Alonso "Bu Kadar Yavaş Olmayı Beklemiyordum"

yazar:

kategori:

Ferrari sürücüsü, sıralamaların 2. bölümünde 12. sırada kalarak son bölüme kalmayı başaramadı.

Alonso, araçta zorlanmasının yanında bu kadar yavaş kalmalarını beklemediğini söyledi.

Alonso “Ne olduğunu bilmiyorum. Bu kadar yavaş olduğumuzu düşünmemiştim.”

“Q1’de zorlandık, 9 ve 10. olduk ve ardından Q2’de zamanımızı çok geliştiremedik ve elendik. 0.1 sn farkla ancak bu işler böyle. Gelişmemiz gerekiyor ve bunu biliyoruz.” dedi.

Alonso, yarışa özellikle de kirli taraftan başlayacağı için zor bir gün beklediğini söyledi.

Alonso “Hem kirli hem temiz taraftan kalkış denemeleri yaptık ve krili taraftan kalktığında ortaya çıkan farkı gördük.”

“Çizgiyi geçtiğimde 11. odluğumu söylediler ve o zaman startta pozisyon kazanabileceğimi düşündüm ancak
12. sıradan başlayınca pozisyon bile kaybedebilirim, bu yüzden zor olacak.”

“Umarım yarın gelişebilir ve mümkün olduğu kadar puan kazanabiliriz.” dedi.


Yorumlar

  1. mehmet sezer avatarı

    Bütün yorumları okudum. Alonsoyu eleştirenlerde Ferrari yi eleştirenlerde var. Bir F1 yarışında başarılı olmanın 4 temel dayanağı vardır. Motor, şasi, lastikler ve pilotaj. Bunlardan birisinin eksikliği yarışta 0.2 sn ila 1.5 sn arasında -hatta dahada fazla- yavaş kalmanıza sebep olabilir. Lastiklerin avantajı artık bir nebze azaldı çünkü eskisi gibi marka savaşları yok tek üretici sayesinde. Burda yine şu ortaya çıkıyor. Pilotaj ve Lastik-Şasi uyumu. Alonso pilotaj konusunda kendini kanıtlamış bir pilot. Hiç kimse bir yarışta yada bir yılda araba kullanmayı unutmaz. Pilotajı eledik. Lastik konusunuda konuştuk. Geriye kaldı şasi ve motor. Rory Byrne ayrıldıktan sonra Ferrari'nin Zaafiyeti ortada. Aldo Costa'nın araçları nispeten başarılı ama yeterli değil. Bana göre şu anda tek sorun Şasi tasarımı. Makul seviyede Downforce üretemeyen araçlar yavaş kalırlar. Sıralama turlarındaki maksimum hızlara bakın. Alonso'nun hızı ile aynı dakikalarda Hamiltonun hızı arasında 10 km fark var. Buda demek oluyor ki Ferrari'nin Şasi konusunda sıkıntı var. Burada Massa'yı örnek gösterecek insanlar olacaktır. Fakat şunu belirteyim. Massa polü alıp Alonso 12. sırada kalmadı. Aralarında sadece 4 sıra var.

  2. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    katafalk tesekkur edıyorum.aslında buralardayım.hem ozel mevzular hem de kendımı bır pılota yakın hıssetmedıgım ıcın yazmaktan cok okumakla gecırıyorum.hos hamıltonu hep sevdım ama yınede kımı gıbı degıl.ama unutmayın herkesı her haberı ve yorumları okuyorum.yazma ısıne gelıncede ne bıleyım usenıyorum yada polemık ıstemıyorum sureklı yazmak gerekıyor oda oc basında fazla zaman demek…ee dogacak bebegıme annesıne zaman ayırmak gerek mazur gorun:)

  3. @erdal altundag;

    guzel espri :)))))) bu arada uzun suredir ilk defa yorumunu gordum.

  4. erdal altundag avatarı
    erdal altundag

    merak etmeyın cnm.alonso essiz arac gelıstırme becerılerı ıle kısa surede aracı gelıstırıp red bulları gecer.o essızve komle bır pılot ya.o yuzden bıraz daha sabredın dıyorum:)

  5. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    arkadaşlar alonsoya yüklenmeyin bu kadar tamam hataları var ama o biraz rehavete kapıldı ferrari gibi bi ekolün pilotu o araç kötü değil aracı kötü yapan f kanal sistemi yarışta eğer f kanal sistemini kullanmazlarsa alonso güzel şeyler yapar bence

  6. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Massa lastikleri ısıtınamazken o podyumu zorluyordu yapma be herkül!Ferrari gerçekten 2008 den sonra bitmiş durumda.1 senede Ferrari olmayan bu aracı yapıyorsan bu aracı Senna bile pole yerleştiremez.Kopyanın mumu yatsıya kadar yanar.

  7. Yazıklar olsun sana Alonso.R28 ve R29 ile bile bu kadar kötü degildin,sürüşün takdir alıyordu.
    Sende olan yetenek ve altındaki araçla her yarış podum mücadelesi vermen gerekiyor.
    Yarış kazanamıcan,Red bullar var anladıkta,insan en azında Lewis ile 3. için çekişir her yarış!Kendini bir an önce toparla dostum,yoksa taraftarlaın bile senden bıkar!

  8. yine araca suç buldu. massa başka bir araçmı sürüyordu?

  9. güzel bi haber

  10. ozkan kalayci avatarı
    ozkan kalayci

    anlaşıldı Alonso; yada "alo -so -n"

    senden artık ne köy olu kasaba, 4 yıldır ha bugün ha şu gün deyip izliyorum… ama boşuna… köyüne dönme zaman geldi, arabaya da bahane bulma, diğer yarışlarda massadan biraz öndeydin sadece bu bile olsa yine beni kandırı ekranın başına otuttururdun.. ama yarın yok!!!! "artık ne halin var sa gör….

  11. Alonso taraftarları kızmasın ama iyiki Alonso gerilerde kaldı. O'nun sayesinde geçiş göreceğiz demektir.

    Alonso taraftarları demişken, espoir kardeşimiz nerede?

  12. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    massathebest böyle giderse hem Alonso hem Massa yı zor günler bekliyor.Belkide herşey etiket.Pilotlarda belli bir yere kadar.Yani sırtlarına alıp taşıyamazlar ya aracı.Ne kadar acınası bir durumda olduğumuz ise Kaumi'den yavaş olduğumuzu gördüğümde çıktı ortaya.

  13. acaba alonso gibi 2 yıl yavaş bir araç kullanmış ve yeni takımında yeniden şampiyon olmak için motive olmuş bir pilot ile, massa gibi şampiyon olmak için her şeyini verecek kadar gözünü karartmış bir pilot için, doğru adres ferrari mi?? ferrari acaba bu amaçları karşılayabilecek bir takım mı? gerçekten her şeyi geri döndürecek kadar kuvvetli mi, yoksa ölümsüz başarıları artık anılarda mı kalacak? mevcut pilotlar, ferrari'nin 1 numara olduğunu düşünmemeye mi başlayacaklar? hedeflerini gerçekleştirmeleri için gereken aracı ferrari'nin verebileceğine dair inançları zedelenecek mi?? ferrari, artık her pilotun rüyası takım olmaktan çıkacak mı??

    sorular sorular.. bakalım zaman neler gösterecek.

  14. burak bocek avatarı

    Cefakar taraftara döndük be.Sürekli inşallah maşallah olucak,düzelir demekten bıktım.Artık sonuç görmek istiyoruz.Özelliklede kendi pistimizde hayal kırıklığı ile eve gitmek istemiyorum.OFFFFF

  15. burak bocek avatarı

    Ne ipini çekiceklermiş Massa'nın zaten 5.sezonun yaşıyor Ferrari'de epeyce hatalarını gördük.Mantıksız konuşmasın kimse yani bu zamana kadar yarıştı bu sene hata yaptı diye adam göndermiyoruz.Alonsoyada kızar herkes eleştirir burada kendi taraftarları bile eleştiriliyor çünkü artık savunacak bir yanı kalmadı.Ancak sadece pilot fanı tutanlar pilotlarını gözü kapalı bir şekilde her olayda savuunrlar.Deyim yerinde ise anne şevkati.Ama ben burda artık yeter diyorum Alonsoya.Kimsede eleştirmeme birşey diyemez.Ferrari aracı geliştirmeli f kanala zaman ayırmak hataydı ve aracın yol tutuşuna zaman ayırsaydık Redbull gibi bu sistemi tam anlayıp kullansaydık daha iyidi.Düşük downforce pistleri olsun yüksek olsun her yerde iyi Redbull.Neticede biz sistemi çalıştıramadıktan sonra her pist sadece düzlük olsa neye yarar?

  16. gökhan aydın avatarı
    gökhan aydın

    Alonso bu sene bu ne kadar hata ve problem böyle sanki bataklığa batmışcasına her adımda daha da batıyor hasta ediyorsun bizi.

    zaten Ferrari bu senede kayıp hiç bir tadı yok üstüne sende tuz biber ekiyorsun..
    tek tesellimiz yarınki yarıştan almak zorunda olduğun puan ve puanlar. hale bak ki Ferrari ne hallerde.

    gerçi bu durumun senin ve Massa ile doğrudan bağlantısı olmasada bari bireysel hata yapmayın kardeşim bu ne biçim profesyonellik anlamadım gitti.

  17. 800 gibi bir yarışa donanımlı çıkmazsanız olacağı budur.Derecelerin çıktığından beridir aynı şeyleri söyleyip durdum.Ferrari sürünüyor.

  18. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Alonso en iyi pilot.Ancak her pilot hata yapar.Ferrari'nin en büyük hatası Stefano.Alsınlar Ross Brawn'ı geri.Tasarımcıda Newey.Sonunda olacak bu.Pilotlarımıza laf yok.Pilotlara gelineceye kadar neler var söylenecek.

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    massa bu hataları yapsaydı çoktan ipi çekilmişti.gelecek sene kubica veya weberle anlaşma bile açıklanmıştı.ancak alonso böyle devam ederse montezemellonunda ima ettiği üzre sene sonu oturup ciddi konuşurlar.

  20. Aynen dediğin gibi arkadaş. Yaşar gibi bir kaç arkadaşın dışında göremezsin zaten kimseyi. Şükür ki Kimiciler devrindeki gibi bir kaç arkadaş var da Yaşar gibi, taraftar görebilip konuşabiliyoruz.
    Alonsocular şikayet ederdi, Kimiciler gitti Alonsocular geldi. Allah korusun Schumacher başlarsa kafaya oynamaya siz asıl onlardan korkun. 🙂 2000'li yıllardan sonraki Schumicilerin çoğu da çekilmiyor be kardeşim. 😛

  21. Bence ilk önce bakış açısını değiştirmesi gerekiyor. En iyi, en mükemmel, en müthiş anlayışından vaz geçmeli. Bir şeyleri devralmalı artık, takımı kafasında öteleyip durmak yerine sürüklemeli, gerekiyorsa oturup kendini ve etrafındakileri yönetmeli. Biraz Button gibi olmalı diyorum yani bu halin düzelmesinin başka çaresi yok. Bunu yapabilecek tek kişi Alonso, Massayı tanıyorum ben. Gerektiği zaman takımın arkasında olmayacaksın. Takımın içinde daha iyiye yönelik ile ilgili baskının oluşturulması gerekiyor. Hep konuşmak yerine icraat yapmalı artık. Yoksa konuşmak yarar yerine zarar getirebilir. Herkes hata yapabilir ama bu Alonso. Genç bir yetenek değil üst üste bu kadar hata yapma lüksü olmamalı. Fernando'nun ayrıca bu son şansı büyük ihtimalle, kariyerini ya daha iyi bir yere sürükleyecek yada olduğu yerde sayacak. Söz konusu olan da Ferrari. Ferrari öyle bir yerdir ki adamı rezilde yapar vezirde. 30-40 yıldır böyle olmuştur bu yeni bir şey değil.

    Geçen seneden beri Alonsocu arkadaşların kurdukları büyük hayalların mümkün olmadığını, gerçekten uzak uzakta olduğunu ifade etmeye çalışıyorum. Çünkü Ferrari size bunları vermekten uzak vaz geçin bence umuttan.
    Bir riskte şu Ferride, çok konuşmak iyidir belki ama bunun karşılığı olamıyorsa bir süre sonra basın, italyanlar, tifosiler aleyhe dönebilir. Altından kalkılamayacak haller oluşabilir. Tifosiler basına çok dikkat eder ve ben italyan basınının bu huyunu hiç mi hiç sevmiyorum.
    Ferrari zaten saçmalıkların zirve yaptığı bir noktada. F kanalı bence zaten tam bir saçmalık. Daha bunun üzerine niye gidiyorsunuz arkadaşım. Hadi gidiyorsunuz da tüm enerjinizi niye buraya verdiğinizi algılıyoruz biz. Neymiş düzlükte hızlı olmakmış. Görüyoruz hızlı olanları… Mclaren mı kafaya oynuyor da ben körüm. Hadi diyelim o bir başarı yahu sizin o tekniği uygulama imkanınız zaten yok. Şu F üzerine bu kadar kasacağınıza yürür aksamı daha nasıl geliştiririz deyip kassanız o şeyle gelecek kazancı zaten katlayabilirsiniz. Anlayamıyorlar Redbull'u. Aynen geçen seneki gibi BrawnGP'yi de algılayamamışlardı.
    Göreceksiniz sezonun ikinci yarısı gelecek seneye odaklanalım lafları uçuşmaya başlayacak. Bunu yapalım diyenlerden kaç tanesi başarılı olmuş Allah aşkına. Bu aracın aero'su mükemmel değil ama berbat da değil. Sadece gerçekçi mekanik çözümlere ihtiyacı var bence.

    Benim bu pistte asıl takıntım Alonso değil Felipe. Yok abi bu senenin hali belli olmuştur artık. Bu çocuk en iyi olduğu pistte nasıl bu kadar berbat olabiliyor. İşin özü Ferrari'de iki pilotu içinde büyük problemler mevcut ama bunların ismini koyamıyoruz şimdilik. Alonso ne kadar çok hata yapıyor boş konuşuyorsa Massa'da bir o kadar berbat bu sezon.
    Sezonu ikinci olarak kapatmaları yönünde umudum vardı ama Massa'nın durumu üzerine de artık bunu zor görüyorum. Üçüncülüğe bari kapışabilseler. Düzelir inşallah bir şeyler.

  22. eksiciler (-) iş başında.

    – vererek ne demeye çalışıyorlar acaba:

    1. hayır, massa yapsa da bir şey demezdik mi?? (neremle güleceğimi düşünüyorum şimdi)

    2. aslında alonso'ya da demek lazım ama "çaktırmayın" mı???

    3. alışmışız alonso haricinde isim görünce – tuşuna basmaya mı??

    açıklayınız eksi-severler lütfen… ifade ediniz kendinizi.

  23. +1 massathebest
    kesinlikle haklısın yorumunda =))

  24. Allah'a şükür bu hataları massa yapmıyor. şimdiden buralarda 50-60 yorum olur, adamın sülalesi forum sayfalarına düşerdi…

  25. o değil de, bu hataları Raikkonen yaptığı zamanki eleştirileri bi hatırlayın (ki niye o kadar sert oluyodu anlamıyorum) bir de şimdi bakın. yok yer kazanırmış yok ne oldu bu adamaymış..ferrari hata yaptı bu transferde kesin olan budur! alın size santander!

  26. Ferraride de Alonsoda da bi haller var ya,tamam Red Bull çok hızlı ama bu kadar geride kalmalarını beklemiodum cidden:/

  27. murat levent avatarı

    Kesin karısı mı sevgilisimi ne onlan arası bozuktur 🙂 muhaha.

  28. bende ondan bahsediyorum işte massathebest.arkadaş bugüne kadar kolay kolay hata yapmayan adam şu günlerde üst üste hata yapıyor.

  29. hem alonso, hem massa startta güzel kalkış yapan pilotlar. ikisi de kirli taraftan kalkacaklar ama ben ikisininde sıra kazanacağını düşünüyorum. her pilot güzel start alamaz, ve bu durum araçla değil pilotla alakalı daha çok. ferrari pilotlarının da bu özelliği gayet başarılı.

    nedensiz şekilde, alonso bu yıl fazlasıyla hata yapıyor. baskı altında bir pilot değil, massa gibi sözleşme bitmesi gibi bir endişesi falan da yok. yıllarca, baskı altında kaldığında bile hiç hata yapmamasıyla, soğukkanlılığıyla tanıdık alonso'yu. bu yılki hataları çok ilginç..

  30. tamam ferrari iyi olmayabilir ama alonsonun bu kaçıncı hatası.ferrarinin kötü olmadığı zamanlarda haybeden bıraktı puanları.hemde kendi hatasından.monaco da belki pol alacaktı ama kaza yaptı olmadı.malezyada takım hata yaptı yine ensondan başladı.çinde hatalı kalkış yaptı ceza aldı.yok arkadaş önce bu adamın toparlanması lazım yoksa ferraride çok fazla kalmayabilir.

  31. arkadaşlar tamam F-duct Ferrari'ye güç kaybettirmiş olabilir ama Kanada itibariyle düşük down force'lu pistler geliyor ve F-duct'a orda çok iş düşecek gibi gözüküyor

  32. Umarım şimdi herkes anlamıştır F Dutch düzlük dışında hiçbir yerde işe yaramadıgnı xD

  33. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Ferrari bitmiş durumda.Bu ne Alonso ne Massa ile alakalı.F-duct olduğu sürecede toparlayamayız.

  34. ya yarın kendini bir şekilde affettir yada türkiyeye bir daha gelme.bugün acayip derecede kızgınım sana.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir