Baba Bianchi: Halo Sistemi Oğlumu Kurtarmazdı

yazar:

kategori:

Jules Bianchi’nin babası Philippe Bianchi, halo tarzı kapalı kokpitin Jules Bianchi’nin hayatını kurtarmayacağı görüşünde.

Kokpit güvenliğini arttırma kapsamında 2017 F1 sezonunda kokpit etrafında bir çeşit kapalı kokpit uygulaması yapılacak.

Bu kapsamda Mercedes’in halo tarzı önerisi öne çıktı. Bugünkü testlerde Ferrari aracında bu sistem ilk kez piste çıkmış oldu.

Bianchi “Bu sistem güvenlik açısından ileriye doğru küçük bir adım. Fakat bu sistem Felipe Massa’nın yaşadığı gibi veya Justin Wilson’ın başına gelen olay gibi durumlarda bir şey değişmeyecek. Bu sistem tüm sorunları çözmez”

“Halo sistemi Jules’in hayatını kurtarmazdı. Elbette güvenlik bir kademe daha arttı ancak Halodan daha fazlasına ihtiyaç var” dedi.


Yorumlar

“Baba Bianchi: Halo Sistemi Oğlumu Kurtarmazdı” için 13 yanıt

  1. Vardır bıir bit yeniği.. Mercedese avantaj sağlayacağını düşünmeye başladım.

    1. resimi koyamamışım link atayım

      http://i.hizliresim.com/g8ym5N.png

  2. McLaren F1 (TEE) avatarı
    McLaren F1 (TEE)

    FIA gerçekten ahmak galiba. Bianchi’nin kazasında aracın tak barları yani karbon fiberden imal edilen en sağlam yeri bile darmadağın olmuşken kıytırık halo sistemi mi koruyacak pilotu? Tek yapılması gereken şey araç vinçlerin dikkatle piste girmesi. FIA’nın tüm pilotlara vincin girdiği bölgeyi bildirip yavaşlatmak gibi uygulamalar. Yoksa araçlar hiç bir zaman %100 güvenli olmayacak.

  3. Zaten sanal güvenlik aracı periyodu geldi.Çekici tarzı araçların pist içine girmemesi dışarıdan müdahale tarzı önlemler geldi.Daha ne zorluyorlar şu ucube halo malo gibi şeyleri

    F1 i öldürmek için elinden geleni yapıyorlar.

  4. Vincin etrafını lastik bariyer gibi bir şeyle sarmak akıllarına gelmez, haloyla baloyla uğraşırlar. Bence gelebilecek tehlikeyi sezdiği an aktif olan lazer bariyerler kullanılacak teknolojiye erişilinceye kadar, açık kokpit olsun.

    1. kaportalardan kazı anında çıkan airback mesela

  5. artık Ferrari hariç alayına gider. avatarı
    artık Ferrari hariç alayına gider.

    Yapılan her işin her şeyin bir riski vardır. Kimisinde risk çok fazladır, kimisinde çok az.Bu insanların yaptığı mesleğe de gelirsek aldıkları riskler çok büyük pilotların o yüzden zaten bu kadar saygı duyuluyor kendilerine o yüzden bu kadar çok para ödeniyor.İstediğiniz güvenlik önlemini alın faydası yok. Bu kadar yüksek hızın olduğu yer de bir de üstüne üstelik hafiflikte hızlanmanın büyük etmenlerinden biriyken.O yüzden diyorum ki bozmayın F1’i bu işi yapanlar zaten bu riski kabul edip göze alıp yapıyorlar.Sadece dışarıdan gelebilecek tehlikeleri engelleyin yeter.

  6. Aynen öyle. Ya adam gibi kapatılsın şu kokpitler ya da bu işe yaramaz uygulamadan vazgeçilsin.

  7. Bu tasarım öyle bir tasarım ki sadece Justin Wilson’ı kurtarır, o da kurtarabilirse. 10 kiloluk tekerleği 200 km/h hızla atın kürdan gibi kırılır bence bu meret. Massa’yı da Bianchi’yi de kurtarmaz. Yanında sağında solunda boşluk olduğu sürece Massa gibileri kurtaramaz, Bianchi’ler zaten operasyon iyileştirilerek kurtarılır.

  8. Yazık olacak F1 e. Zaten içine etmişlerdi hepten mahvolacak.

  9. Daha önce de 1 2 kere yazdım, o gün takla barı bile kırılmıştı bu çubuklar mı koruyacaktı Bianchi’yi.

  10. Halo’ya veya daha fazla güvenlik önlemine ihtiyaç yok. Pist üzerinde gerek önlemler alınsın yeter. O vincin orada ne işi vardı mesela ?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir