Görevlilere Kızan Webber "10 Dakikada Anlatabildim"

yazar:

kategori:

Webber, antrenmanların son bölümünde motorunun patlaması nedeniyle aracını hafif yamaç bir yerde kenara çekmiş ve ardından aracından inmek için oradaki görevlilerin aracın tekerleğini arkasına bir şey koymasını beklemişti.

Webber, aracından indikten sonra kızgınlığını da dile getirdi.

Webber “Onlara durumu anlatıyordum, sağ duyuyla yaklaştım. F1 aracında el freni yok bu yüzden onlara aracın geri kaymaması için tekerleğin arkasına bir şey koymalarını söyledim.”

“Aracın geriye akmasını durduramadığımı açıklayabilmem 10 dakika sürdü. Bu basit bir şey ama sinirbozucu.” dedi.

Videoyu İZlemek İçin Tıklayınız


Yorumlar

  1. Herkes oturduğu yerden ahkam kesmeyi çok iyi biliyor.Burak Soylu adlı üyemiz durumu çok güzel izah etmiş.Mevcut şartlarda en az 36 derece sıcaklıkta kaç kişi acaba 5 gün boyunca görev yapabilecek?Gelecek seneki yarışmada aynı şartlarda görev almaya onları da bekliyoruz.Özveriyle çalışan genç arkadaşların şevkini kırıyorsunuz.

  2. Burak Soylu avatarı

    Şimdi burda hepinizde EZİKLİK kompleksi olduğu için bizim millet ingilizce bilmio bu ne rezillik yok çok şanslıyız olay olmuo falan atıp tutmuşsunuz.. Bakın ben yarışta 7.virajda şef intervention olarak görevliydim.. İngilizcem de var Almancam da var.. 1.si ordaki elemanın İngilizcesinin olmadığını hepinizi nerden biliosunuz.. 2.si O gürültüde webber isterse Rammstein şarkısı sölesin kimse bişi duyamaz ve anlaması çok zor olur.. iletişim yolu şudur webber takıma söler takım race control a iletir race control da ordaki görevli şefe iletir.. 3.sü o kazanın anonsunu ben de duydum telsizden race control çok sakin bi şekilde yapılması gerekeni anlattı.. Araç çekiciye yakın bi yere çekilcekti Webber alınıp Padoka götüürlcekti.. Olayı karşıtıran Webber de eğer fazladan 1 dk içerde kalmayı denese 10 dk anlatmasına gerek kalmazdı.. Son olarak da ordaki görevliler kendi başına hareket etmezler.. Şef intervention a telsizden ne derse race control saniyesi saniyesine o olur.. Ben bunu 9.virajda ve 8.virajda diğer serilerde olan kazalarda ve F1 de olan olaylarda gördüm.. ama burda F1 gibi bi sporla ilgilenen insanların kendi ülkelerini kendi insanlarını bu kadar EZİK görüp bu psikolojiye kapılmaları gerçekten düşündürücü.. Sanırım 1 olay vardı GP 2 de ve Toro Rosso nun çekiciyle alınması sırasında çok az problem oldu onun dışında sorunsuz bi yarış geçti.. Eğer kendine bu kadar güvenen insan varsa seneye gözetmen kurulunun seminerlerine sınavlarına katılıp piste gelsinler.. Sabah 6 dan akşam 6 ya kadar çalışıoruz onları da aramızda görmek isteriz..

  3. geizekali arabayi vitese takmak zaten zorunlu , ne diye birde millete kiziyor , tak vitese direksiyonda uzerindeyse in asagi git , millet senin hamalinmi dingil , 10 dakkada anlatmis falan , aracta motor problemi varsa yitkililer cekecek bu kurali bilmiyormu weber efendi de millete hava atiyor 10 dakkada anlattim diye

  4. Arkadaş, konu öyle yere gitmiş ki birazdan webber anzağını öldürelim diyecek gibisiniz.Duygusal düşünmeden yorum yaparsanız ve türkiye'de F1'in hangi derecede olduğunu biliyorsanız o görevlinin ingilizcesinin zayıf olduğunu az-çok anlarsınız zaten.Arkada kimse konser vermiyor ki, tamam kafasında kask olabilir ama bizim görevlilerde hata olduğunu değiştirmez.

  5. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    sandro verone

    kusura bakma ama yorumunu okuyunca MUSTAFA KEMAL ATATURK'ün ne kadar muhteşem olduğunu bir kez daha anladım.Avustralya ve Yeni Zelanda'dan gelen askerlerin annelerine yazdıkları mektup onun ne kadar muhteşem olduğunu gösteriyor.O insanlar burda bizlerle birlikte kendi kaybettiklerini anıyor.Bu nasıl bir bakış açısı Çanakkale için yapmış demek?????????!!!!

  6. mert merter avatarı

    arkadasla bence tek suclu weber ne dedigi anlasilmior kaskin icinden sacmalamis iste her yerde oluyor hakemlerle pilotla arasinda böyle seyler ama bizim basin her zamanki gibi abartmis ,düsmana gerek yok bir birbirimize yeteriz..

  7. sandro verone avatarı
    sandro verone

    dostum sen bir kask geçir kafaya ağzının önünde yangın koruyucu maskende olsun…arkanda 100lerce seyirci ve o ses içinde ve kafanda o kaskın içinde konuş eğer seni anlarlarsa ben birşey bilmiyorum.
    ayrıca koyamamışlar ok de hiç mi yarışlarda görmedik yanan araçtan hareket halindeki araçtan pist kenarında durmuş olmasına rağmen inen pilot hiç mi görmedik.samimi olalım yıllardan beri izliyoruz bu sporu.
    bereket araç yanmıyor ve arkaya doğru gitmiyor o halde yoksa nemelazım araç geriye gidiyor diye yanacak aracın içinde webber biri durdursun aracı diye.!!!

  8. sandro verone avatarı
    sandro verone

    webber'in anlamsız şekilde araçtan inmeyip lastiğe birşey koydurma çabası her ne kadar kendi güvenliği için olsada bunu yaptırmak için bu denli hararetli tepkilerle görevlilere yaklaşmasını sadece çanakkaledeki acısına bağlıyorum.!
    umarım madara olursun yarın.

  9. kimse lafı gevelemesin webbere de kabahat bulmasın. dünyanın en büyük motorsporları organizasyonunda görevli olan bir adamın az bile olsa ingilizce bilmesi gerekir. bu ne rezilliktir!!

    serhan bey işi kıvırmak için sallamış bir cümle siz de kabulleniyorsunuz. çekiciye itiyorlarmış. bariz bir şekilde görünüyor adamlar webberi anlamıyor ve ne yapacaklarını bilmez bir şekilde bakınıyorlar. biri eğilip lastiklere bakıyor bir başkası yangın tüpünü çalıştırmaya çalışıyor vs. vs. ben burda kocaman bir rezalet görüyorum. her bulduğu yerde övünen serhanın elemanlarını da görmüş olduk….

  10. 1-adamlar ingilizce bilse ne olur webber kaskı içinden konuşunca bırakın nece konuştuğunu bizimkiler homurtu duymuştur.
    2-webber az akıllı ol.çıldırmış adam.sanki sıralamalrda yada yarışta altı üstü antrenman.ne kaybettin be adam.

  11. okan kükner avatarı

    serhanacar :
    "Web arabanın sabitlenmesini istedi, bizimkiler de arabayı çekciiye doğru biraz daha kaydırmak istedi, tüm mesele bu… "

    Bu cümle herşeyi özetliyor.Sorun görevlilerin çok kötü ingilizcesi yada kafalarının çalışmamasıyla alakalı değil bence. 🙂
    Ayrıca sen aracından in gerisini görevlilere bırak sen neden müdahale ediyosun anlamadım gitti…

  12. 😀 Kimisi de vites de bıraksaymış demiş. Yahu Park vitesi olduğunu mu sanıyorlar. Bindikleri arabalardaki otomatik vites gibi sanıyorlar herhal. Siz yoksa arabanızı yokuşta vitesde mi bırakıyorsunuz. 🙂

  13. O zamam Serhan Acar görüntüleri bir izlesin ve adamların tepkilerine baksın. Bizimkiler Webber in ne dediğini anlamaya çalılıyor başka yapmaya çalıştıkları bir şey yok. Madem aracı çekmek için bir müdahale yapacakalardı onu söylesinler Webber e o zaman. Ama söyleyebilecek biri yok. Ben ordaki gençlere değil oraya ingilizce bilen birini koymamalarına kızıyorum.

  14. • Mc Laren ~Mercedes GP~ avatarı
    • Mc Laren ~Mercedes GP~

    serhanacar :
    "Web arabanın sabitlenmesini istedi, bizimkiler de arabayı çekciiye doğru biraz daha kaydırmak istedi, tüm mesele bu… "

  15. Takımına söleseydin de 50 km ömrü kalmış motorla seni piste salmasalardı, sende aracını pite kendin getirseydin. Nerde görülmüş f1 aracından inmiş bir pilotun, aracının geri geri biyerlere gittiği. Bi in araçtan, bi pitin yolunu tut elbet aracın geri geri gitmeye kalkarsa insanlar müdahale eder. İngiliz krallığında ki sözcüler gibi ingilizcen var sankide görevlilerimize pislik atıyor.

  16. mert merter avatarı

    ARKADASLAR,
    weberin dangalakligi hic bir yerde görmedim F1 aracinin lastigine takoz konuldugunu,
    weber heyerde problemli bir kisilik takmaya gerek yok hakemler ile pilotlar arasinda baska ülkelerde de problem yasaniyor AMAAAAAAAAA.,

    Düsman aramamiza gerek yok biz Türklerin biz bize yetiyoruz abartirizda abartiriz baska yerde olsa üzerinde bile durulmaz eee ne demisler
    aynasi istir kisinin ,

  17. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    @umutntm; Hayır değilim ..:)

    Ama şöyle bir şey var. Serhan Acar tabiki de bana göre Okay'dan daha iyi anlatıyor. Burda senelerdir CNN vs diğer kanallardada anlatmasının payı var.

    Ancak Serhan'dan sonra, Okay'ın anlatışı bana biraz değişik geio :))

  18. "F.Alonso Fans* " sen yoksa bizim alonsobestmassa nickli arkadaş mısın ? Hayır yorumun çok tanıdık geldi de :))
    Okay Karacan ile ilgili görüşlere kesinlikle katılmıyorum.Adamın ağzından çıkacak yanlış kelimeyi duymak ve buraya yazmak için izleyenler bile varken.
    Hala Webberin aksanına kafayı takanlar adamın el kol işaretleri de British aksanı mıydı 🙂 Biraz tafarsız olmaya çalışın. Biliyorum zor ama… . Bence bu olayı büyütmeliz. Büyütmeliyiz ki şu kadar görevlinin arasına ingilizce bilen birini koysunlar. Ya da beden dilinden anlayan birisini. Biz orda ingilizcesi olmayan arkadaşları eleştirmiyoruz. Neden ingilizce bilen birini koymuyorlar diyoruz. Mırr mır yaptı anlamadı diyerek eksiklerimizi görmezden gelemeyiz. En büyük eksiklğimiz de bu zaten.

  19. "F.Alonso Fans* " sen yoksa bizim alonsobestmassa nickli arkadaş mısın ? Hayır yorumun çok tanıdık geldi de :))
    Okay Karacan ile ilgili görüşlere kesinlikle katılmıyorum.Adamın ağzından çıkacak yanlış kelimeyi duymak ve buraya yazmak için izleyenler bile varken.
    Hala Webberin aksanına kafayı takanlar adamın el kol işaretleri de British aksanı mıydı 🙂 Biraz tafarsız olmaya çalışın. Biliyorum zor ama… . Bence bu olayı büyütmeliz. Büyütmeliyiz ki şu kadar görevlinin arasına ingilizce bilen birini koysunlar. Ya da beden dilinden anlayan birisini. Biz orda ingilizcesi olmayan arkadaşları eleştirmiyoruz. Neden ingilizce bilen birini koymuyorlar diyoruz. Mırr mır yaptı anlamadı diyerek eksiklerimizi görmezden gelemeyiz. En büyük eksiklğimiz de bu zaten.

  20. Volkan  Ayçiçek avatarı
    Volkan Ayçiçek

    sankisi yok webber kesinlikle haklı biz buradan videoyu izleyerek hemen anlayabiliyosak adamın derdini daha da diyecek birşey yok kaç dk geçti be insaf

  21. Arkadaşlar konu ile alakasız ama 3 günlük kombine bilet değilde sadece pazar günü için alınan bilette fiyat farkı var mıdır? Varsa açık alan biletinin ne kadar olduğunu söyleyebilir mi ?

  22. Scuderia 4 Ever avatarı
    Scuderia 4 Ever

    ilk virajdan kopan bir kanat kaldırdıkalrını hatırlıorum hemen kaldırmışlardı 2006 olması lazm o konuda iyiler

  23. tamam haklı olduğu aşikar ama yani bu durumda cok nadiren yaşanacak birşey. ama f1e daha doğrusu motor sporlarını millet olarak sindirmemiz için daha çoooook mesafe katetmemiz lazım.. ordaki görevlilerin en babalarına sorun bakalım el freni olup olmadığını biliyorlarmıymış. bence bugüne kadar organizasyonda sorun çıkmaması birazda bizim şansımız oldu bi kac sene once pit girişinde bir araç yanmıştı geç müdahale yapılmıştı. allahtan daha kötü şeyler olmadı pist üstünde bi kaç araç birbirine girse parçaları temizlenmesi gerekse ne kadar başarılı oluruz bilmiyorum. düşündürücü bir durum açıkçası:S

  24. adam gibi kaskını çıkartıp anlatsaymış derdini mır mır kedi gibi konuşup duruyor videodan bile belli kaldıki webberin ingilizce aksanıda pek bozuk en kötü ingilizce konuşan iskoçlardan bile beter neye kızıyor anlamadım artist

  25. F.Alonso  Fans* avatarı
    F.Alonso Fans*

    Webber bayağı bi kızdı. Ama sanki adam haklı. Bir türlü anlatamadı. Ya anlatamdı, yada bizim görevliler anlamadı 🙂

    Bir de Okay Karacan ve yandaşı (adını unuttum) J.Trulli'yi yanlış anlamadıysam 2005-2006 yıllarında Alonso'nun takım arkadaşı yaptılar, son turda bir çok gez geriye düşürdüler 🙂

    Yarın yine yandaşı ile birlikte yayını kastedip ,bizede süper bir işkence yapacakları için şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum.. 🙂

    Büyük ihtimal televizyo'nun sesini kısacağım saçma yorumlardan dolayı ancak o Caanım sesleri duyamamak var 🙂

  26. ömer giray talay avatarı
    ömer giray talay

    bu kadar olmaz ya,ondan sonra neden f1 Türkiye'den gitti diye isyan eder federasyonumuz neden doğru dürüst iş yapabilecek birilerini bulmuyorlar.Sanki ilk kez buişi yapıyoruz şuraya yorum yazan insanlar taraftarlar bile daha iyisini çok daha iyisini yapacaklarından şüphem yok.

  27. mahmut tuncer avatarı
    mahmut tuncer

    vitesde bıraksaymıs.

  28. Türklerin dil bilmeme sorunu burdada karşımıza çıkıyor:S

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir