F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 3. Gün – Raikkonen Lider

2016 Formula 1 Şampiyonası öncesinde İspanya Barcelona’da gerçekleştirilen 2. test haftasında 3. günü Ferrari pilotu Kimi Raikkonen ilk sırada tamamladı.

Sorunsuz bir gün geçiren Ferrari pilotu, sabah halo tarzı kapalı kokpit tasarımının ilk prototipi ile piste çıktı. Daha sonra normal çalışmalarını sürdüren Raikkonen 136 tur atarak verimli bir gün geçirdi. Raikkonen en hızlı lastikler olan ultra yumuşaklarla 1.22.785 yaparak bugünün ve bu senenin en hızlı turunu attı ancak daha da etkileyici olanı Raikkonen’in yumuşak lastiklerle elde ettiği  1.23.009’luk derecesi oldu. Bu derece, Rosberg’in aynı lastiklerle elde ettiği en hızlı turdan daha iyiydi.

Williams pilotu Felipe Massa, aracında yapılan ayar değişiklikleri nedeniyle güne yaklaşık bir saat sonra başladı. Buna rağmen Massa 119 tur atmayı başardı ve 1.23.193 ile en hızlı 2. zamanı kaydetti. Massa’nın bu derecesi yumuşak lastiklerle geldi.

Verimli bir gün geçiren Force India pilotu Nico Hulkenberg, ultra yumuşak lastiklerle 1.23.251 yaparak 3. olurken onu Toro Rosso’dan Max Verstappen takip etti. Verstappen bugün 159 atarak en çok çalışan isim olurken ultra yumuşak lastiklerle 0.6 sn geride en hızlı 4. zamanı kaydetti.

Mercedes’te öğleden sonra görevi devralan Nico Rosberg 81 turla 5. sırada yer alırken onu Sauber’den Felipe Nasr takip etti.

McLaren pilotu Fernando Alonso, bugün 100 tur bandını aşan isimlerdendi. Sorunsuz bir gün geçiren Alonso 116 tur attı ve 7. sırada yer aldı.

Pek fazla tur atamayan Manor’da Pascal Wehrlein 8. olurken onu 119 tur atan Red Bull pilotu Daniil Kvyat takip etti.

Renault’da çalışmaları devralan Jolyon Palmer 97 turla 10. hızlı zamanı kaydederken onun arkasında Mercedes’te sabah çalışmalarını yürüten Lewis Hamilton ve Haas’tan Romain Grosjean yer aldılar.

Grosjean bugün 3 defa kırmızı bayraklara sebep oldu. Haas pilotu önce 4, daha sonra 1. virajda pist dışına çıkmıştı. Tekrar piste çıkmayı başaran Grosjean son olarak seansın bitmesine bir kaç dk varken 10. virajda pist üstünde durarak kırmızı bayrakların sallanmasına neden oldu ve seansın erken bitmesini sağladı.

2016 Formula 1 sezonu öncesi son test günü yarın gerçekleşecek.

 Pilot  Takım Derece
1 Raikkonen Ferrari  1m22.785s UY
2 Massa Williams  1m23.193s Y
3 Hulkenberg Force India  1m23.251s UY
4 Verstappen Toro Rosso  1m23.382s UY
5 Rosberg Mercedes  1m24.126s O
6 Nasr Sauber  1m24.768s Y
7 Alonso McLaren  1m24.870s SY
8 Wehrlein Manor  1m24.913s UY
9 Kvyat Red Bull  1m25.141s Y
10 Palmer Renault  1m26.224s Y
11 Hamilton Mercedes  1m26.488s O
12 Grosjean Haas  1m27.196s Y


Yorumlar

“F1 2016 2. Barcelona Kış Testleri 3. Gün – Raikkonen Lider” için 85 yanıt

  1. Nirvana Racing avatarı
    Nirvana Racing

    Kırmızı atı şahlandıracaksın
    Yarışları kazanacaksın
    Sen şampiyon olacaksın
    Seni sevmeyen ölsün

    8 senelik bu çile
    Bitsin artık bu sene
    Sen şampiyon olacaksın
    Seni sevmeyen ölsün

  2. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Arkadaşlar Alonun süper yumusakla attığı tur zamanı Sauberin yumusakla attığı turdan daha yavaş acaba Mclarende daha fazlası varmı yoksa McLaren yıne hüsrana mı uğrayacak? Ayrıca Rainin yumusakla attığı tur Rosun yumusakla attığı turdan çok az bir farkla daha iyi Ros bos depoyla attık o turu demişti Ferrari gerçekten Mercedes i yakaladımı yoksa Mercedes yine sağ gösterip sol mu vuracak? Ayrıca massanın yumusakla attığı tur Raiden sadece 0.1 saniye daha yavaş Bu sene 3 lü bir şampiyonluk savaşı yasanabirmi? Ayrıca manor ferrariden sadece 2.2. saniye daha yavaş Manor bu sene puan mücadelesi verebilecekmi ? Ayrıca Alonso 30 ile 80 beygir arasında gelistik demik en iyi ihtimalle 80 beygir kaç saniyeye tekabül etmektedir? Sorularımı cevaplarsanız sevinirim

  3. zekeri sayın avatarı
    zekeri sayın

    Bir de olaya soyle bakmayı deniyelim:
    Herkes gibi ben de en iyi aracın hangisi oldugunu goruyorum.mercedes
    Ama en iyi ikinci aracın ferrari oldugu yonundeki umumi kanımızda yanılıyor olma ihtimalimiz de olabilir mi.
    Bu kanımca birincinin belli oldugu ancak ikincinin kim olacagı konusu bu yılın hikayesi olabilir.

    1. O senin temennim suan oyle birsey soz konusu degil direk sezon baslamadan ferrariyi sampiyona disi birakmak ancak 2 senelik taraftar meyvesidir.

      1. zekeri sayin avatarı

        İste tam bir fanatik.guzel dumura ugrayinca cok saldirganlasabilecek bir tip.mclarene bakinca hic ibret almadigin belli.hadi vakalim tifossssi.

        1. Okuma yazman varsa Raikkonen lider diyor. Dumura uğrayan sensin bence.

  4. SebastianVettel05 avatarı
    SebastianVettel05

    Vetteli kötülemenin; 1. yolu ricciye yenildi , 2.yolu ricciye yenildi , 3. yolu ricciye yenildi … geçen yorumlardan birinde de gördüm “belçika ric ile vettel arasındaki farkı gördük” gibi bir yorum yapmıştı.arkadaş vettel ve ric arasında sadece 2. sektörde 1 sn fark vardı neden bahsediyorsun sen. Yani artık geçin bu ayakları.
    Bir de alonso konusu var.alonso 1. pilotu olmayacağı yere gitmez yani takımın onun üstüne kurulmasını ister nitekim ilk mclaren döneminin bitmesinin başlıca sebebinin bu olduğunu hepimiz biliyoruz.ferrariye gelişinde de elbette bunun sözünü alarak gitti ve 5 sene boyunca bu böyle oldu.araç istediği yönde değişti geliştirildi kaçan şampiyonluklar da oldu ama 2014 sezonunda da tam bir kamyon ortaya çıktı.elbette bu alonsonun suçu değil ama öyle bir şasinin ortaya çıkmasının sebeplerinden biri de alonso.her neyse alo ferrari aşısı tutmadı ve 2014 sezonuyla bu birliktelik bitti.2015 sezonuyla beraber takım revizyon sürecine girdi yönetimde , teknik ekipte kelleler gitti yüzler yenilendi. çok yeni sayılmayacak lakin çok yerinde iyileştirilmelerin yapıldığı bir şasi ortaya çıktı.bu şasideki temel fark alonsonun sevdiği gibi ön tarafı oynak değilde vettel ve kiminin istediği gibi daha keskin olmasıydı ki geçen sene kiminin ufaktan işte bu “eski kimi” dedirttiği anları beraber izledik (bu sene de eminim çok daha iyi bir kimi izleyeceğiz). Daha önce de dediğim gibi geçen seneki şasi geçiş şasisiydi sf-16h ise artık bu bizim aracımız diyebileceğimiz ferrarinin üstünden ölü toprağını attığı şasi. Teknik konularda çok anlamam (trf1.net ekibi sağolsun o konularda epey bilgilenmemizi sağlıyor :D) ama sf-16h den aerodinamik anlamda büyük işler bekliyoruz lafı fazla uzatmadan demem o ki mühür yakın meşaleleri yakın ??

    1. Emre Özhan avatarı

      O yorumda yarış performansından bahsettiğini sen de adın gibi biliyorsun da tutunacak tek dal ama sıralamalarda fark attı argümanına sığınıyorsun.Sen de biliyorsun ki yarışta puan veriliyor.Fanatikliğin lüzumu yok.

      1. SebastianVettel05 avatarı
        SebastianVettel05

        O yorumu sen yapmıştın galiba ?.bunun fanatiklikle alâkası yok.zaten ben de vettelin 2014 sezonunun en kötü sezonu olduğunu düşünüyorum.çünkü vettel genelde hatasız süren bir pilot(pist dışına çıkmalar vs. gibi hataları çok çok az yapan bir pilot) geçen sene bilmiyorum meksika gp hariç kaç defa dışarı taşarken , sürekli kontralar verirken gördük ki vetteli sezon boyunca belki beş kez.ama 2014 sezonunda her yarış bu tür problemleri yaşamıştı belçikada da ricciardoya geçilmesinin sebebi arkadan kayma yaşayarak dışarı taşmasıydı.macaristan da belki sen ben sürsek aracı düz yolda giderken spin attıramayız ? vetteli yine spin atarken gördük.kanada da ise red bull ufak bir pit oyunuyla ricci vettelin önüne aldı ?. Bir de o sezona bu gözle bakmanı istiyorum.şunu da söylemek isterim o sezon kesinlikle ric daha iyi iş çıkardı bu da vettele sallamak için can atanlara yol açmış oldu.Kurt kocayınca köpeğin maskarası olurmuş ama şu unutulmamalıdır ki altın çamura düştü belki ışıltısını biraz kaybetti ama ferrari ile şu an alabildiğine ışık saçıyor ?

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          ”kanada da ise red bull ufak bir pit oyunuyla ricci vettelin önüne aldı ?. Bir de o sezona bu gözle bakmanı istiyorum.”

          2010 ile 2013 arası Vetteli Webberin önüne kac oyunla attılar sayamazsın işinize gelince Vettele oyun yaptılar ama takım arkadaşlarının başına neler geldi sorsak komplo teorisi dimi tamam anladım hıhıh !!!

  5. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Arkadaşlar daha düne kadar vettel redbulldayken ferrariye atmadiginiz taş kalmıyordu şimdi nolduda hepiniz Ferrari taraftarı oldunuz bırakın bu tifosi ayaklarını ha pardon Ricardo vetteli yendi ya ondan acınız var ferrarici oldunuz düsünüyorumda bu sene Rai vetteli yenerse hangi takımı tutacaksınız malum vettel takım arkadasina yenilince takım değiştiriyor ?

    1. Bir Ferrari taraftarı olarak bizde Vettel’e çok salladık ama Ferrari pilotu olunca bizden biri oldu Vettelci arkadaşlar içinde durum bu şekilde en azından renkleri belli. Adamlarda bir karmaşa yok Vettel diyorlar o kadar.

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Hocam dediğinde haklısın ama bunlar ne.kadar Alodan nefret etmeye başladıysa bende vettelden aynı derecede nefret ettim ha vettel yarışlar kazanır sevinirmiyiz seviniriz çünkü aslolan ferraridir ancak bu insanların Aloya karşı nefretleri bizdede aynı derecede karşı nefrete dönüştürüyor başka ne diyebilirim ki?

    2. Alman disiplini mi yoksa ispanyol sevinci mi hangisini tercih edersin ?

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Ben insanları ırklarına göre değil yeteneklerine göre severim Schumiyi
        Alman olduğu için değil yetenekli bir pilot olduğu için sevdik Aloyu sevmemin sebebi de aynısı bana göre vettelden daha yetenekli ki sanki bu sitede vettelci olmayan her kişiye karşı bir ön yargı oluşmuş ayrıca sen insanlara ırklarına göre davranırsan bazı şeyleri daha ögrenememissin demektir

        1. ırk ayrımı ve önyargı yaptığımı hangi cümlemde okudun? yorumlarına bakıyorum da bazen celallenmiş bazen de zeynep olmuşsun …. sana sadece bir soru sormuştum ama beni ırkçı diye tabir etmişsin.. senin söylediklerini çoçukluğuna veriyorum. daha çok yol kat etmen bu yolları da kat etmen için çoook ekmek yemen lazım…

          1. SchumacherAlonso avatarı
            SchumacherAlonso

            Alman disiplini mi yoksa ispanyol sevinci mi? Bu şimdi ırkçılık değil de ne Allah aşkına bana önce bu cümlenin anlamını söyle ayrıca sen benim yasımın kaç olduğunu nereden biliyorsunki Çocukluğuma veriyorsun onu da anlamış değilim bu arada yaşım 18 onu da söyleyeyim daha gideceğim cok yol var bak burda haklısın işte daha senin gibi başkalarının görüşlerine saygı duymayan kaç kişiye katlanacagız kimbilir ayrıca sen bi yaşını da yaziver anlaşılan birkaç can alıcı dersi kaçırmış gözüküyorsun yanı seninde yiyeceğin daha çok ekmek var

        2. Kendini yalnız hissetmenin sebebi siteye giriş yapan ya da yorum yapan kişilerin büyük bir çoğunluğu Ferrari taraftarı olmasıdır. Birde aklı selim yorumlar gelmeyince senin ve senin kafadaki taraftarlardan biraz ötekileştirme olabiliyor. Ama sen kafaya çok takma bu mevzuyu her yerde olur böyle şeyler.

          1. SchumacherAlonso avatarı
            SchumacherAlonso

            Ötekilestirme mi ? Asıl sen ve senin gibiler sırf biz vettelci değiliz diye bizi yerden yere vuruyorsunuz ayrıca sen bana niye bu kadar taktın onu da anlamış degilim

        3. Mehmet Günaydın avatarı
          Mehmet Günaydın

          5 sene önce ben Vettel diye bağırıyorken Alonsocu olmayan kişilere ön yargı vardı.

    3. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Ricciardo Vettel’i yendi diye niye Ferrari ci olsun ki insanlar böyle bir mantık nasıl kurabildin şaşırtıcı.

  6. Kingfisher34 avatarı

    Bazı üyelerfanı olduğu takımı ve pilotu hakkında yorumlarında hemen lafı aynı takımın eski pilotun getiriyor.yok alonsodan kalma birşey yokmuşta Vs Vs. İki senedir bu siteyi takip ediyorum özellikle bu konuda bir üye dikkatimi aşırı çekti Alonso bu arkadaşı ve fanı pilotun canını baya acıtmış olmalı ki Alonso haberlerinde herkesten önce o yorumlar ve kaçar.2014 yılını unutmak istesenizde tarihin bir köşesinde duruyor ve duracak

    1. 2015 yılından neden bahsetmiyosun tabi poller galibiyetler aldınız simi maklerınınızla 😀

      1. Kingfisher34 avatarı

        İlk olarak mclaren taraftarı değilim Schumacherle sevdik Ferrariyi halada seviyorum ve destekliyorum.ikincisi Ferrari destekliyor olmam Alonso fanı olmama engel değildir umarım sizin için??Ayrıca Ferrari ile ilgili yorumlarda Alonsoya laf atanıda aşağıda herkes okumuştur.Sadece yeterince ikinci oldum demişti f.alonso 2015te ne değişti???mclaren honda ile kumar oynadı o kumar geçen yıl tutmadı bu sene eğer tutarsa mücadelelerini zevkle izleyeceğim.

        1. Kingfisher34 avatarı

          Ayrıca bakıyorumda haberin altında kendine ait bir yorumun yok.Sadece yorumları trollemekle meşgulsün 🙂

        2. alonsoyu severim bi derdim yok ferrarideyken destekledim sonuna kadar, kızdığım nokta hala alonso kullanılarak ferrarinin başarılarına gölge düşürülme çabalarıdır. bu arada ben ferrarinin avukatı oldugum için yorumları trollüyorum.

          1. Kingfisher34 avatarı

            Ferrarinin her başarısızlığının da Alonsoya bağlanmasına karşıyım.adam 2014teki pancar motoruyla neler yaptı hepimiz gördük.mclaren Ferrari hepsi güçlensin mücadele olsun istiyoruz.

  7. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Ooo bakıyorum da vettelciler yine Aloya laf sokma yarışına girmişler yok araç Alonun izini tasımıyo yok Alodan bir flap bile yok yok pull rod… Hep aynı isimler nolacak balon pilotun balon taraftarları

    1. varmı? flapını bırak vidası bile kalmadı alonun o araçta.

  8. sönük görünümlü williams’dan beklemediğim bir derece. yukarıdaki tablonun en ilginç turu yumuşak lastikle felipe massa’nın attığı turdur kanımca.

    ilk gün UY ile 1.23.229, ikinci gün SY ile 1.23.261 yapan bottas’ın derecesine nazaran, felipe’nin Y ile attığı 1.23.193’lük tur, araçtan kolaylıkla daha fazlasının alınabileceğinin işareti olmalı.

    ilaveten, herkes gibi ben de mer-fer savaşı beklerken, aşağıda bir arkadaşın da dediği gibi rai massa’ya Y lastikle ancak 0,184 fark atabilmişse; ya ferrari balon çıkacak, ya da williams beklemediğimiz kadar ters köşe yapacak.

    bunlara bir de motor dfayanıklılığını ilave etmek gerekir. ferrari, motorunun dayanıklılığını yarışlar başlamadan rai ve uydu takımı üzerinde test ediyor harıl harıl. bakalım boullier’nin dediği gibi dayanıksız mı oalcak, yoksa bu “sıkı motor testleri” ile birlikte motorun sorununu çözebilecek mi?

    1. motorda sorun olduğu nerede açıklandı, motoru zorlamak test etmek sorun oldugu göstergesimidir.? duyumlar ve söylemler ile varsayımlarda bulunmak ne derece doğru? daha hızlı tur atan ferrariye balon tabiri kullanmak nekadar mantıklı ? sen böyle saçmalamayı nereden öğrendin.

      1. geçen sene de boş depoyla tur atıyorlar diyorlardı ferrari için ama; dönüş yapıp mercedes bize aynı motoru vermiyor demeye başladılar… 🙂

  9. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Valla onu bunu bilmem bilader Mercedes bu senede alayınıza Öpücük atacak kaza yada motor arızası olmadığı sürece…

    1. bacelonadaki ilk testlerin ardından mercedes ve pilotları tarafından sürekli açıklama yapılıyordu; ben böyle araç görmedim harikayız falan filan… son testlerin 3. günündeyiz! ve neredeyse yarış temposunda yakınız !! bir hafta içinde ne değişebilir ki ?

      1. Blitzen Benz avatarı

        Detuning diye bir kavram var.Testler için aşırı güçte kullanılan dört beş yarış dayanması için fabrika ayarlarına döndürülür.Geçen yılda aynı muhabbet dönmüştü.Dayanıklılık nedeniyle gücü kestiler.Yeni motor yakında gelip ortalığın tozunu attıracak dendi.Sezon bitti.
        Bu gene olur mu bilemem.Ama test şampiyonluğu diye bir kavram var.Öte yandan 2009’da brawn testlerde olduğu gibi yarışlarda da ortalığın tozunu attırdı.

        1. test şampiyonluğu diye bir şey yok şu anda.. test şampiyonluğu yeni belirlenen kurallar dahilinde olan araçların gösterdiği performans.. 2 yıldan beri kurallar değişmedi ve o yüzden buna test demek doğru olmaz gelişim olur.. 2009 dan bahsetmiişin aa boş bahsetmişsin o anki kurallar motor yapısı vs arada dağlar kadar fark var.. en iyisi sen eskilere döneceğine 2 hafta sonrasına odanlan…

          1. Blitzen Benz avatarı

            Test şampiyonluğu her zaman olmuştur.
            İki hafta sonrasına zaten odaklanmış durumdayım.Ama genellikle seyredilecek bir şey olmadığı için uyuya kalıyorum.Rakiplerde bir sonraki sezona odaklanıyor bir kaç yarış sonrasında.

            1. o zaman demek ki neymiş hızlı koşan atın …. seyrek düşermiş…

              bekleyelim ve görelim

            2. Bizde zamanında çok uyuya kalıyorduk alışırsın zamanla sen hiç merak etme…

              1. Blitzen Benz avatarı

                2014-2015 sezonundan bahsediyorum.Hani 36 pole 32 yarış kazanıp yirmiden fazlasında duble yaptığımız.Değişen çok fazla bir şey olduğunu düşünmüyorum.Belki bu yıl o üç yarışı Williams kazanır.

              2. Şu FIA ile beraber tasarladığınız kurallar sayesinde yaptığınız motorun sayesinde kazanılan galibiyetlerden bahsediyorsun “http://www.trf1.net/formula1_haberler/98508-ecclestone-mercedes-fia-ile-yak%C4%B1nd%C4%B1.html”. Yok bizimkiler öyle değildi biz uyuya kalırken gelişim serbestti yakıt ikmali vardı enterasan taktikler vardı ama yinede uyuya kalıyorduk sonra alıştık sende alışırsın

  10. Bence massanin turu cok dikkat cekici, oldukca rekabetci bir tur olmus…

    1. raikonnenin soft la attığı dereceyi de heseba katmak lazım değil mi

      1. Suan genel kani yarisin fer-mer arasinda olacagi ongorulurken massanin Y lastikle bukadar iyi bir tur atmasi cok ilginc. Raiden 0.180 daha yavas bir tur atan williams oyunun icinde olabilir tabi pilotlar istikrar gosterebilirse…

        1. peki yakıt yükleri ? sonuçta bu bir test…..

        2. Raikkonen en hızlı lastikler olan ultra yumuşaklarla 1.22.785 yaparak bugünün ve bu senenin en hızlı turunu attı ancak daha da etkileyici olanı Raikkonen’in yumuşak lastiklerle elde ettiği 1.23.009’luk derecesi oldu. Bu derece, Rosberg’in aynı lastiklerle elde ettiği en hızlı turdan daha iyiydi. BU PARAGRAF DİKKATİNİ ÇEKER UMARIM…

  11. Kim ne derse desin Ferrari eski Ferrari değil.Mühendisler,yönetim, Pilotlar iyi iş çıkarıyor.Süphesiz Mercedes favori ancak Ferrari kabuğundan sıyrıldı. yani bu yıl Mercedes dominasyonu biraz zor.Heyecan geliyor,rekabet geliyor.

  12. burak karaküdük avatarı
    burak karaküdük

    Mercedes-Ferrari lastiklerinde mediumda avantajlarının azaldığını hard lastikte artabişeceğini söyleyebiliriz. Daha yumuşak hamurlarda ise Ferrari’nin avantajı olduğunu düşünüyorum. Sezonun lastiği açıklanan yarışlarda en çok soft lastik tercih edilecektir. Ultra softlar bence pek beklenen performansta değil yada yeterince uzun ömürlü olmayabilir.

    Bunun dışında son iki günkü tablo olumlu. Medium lastikte çok fark olmazsa her şeye gebe yarışlar. Ayrıca bu lastikleri Rosberg belli ki daha fazla sevmiş çünkü yarış stintlerinde hep daha önde görünüyor.

    Son gün umarım hava açık ve rüzgar az olur. Sorunsuz bir güne daha ihtiyacımız var ve bir kaç güncellemeye

  13. SchumacherFerrari avatarı
    SchumacherFerrari

    Bugünün en yüksek hızları

    1. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Bu hızlar ile yorum yapmak zor. Lütfen McLaren’cı arkadaşlar öldük demesin şimdiden 😀 Dün de Jenson 330 yapmıştı 😉

      1. Sonda ki uc takim en aero takimlar oldugundan fazla df uretmekten duzluk hizlari o kadar az oluyor ☺

        1. Şafak Soysal avatarı
          Şafak Soysal

          Ben üzülmesin derken millet sevinmeye geçmiş haberim yok 😛

          1. Blitzen Benz avatarı

            Düzlük hızından testlerde bir şey çıkarmak çok zordur.O kadar çok değişken var ki.Vites oranları sene başında sabitleniyor bildiğim kadarı ile.Dolayısı ile her takım değişik oranları deniyordur.Ayna mahruti(son dişli) oranı da aynı şekilde son hızı etkileyen bir faktördür.
            Kullanılan downforce seçimi,trafik ve aracın yük durumu da bu hızları etkiler.Kısaca çok fazla değişken var.Aynı motorla DRS açtığı halde hamilton’un şumiyi geçemediği yarışı hatırlarsınız.
            https://www.youtube.com/watch?v=-5Fjh8axr8o

            1. Şafak Soysal avatarı
              Şafak Soysal

              Vites oranları sezon başında sabitlenmiyor sanıyorum ki. RBR-Renault döneminde düzlüğü bol pistlere kısa vites oranı ile çıkıyordu Red Bull çabucak son hıza ulaşmak için.

              Video’daki an değişik ve güzel bir andı, orada hava koridorundan çıkıp karşı hava akımına toslamanın da etkisi var. Dişli oranları tabii ki son hıza etki eder, bunu tekerleğe olabildiğince az aktarma ile yapmak da keza öyle. Ben de sizin gibi son hızlardan bir çıkarım yapılamayacağını düşünüyorum şu an için 😉

  14. Arkadaşlar bu pistin en hızlı lastiği soft,Ultra ve süper yumuşak bu pistte çok çabuk performans kaybediyor.Ondan dolayı araçların soft ile yaptığı dereceler daha belirleyici.

    Bu arada Bilitzen Betz vardı anca üfürüyordu, Kiminin attığı soft turla biraz kendine gelmiştir bu arkadaşlar umarım.Ferrari Alonso ve tayfasından kurtulduktan sonra ben ne demiştim, bu takım artık tutulamaz.Düzgün temelli bir aracın üstüne ekleye ekleye geliyoruz.Bunları Alonso gittiği gün söyledim.Araçtaki değişimin yönü benim dediğim gibi oldu.Aracı pilot geliştirmez diyenler, Pilotun araçtan isteklerine göre araç yapılıyor olduğunu anlamışlardır umarım.

    En fazla 0.2 bir fark bekliyoruz bu farkda Mercedese yetmez çünkü artık yarışlarda sert lastik avantajlari olmayacak.Yumuşak lastikleri daha iyi kullanabilen Ferrari sıralamada daha yumuşak lastiği getirerek bir avantaj sağlayacak bazı pistlerde.Ortalık karışacak bu sezon..

    1. Blitzen Benz avatarı

      Massa’yı soft lastik ile 0,184 saniye geçtik diye mi böyle yorum yapıyorsun?Yoksa Rosberg’i 0,013 saniye geçtik diye mi?Aferim.
      Bence ikinciliğiniz bile tehlikede olabilir.Ferrari sıkışınca US ile turlayıp tribüne oynuyor.
      Sahi bugün Rai içinde motor değişikliği yapılmadığına emin misiniz?Malum sezonu beş motor ile tamamlamak gerekiyor.

      1. [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Last 1 #ForzaFERRARİ

        Tamam sensin

        1. Blitzen Benz avatarı

          Sen daha gitmedin mi?Fırça kullanayım o zaman.

      2. Biz akıllı takımız, Rosbergin Monza’da yaptığı gibi motoru patlatmaktansa gerekirse bir fazla motor kullanırız yarışa sonuncu sıradan başlar puanla bitiririz.

        Ne oldu Rosberg 1.23.1 yapınca birden uçuruyordun, ultra takmaya gerek yoktu hani, millet kormasın hesabı.Valla sen yavaş yavaş kork bence arkadan gelen takım 2 sn kapattı iki sezonda bu bir rezalettir.Hemde o kadar avantaj verilmesine rağmen yakalanıyorsanız bu bir başarıda değildir.

        Sizinki ringde arkadan elleri bağlanmış boksörü dövmekti, eller 2014 de şampiyon olduktan sonra biraz açıldı motor gelişimi açılarak ancak hırpalanmış boksörün sahneye dönmesi biraz zaman aldı.Nihayet 3.raundda biraz dayak yesekte toparlanmış çıkıyoruz..

        Dayanıklılık geçmişine bakarsan Motor gelişimi kitlenene kadar Mercedesin patlayıp çatlayan motorlarından başka bir şey görmezsin.Ferrari motorları içinse gerçekleri tarih yazdı.Açıp okuyabilirsin.

        1. Blitzen Benz avatarı

          Bir sürü şey yazmışsın.Bir satırını bile okumadım.Test şampiyonluğu sizin olsun.
          Nasıl olsa öbürü bizim.Sana uzun stintlerinle mutluluklar.

          1. belli ki okumuşsun 🙂

            1. Blitzen Benz avatarı

              O kadar vaktim yok.Sataşma olmasaydı cevap vermeye bile tenezzül etmem.

          2. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Kardeş sıkıntı yapma bizde seni okumuyoruz zaten 😀

        2. La Prossima avatarı

          eline sağlık erendost daha ne yazılır ki bunun üstüne

    2. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06

      @Erendost
      Düzgün temelli dediğin aracı Alonso nun kullandığı aracın evrimi yine boşa sallıyorsun!!!

      Gecen senede testlerin gazına gelip sallıyordun bu senede!!!
      sonra ortalıklarlardan kayboluyorsun olmuyo 🙂

      Bu sene 3+2 (Ferrarinin gelişiminide var sayarsak 2yarışta benden) 5 yarıştan fazla kazanırsanız ben site üyeliğimi iptal edicem

      ama tersi olursa sen de Alonsoyu Kimiden daha

      cok seviyorum diye buraya yazacaksın 5 kere ok 😉

      1. Bu araç nereden Alonso’nun kullandığı aracın evrimi oluyor? Bir tane pull-rod süspansiyon vardı Alonso zamanından yadigar, ondan da kurtuldular bu sene. Tüm ekip değişti, James Allison filan geldi. Alonso’dan yadigar bir ön kanat flapı bile yok bu araçta.

        1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          ben size ne diyorum siz nereye takılmışsınız 5 yarıştan fazla kazanabilirmi!!! bu sene Ferrari bunu diyo biliyormusunuz !!!!

          Tamam Ferrari eski Ferrari değil ama Mgp gecen seneki Mgp değil bu fark ettiğinizde Gandalfı aramaya kalkmayın sakın !!!

          1. 5 az bak ben sana söyleyeyim.

      2. Masterdragon2016 avatarı
        Masterdragon2016

        Geçen sene Ferrari yarış kazanırsa site üyeliğini iptal edeceğim diyen üye değilmisin sen ?

        1. ta kendisi

        2. Bunlar böyle maalesef, her sene üyelik iptal edecem derler ama hep yerler laflarını…

        3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
          Fernando Alonso 05-06

          yok o başka arkadaştı 😉

      3. Yine sacmalamada cigir acmissin seni tebrik ediyorum. Alonso temelli bir arac oldugunu hangi iddaya dayanarak soyluyorsun bilmiyorum alonsodan sonra tum takim degisti zaten alonsonun zehirledigi adamlardanda hayir gelmezdi zaten alondo surunsun sonlarda manor sauberle kapisin siz

      4. Hatta ferrarinin temelini bile Alonso atmış.

    1. Anthrax nedir bu honda takıntın anlamıyorum doğrusu.Aynısı renault içinde geçerli.Şu anda birçok kişinin dalga geçtiği hondanın suçu neydi? Mercedes gibi kuralları daha önceden yürütmemek mi veya pirelli ile illegal testler yapmamak mı? Honda 2015 yılında gelmiş formula 1 e zaten.Adamların 2014 yılı kayıp.Herkesin korkupta giremediği f1 e adamlar rezil olmak pahasına girmişler.Üstelik ellerinde mercedes gibi lobi güçleride yok.Dalga geçilmek yerine bu adamlar saygıyı hak ediyor.En azından şerefiyle mücadele ediyor peki ya mercedes.Her yıl ayrı bir vukuatı var.Lastik basıncı,illegal testler,fiayı tehdit etmeler,2017 kurallarını yürürlükten kaldırma çalışmaları….Bence honda hakkında konuşacak birisi varsa bu en son sen olmalısın.

      1. Hahaha duygularima tercuman oldun 😀 gun gelicek devran donucek o zamanda biz dalga gecmeyelim diye yine nick degistirir bu arkadas 🙂

        1. Blitzen Benz avatarı

          Reno’ya eskiden saygı duyardım.Kızgınlığım duvara çarptırma skandalı ile başladı.Casusluk skandalı ile birlikte bu işten hiç ceza almadan sıyrılmaları deliye döndürdü.Üstüne birde gelişim izni alınca kulaklarımdan duman çıkmaya başladı.
          Honda Toyota ve BMW çeşitli bahaneler ileri sürüp F1’den kaçtılar.kendileri açısından doğru idi.Başarabilecekleri bir şey yoktu.Daha fazla hasar görmek istemediler.Nasıl olsa insanlar unutur.Ama bana hiç kahramanca gelmiyor.
          Honda’yı geri dönecek cesareti olması nedeniyle takdir ediyorum.Buna cesaret edemeyen veya tırsıp kaçan yarışçı ruhlu geçinen öyle çok üretici var.
          İkinci husus kendilerine duyduğum minnet borcudur. Taa seksenlerin sonunda Şumininde içinde olduğu(genç sürücü yetiştirme programı) Mercedes’in kendi F1 takımına sahip olma projesini gerçeğe dönüştürdüler.Bilenler bilir Sauberden önce takım kendi aracı ile F1’de girmeye hazırlanıyordur.Flat-12 motorda sorun yaşanınca tırsıp ilmor’u satın alıp sauber’le F1’e girdiler.Tırsak yöneticiler yüzünden ilk aracın üzerinde Concept by Mercedes yazıyordu.Bir ara Wolfgang Bernhard kendi takımımıza sahip olmamız gerektiğini ileri sürüyordu.Sonra VWye geçti vs.
          http://www.thisisf1.com/wp-content/uploads/2016/02/Mercedes-Powered-Sauber.jpg

          1. Mehmet Günaydın avatarı
            Mehmet Günaydın

            Senin Renault a saygın Vettel ile bitti Vettel 4 sene şukurellayı verince ayarların bozuldu senin Vettel adını duyunca tüylerin diken diken oluyor artık senin.

            1. Blitzen Benz avatarı

              Burayı kahvehaneye çevirme.Senin seviyene inmeyeceğim.

      2. Blitzen Benz avatarı

        Adam yazmış takımda bir tek motor değişti.Her şey aynı bakalım kazanabilecekler mi diye?
        Hep söylerim motor değişince takım şampiyon oldu diye.Ona bolca itiraz gelir.Yok şampiyon olacak aracı bırakmışlarda vs.Onun için paylaştım.
        Ayrıca nickimi değiştirmek için kimseden izin almak zorunda değilim.Daha öncede Silver Arrow W125 W196R gibi isimler kullanmıştım.

  15. Blitzen Benz avatarı

    1155.turumuzu atmışız.Mercedes yarın iki testi tek motorla tamamladık derse şaşırmam.

  16. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Bu arada ilginç bir istatistik: McLaren, geçen yıl kış testlerinde sadece 1750 km tamamlayabilmiş.

  17. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    Şaka maka 16 gün kalmış sezonun başlamasına.

  18. Mercedes bence 1.21 lere inebilir ultra yumuşaklar ile ancak bu sene yarışlarda o lastiği pek tercih edecekler mi emin değilim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir