Mansell "Hamilton Mclaren'in Bir Ürünü"

yazar:

kategori:

1992 yılında Williams ile Formula 1’deki tek şampiyonluğunu kazanan Mansell, büyük takımların gelecek vaadeden pilotlarla erkenden anlaşıp uzun yıllar boyunca onlarla mücadele etmeleri trendinden endişelendiğini söyledi.

Hay Festivali’nde konuşan Mansell “Bazen her şeyin çok kolay olduğunu düşünüyorum. İnsanlar bana Lewis Hamilton hakkımda neler düşündüğümü soruyorlar. Ben de harika şeyler başardığını ancak onun bir ürün olduğunu söylüyorum.”

“Kaç kişi, 7 yaşından itibaren kartinge gitmesi için 2.5 milyon pound alıyor?”

“Şu anda 7, 8, 9 yaşlarında imza atan sürücüler biliyorum. Onlar, daha o yaşta seçiliyorlar ve bu inanılmaz bir şey. Bu benim için ise üzücü bir şey. 5, 7 ya da 0 sene içerisinde Formula 1 sürücüsü oluyorsunuz ve şu anda herks bunu yapıyor. Bu korkutucu.”

“Lewis’in yaptıklarını kötülemiyorum ancak o, zor zamanlar geçirdiğinde iyi kontrol edemedi. Ancak hayatında ilk kez zor zamanlar geçiriyordu.” dedi.

Önümüzdeki Le Mans 24 Saat Yarışına oğulları Greg ve Leo ile katılacak Mansell, Formula 1’in eğlenceden yoksun olmasını da eleştirdi.

Mansell “F1 heyecanını biraz kaybetti ve eğlence adece yağmur olduğunda ortaya çıkıyor.  Ancak tekrar tam depoyla yarışılması harika.”

“Bazı güvenlik sistemlerini geri almalılar. Eğer sürücü hata yapıyorsa, geçmişte bizde olduğu gibi, bunun cezasını çekmeli.” dedi.


Yorumlar

  1. mert merter avatarı

    Dogru bir tesbit McLaren sifirdan bir pilot yetistirdi yanina LEWiS in yetenegide eklenince 4 yildir en iyi pilot u izleme keyfi verdi bize McLaren…

  2. Bence yanlış düşünüyorsun Lewis doğal bir yetenek Ferrari'de yarışsa yine aynı Lewis olurdu yetnekler ürün değildir ve sonradan kazanılmaz o doğuştan yetenekli bir pilot

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir