık, henüz kazanmış değiliz vs.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir