Resmi: Elemeli F1 Sıralama Formatı Onaylandı, Avustralya’da Kullanılacak

Formula 1’in yeni elemeli sıralama formatı bugün Dünya Motor Sporları Konseyi tarafından onaylandı.

Formula 1 yönetiminin yetişmeyeceği konusundaki endişelerine ve pilotlardan gelen olumsuz tepkilere rağmen yeni sıralama sistemi böylece 2 hafta sonra gerçekleştirilecek Avustralya GP’de uygulanacak.

Yeni sıralama sisteminde de 3 bölüm olacak. İlk seans 16 dk sürecek ve 7 dakikanın ardından her 90 saniyede bir en yavaş olan araç elenecek ve kalan 15 pilot 2. seansa geçecek.

2. seans 15 dk sürecek ve birinci seanstaki sürecin aynısı uygulanacak. İlk 6 dakikanın ardından 90 saniyede 1 sürücü elenecek ve 8 pilot kalana kadar devam edecek.

3. seansta 8 sürücü yer alacak ve 14 dk sürecek. İlk 5 dakikanın ardından ilk pilot elenecek ve aynı süreç devam edecek. Pole pozisyonu mücadelesi böylece en son iki pilot arasında geçecek.

Bu fikir F1 Strateji Grubu ve F1 Komisyonu toplantısında kabul edilmişti. Ancak daha sonra Bernie Ecclestone, bu sistemin yazılımsal açıdan ilk yarışlarda mümkün olmayacağını dile getirdi.

İlk başta bu sistemin İspanya GP’ye kadar ertelenebileceği söylense de daha sonraki açıklamalarda ilk yarışta ilk 2 seansta yeni sistemin, son seansta ise eski sistemin uygulanabileceği ifade ediliyordu.

Ancak Dünya Motor Sporları Konseyi eleme sistemini tamamen kabul etti ve FOM Ecclestone’u Avustralya GP’ye kadar sisteme uygun yazılım geliştirebileceğini belirtti.

 

 


Yorumlar

“Resmi: Elemeli F1 Sıralama Formatı Onaylandı, Avustralya’da Kullanılacak” için 12 yanıt

  1. Bir görelim bakalım. Kim bilir, belki çok zevkli olacak.

  2. Mustafa Sar avatarı

    elenen pilot pite dönerken yavaş gelecek.
    turlayan pilotların hepsi şikayeti basar
    pite dönen pilotlar da cezayı yerler….

  3. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    Güzel oldu bu. Yoksa sıralama falan izlemezdim.

  4. Bu durumda pilotlar seanslar boyunca sürebilecekleri yakıtı alıp seans bitene kadar pite girmeden aynı lastikle mi turlayacaklar ? Bu durumda ilk 6-7 dk hepsi sc arkasında gibi lastik ısıtarak ve aynı zamanda lastiği muhafaza etmeye çalışarak gerçirir. tabi ilk dkler atılacak hızlı turlar da hesaba katılacaksa o başka. O zaman da ilk tur yardırıp sonra kır gezisi moduna geçebilir bu da diğerlerini olumsuz etkiler. bilemedim izleyip görürüz nasıl oluyormuş.

  5. pol için belki 4 pilot kapışsa daha iyi olabilrdi

  6. Ali MclarenF1 avatarı
    Ali MclarenF1

    En heyecanli Q2 oluyor her zaman. Belkide Mclaren faniyim onun icin soyluyorum

  7. ilk kurban kimi olur atın fava bekleyin 🙂

  8. Mercedes’ler ilk çizgiyi bırakmayacakları için son dakikalarda sadece onları izlemiş olacağız. Q3’de az da olsa bi heyecanlı son dakikamız vardı artık o da yok. Hakkatten şu sporun izlenebilir hiç bir yanı kalmadı.

  9. Hay allah szin iyiliğinizi versin emi bizim raikkonen bu sistemde bolcana elenir herifte bu şans olduktan sonra ki bazen kendi umursamazlığı yüzünden de oluyor, neyse bakalım daha ne kadar içine edecekler f1 in merakla bekliyoruz!!!

  10. Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa avatarı
    Yerli Ispanağın abisi Göçmen pırasa

    Hoş olur ya eskiden olsa hami ros vettel çıkar 2 tur atarlardı.şimdi ilk 6 dk atmasınlar da görelim pilotlar bu sistemi istemez çünkü cıngar çıkacak. Endişe başlıcak, yumurta kapıda olacak zevkli olur. Hem koskoca heyet düşünmüş federasyon onaylamış bu sürücüler kim ola ki istemiceklrr..

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Yine aynisi olacak merak etme. Q1 ve Q2 on siralar icin ayni olacak. Yine 1 ya da 2 turla bitirecekler. Q3 de daha fazla pistte kalmalari gerekecek ki onemli olan da o.

      1. Bence Q3’ün başında hızlı bir turla fişi çekmeyi amaçlarlar. Son dakikalara doğru pol için çıkarlar bir de.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir