Muhteşem Türkiye Yarışında Zafer Hamilton'un!

yazar:

kategori:

Yarışa 2. sıradan başlayan Hamilton, geçmeyi başarana kadar yakından takip ettiği Red Bull sürücülerinin arasında yaşanan dramatik kazayı en iyi şekilde değerlendirerek Türkiye’de damalı bayrağı ilk sırada görmeyi başardı.

Hamilton, hem Türkiye’deki ilk galibiyetini kazandı, hem de bu sezon ilk kez damalı bayrağı ilk sırada görerek galibiyet hasretine son verdi.

Yarışa 4. sıradan başlayan Jenson Button, öndeki pilotlarla farkı korumayı başardıktan sonra damalı bayrağı ikinci sırada gördü ve Mclaren takımı Türkiye’den maksimum puanları kazandı. Mclaren, Çin yarışının ardından bu sene 2. kez duble zaferini kazanmış oldu.

Red Bull Racing ise belki de duble zaferi kazanabileceği Türkiye’den ancak Mark Webber’in 3.lüğü ile yetinmek zorunda kaldı.

Webber, pole pozisyonundan başladığı yarışın ilk bölümünde Hamilton tarafından baskı altına alındı ancak geçişe izin vermedi. Pit stopların ardından Webber’i takım arkadaşı Vettel takip etmeye başladı. Bir süre farkın korunmasının ardından Vettel, 12. viraja gelirken takım arkadaşına atağa kalktı ancak o anda temas yaşandı ve Vettel yarış dışı kaldı. Webber ise ön kanat değişikliği için pite girmesiyle 3. sırada kaldı.

Mercedes GP sürücüsü Michael Schumacher, 5. sıradan başladığı Türkiye yarışında startta Button’ı geçmeyi başardı ancak yerini koruyamadı. Vettel’in yarış dışı kalmasıyla Schumacher dördüncülüğe yükseldi ve yarışı bu şekilde tamamladı.

Mercedes GP’nin diğer sürücüsü Nico Rosberg, yarışı sıralamalardaki gibi takım arkadaşının hemen arkasında 5. sırada tamamlarken Mercedes sürücülerini Renault’tan Robert Kubica takip etti.

İstanbul’da 3 kere kazanan Ferrari sürücüsü Felipe Massa, pek etkili bir yarış çıkaramadı ve yarışı takım arkadaşı Fernando Alonso’nun bir sıra önünde 6. sırada tamamladı.

Force India’dan Adrian Sutil’in 9. olduğu yarışta, Sauber’den Kamui Kobayashi 10. olarak son puanın sahibi oldu.

Renault ile iyi bir yarış çıkaran çaylak sürücü Vitaly Petrov, Fernando Alonso ile verdiği mücadele sırasında yaşanan temasta sağ ön lastiğini patlattı ve oldukça iyi götürdüğü Türkiye yarışından puansız ayrıldı.

Türkiye yarışının ardından pilotlar klasmanında liderlik Mark Webber’de kalırken Mclaren sürücüleri Button ve Hamilton 2 ve 3. sıraya yükseldiler. Ferrari’den Alonso 4. sıraya yükselirken kaza ile sarsılan Vettel 5. sıraya geriledi. Mclaren Mercedes ise takımlar şampiyonasında Red Bull’un 1 puan önünde liderliği ele geçirdi.

Poz  Pilot       Takım                       Süre
1. Hamilton McLaren-Mercedes 1h28:47.620
2. Button McLaren-Mercedes + 2.645
3. Webber Red Bull-Renault + 24.285
4. Schumacher Mercedes + 31.110
5. Rosberg Mercedes + 32.266
6. Kubica Renault + 32.824
7. Massa Ferrari + 36.635
8. Alonso Ferrari + 46.544
9. Sutil Force India-Mercedes + 49.029
10. Kobayashi Sauber-Ferrari + 1:05.650
11. De la Rosa Sauber-Ferrari + 1:05.944
12. Alguersuari Toro Rosso-Ferrari + 1:07.800
13. Liuzzi Force India-Mercedes + 1 lap
14. Barrichello Williams-Cosworth + 1 lap
15. Petrov Renault + 1 lap
16. Buemi Toro Rosso-Ferrari + 1 lap
17. Hulkenberg Williams-Cosworth + 1 lap
18. Glock Virgin-Cosworth + 2 laps
19. Di Grassi Virgin-Cosworth + 3 laps

Hızlı Tur: Petrov, 1:29.165

Yarış dışı:

Chandhok HRT-Cosworth 53
Senna HRT-Cosworth 47
Vettel Red Bull-Renault 40
Kovalainen Lotus-Cosworth 34
Trulli Lotus-Cosworth 33


Türkiye Yarışının Ardından Puan Durumu:

Pilotlar: Takımlar:

1. Webber 93 1. McLaren-Mercedes 172
2. Button 88 2. Red Bull-Renault 171
3. Hamilton 84 3. Ferrari 146
4. Alonso 79 4. Mercedes 100
5. Vettel 78 5. Renault 73
6. Massa 67 6. Force India-Mercedes 32
7. Kubica 67 7. Williams-Cosworth 8
8. Rosberg 66 8. Toro Rosso-Ferrari 4
9. Schumacher 34 9. Sauber-Ferrari 1
10. Sutil 22
11. Liuzzi 10
12. Barrichello 7
13. Petrov 6
14. Alguersuari 3
15. Hulkenberg 1
16. Buemi 1
17. Kobayashi 1


Yorumlar

  1. kingofspain avatarı

    lan ***** peachie!!!!! o kız arkadaşında ne libido var senin button dan önemli olduğunu düşünüyo tek bilgisi yok spor hakkında (kesin aldatmıştır Alonso yla) ayrıcada güzeller güzeli diyip iğreç leş kokusunu sundurmayın megan fox için gebersin o nicole!

  2. cok güzel yarıştı.

  3. gülerim… sizde gülün.

  4. Ntv de Okay Karacan sunarken f1 seyretmeye başlamıştım. Daha sonra Cnn de Serhan Acar asıl anlatanın (Cem Yılmaz dı galiba) yanında yorumculuk yapıyordu. "Bu adam iyi yorum yapıyor ama anlatımı sıfır,ruh gibi, bütün heyecanı öldürüyor" gibilerinden yorumlar yapmıştım. Şimdi Serhan Acar a alıştık, başkası garip geliyor. Okay Karacan kötü değildi bence ama biraz daha pasını atması lazım. Aslında yarışları Serhan Acarla birlikte sunsalar süper olur..

  5. button gayet iyiydi bir ara hamiltondan hızlıydı o esnada onu biraz zorlayarak geçebilirdi hatta ama fazla zorlamadı.button sağduyulu davrandı takımınıda düşündü tebrikler.

  6. Beni F1'e baglayan şey ise sanırım Okay Karacan onun mimikleri tepkileri yeri geldiginde yanlış anlatımı hepsi bir bütünün parçaları pazar günü Webber ve Vettelin kazasında öyle ani bir tepki verdi ki birden kendimden geçtim seviniyorum ama neye sevindigimi de bilmiyorum 🙂 98 yılına götürdü beni coulthart ile hakinen çarpışmış gibi oldum 🙂 yarışın benim için böylesine zevkli geçmesi yarış içende ki atraksiyonlardan mıdır yoksa Okay Karacanın anlatımından mıdır bilinmez zevkli ve güzel bir yarış oldu

  7. el_fano _Alonso avatarı
    el_fano _Alonso

    Okay karacanın abarttığı kadar olmasada güzel bir yarıştı. Hamilton un, yarışın başında Webbere nefes aldırmadığını gördüğümde Muhteşem sürdüğünü düşündüm ama Button un da onların arkasında aynı tempoyu tutturduğunu görünce bu düşüncem kalmadı. Yine de oldukça iyi bir sürüştü. Alonso nun ise maalesef süper sürüşünü bu yarışta da göremedik. Sadece Petrov u geçişi çok etkileyiciydi. Bu sene nedense hayatı boyunca yapmadığı kadar hata yapıyor.

  8. alp sys daha tam anlamıyla mclaren fanı olamadım:)hondadan sonra takım tutmak biraz zor geliyor ancak ilerleyen zamanda yavaş yavaş alışırım.atak yapması riskliydi ancak atağının temiz olduğunu düşünüyorum ve düzlükte dikkat edersen zorlamadı.(buttonı 2004ten beri izleyen biri olarak tek başarısız atağı coultharda yaptığı ataktı)

    podyumda buttonında suratı asıktı o da memnun değildi durumdan.lewisin kazanmasına sevindim çünkü bu sene yaptıklarıyla haketmişti.ben önceki yorumumu button fanı olarak yaptım.mclaren taraftarı olarak düşününce senin dediklerin doğru.

  9. :@ j.button

    1) Umuyorum sende bir Mclaren fanısın ve sadece 5 tur önce yaşanmış bir kaza var iki takım arkadaşı birbirine girmiş ve bu 5 tur sonra senin tuttuğun takımın sürüclerinin birbirlerine bu kadar riskli bir atak yapması dogru mu sence , çok temiz bir atak sayılmazdı eğer ben yanlış görmediysem hamiltonun ön kanadı buttonunkine hafif temas etti ilk varjda varsayalım ki temas etselerde ne olacaktı ?? Button tüm yarışı mahevetmiş olacaktı. Hangimiz Buttonun yaptıgı atagı mantıklı buluyor. Tamam anlayış gösteriyorum , ikiside şampiyonluk için yarışıyor ancak plotlar arasında bir saygı olmalı şöyle söyleyem Button ve Hamilton'a aynı turda yavaşlamaları ve benzin tasarrufu yapmaları söylendi . Hamiltun 2 tur bunu uyguladı ancak Button onu geçmek için bunu tam olarak uyguladı mı bilmiyorum. Ayrıca yarış sonunda Hmailtonun Buttona ne kadar sinirli oldugunu hatta Mclaren Mercedese ne kadar sinirli oldugunu anlayabilirsin , takım elemanlarıyla bile sevinmedi.Bir Röportajında ise Buttonun kendisne yaptıgı atağı anlayamadıgnı söylemiş …

    @Baran Onur
    Sözüm sana değildi . Ayrıca Serhan Acar için düz bir anlatım yapıyor demek pek doğru değil . Beni f1 e bağlayan sebelerin başında Serhan Acarın geldigini itiraf etmeliyim .

  10. ufak bir duzeltme yanlislikla fa kanal yazmisin f kanal olucak

  11. Super bir yaristi mc larene ve suruculerine tebrikler mc larene helal olsun sonunda redbulu yakaladilar sezon basinda 1.redbul 2.ferrari-mc laren 3.mercedes ve digerleri vardi simdi 1.mc laren-redbul 2.ferrari-mercedes 3.renault ve digerleri schumi yaris basinda superdi ama arac ona ayak uyduramiyor yoksa button yaris basindan sonuna kadar mercedes sin arkasinda kalacakti dua etsin aradaki hiz farki cok fazla bizim takima ne olduysa fa kanal da bie ise yaramadi umarim bu sadece bu yarisliktir cunku ne alonso nede massa sampiyonlugu ruyalarinda bile goremezler

  12. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    Mclaren takımında şu pilot bu pilot diye birşey yoktur. başka emeller için çabalayan arkadaşlar boşuna uğraşıyorlar. zaten pilotlarında tutumu bu yöndedir.ayrıca hornerda Mclaren pilotlarını övmüş kendi pilotlarını eleştirmiştir. tüm Mclaren fanları için lewisin yeri ayrıdır. ancak Mclaren için savaşan kazanan tüm pilotlar eşittir. bu yaklaşım gerçek Mclaren fanlarınada yansımıştır. bunun aksini diğer takımlar düşünmelidir…

  13. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Tabi Ya Biz Balik Ve Serbet Takimimiyiz Bizim Bu Olaylarimiz Mika ile Basladi Hep Sanstan Kazandik,Kimi İle Devam Etti..Simdide Lewisle Devam Ediyor,Lewis 40'dan fazla gecis yapmis falan onlarida hep sansa yapti dimi…
    "Lost Boy" +1

  14. AArank, İspanya'da Alonso 2. olurken, geçen yıl Raikkonen İtalya'da 3. olurken Ferrari şerbetli değil miydi? Bu sezon bu kadar çok ''şanssızlık'' yaşamasına rağmen Lewis şampiyonada 3. ve McLaren markaların Lideri. Buna şerbet değil başarı denir. Ayrıca sezon başından beri Hamilton'un 40'tan fazla geçiş yaptığını biliyor musun? Bu sizin pilotlarınızın 1 yılda ulaşamayacağı bir rakam.

  15. Halil Akıncı avatarı
    Halil Akıncı

    Lewis yada Jenson hiç farketmez kazanan MClaren olsunda isterse birbirlerini yesinler pistte.:D

  16. forever aybars,sevinç gösterileri her zaman her pilotta her zafer sonrası olmuştur.Mesela vettelin geçen yıl zaferlerinde kulaklarımızı çınlatacak derecede bağırması,mesela raikkonenin 2007 de mclarenin puanlarının silindiğinin açıklanmasından sonra araca pistin ortasında sıfır çizdirerek kutlaması gibi ve daha bir çok örnekler.Şimdi hamiltonun sevinememesinin nedeni beleşten durduk yerde gelen zafer değildir.Buttonun son anda beklenmedik manevrasıdır.Hava koridoruna dahi girmeden kolayca geçerim seni demesidir.Araçta tıkaç unutsalar dahi puan olarak üstünüm demesidir.Günler geçtikçe jenson sıkıntı olacağı içindir.

  17. ya ben bunu anlayamıyorum. neden sevinmeyecekmiş. sevinsin en doğal hakkı. deliler gibi sevinse gözüme batmaz. red bull hata yapmış ve lewis yarış kazanmış. öyle en hızlı araçla olmuyormuş demekki bazı şeyler. herşeyi bir araya getiren kazanır. bu yarıştada mc laren bunu başardı. niye sevinmesin ki. bu mantık ters. "öndekiler kaza yapmasaydı ben kazanamayacaktım. ay dur az sevineyim." bölemi yani. ayrıca alonso son 5-10 tura kadar lastiklerini iyi koruyup sonrasında öndekinin lastiklerini bitirmesiyle saldırıp geçiş yapmayı deneyen bir pilot. bunu bu yarışta görmüş olman lazım. ha bazen tutar bazen tutmaz o ayrı. ama adamın planı bu.

  18. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    @Onur Aybars sözüne gönülden katılıyorum…Unutmadan… Bugün Lewis F1 taraftarlarına bir şey gösterdi. O da şu; önündeki pilot(lar) sorun yaşayıp galibiyet alırsan enteresan sevinç gösterileri yapmayacaksın.

    İster misiniz şimdi Lewis'in açıklaması olsun, "Atak yapmak için son 5 turu bekliyordum" desin 🙂

  19. forever-Mclaren   avatarı
    forever-Mclaren

    harika bir yarış oldu.hem Mclaren geri döndü hemde istanbul park geri döndü.Mclaren redbullu gerçektende yakalamış durumda. böyle hızlı bir pistte kafa kafaya gidiyorsanız hızlarınız eşit demektir.buarada Mclarenin dublesine şans diyenler şunu hatırlatmak isterim , şans mekanik arızayla olur…öndeki iki aracın hemde (aynı takımdan olan) saçmalamasıyla kazanılan pozisyonlar şans değil.

  20. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Arkadaslar Okay'a Laf Atmissinizda Tamam Elbette Serhan Acar Kadar Güzel Anlatamayabilir Fakat Serhan Acardada ondaki tutku ve boyle cosku yok bu tamamen benim görüsüm..Okay A. Albayrak Gibi Yarisi Izlerken Kendini Kaptiriyor Ve Zevk Aliyor Ve Bence Bu Yonden Cok Daha Güzel..Adam Saf Birde Herseyi Acik Acik Soyluyor 😀 "Offf Yalitim Cok Kötü":D

  21. "allah aşkına bu kadar masraf yapıldı elin halkı için biz turkiye halkı na ne yararı var milyon dolarlar verildi boş yollara yazık gunah yılda bir 3 yılda bir yarış duzenliyecek ler elin halkı diye sadece tek bir olumlu şey söyliyecekler turkiyenin reklamı olacakmış dunyada çok saçma halk iş aş istiyo ralli değil"

    🙂

  22. efendimayin  avatarı

    Sırada kanada var ve kanada bence tam mclaren pisti hatta ferrari ile renaultta çok iyi olabilir. Rb bence çok iyi olmayacak orda.

  23. ismail uçar avatarı

    şans vs bu spor da olucaktır,fırsatlar değerlendirilecektir fakat lewis hamilton çok iyi yarış çıkardı (button da öyle) redbulları sürekli sıkıştrdı en küçük hatalarında dahi geçebilcek pozisyondaydı hamilton.belki kaza olmasa bile ordaki atakta yarış çizgisini klullanamamktan dolayı zaman kaybedcekti muhtemelen lewis bunu da değerlendirecek mesafedeydi.en küçük zman kaybını değerlndirebilcek pozisyonu aldılar yarış boyunca mclaren ler özellikle hamilton.

  24. ismail uçar avatarı

    şans vs bu spor da olucaktır,fırsatlar değerlendirilecektir fakat lewis hamilton çok iyi yarış çıkardı (button da öyle) redbulları sürekli sıkıştrdı en küçük hatalarında dahi geçebilcek pozisyondaydı hamilton.belki kaza olmasa bile ordaki atakta yarış çizgisini klullanamamktan dolayı zaman kaybedcekti muhtemelen lewis bunu da değerlendirecek mesafedeydi.en küçük zman kaybını değerlndirebilcek pozisyonu aldılar yarış boyunca mclaren ler özellikle hamilton.

  25. ismail uçar avatarı

    şans vs bu spor da olucaktır,fırsatlar değerlendirilecektir fakat lewis hamilton çok iyi yarış çıkardı (button da öyle) redbulları sürekli sıkıştrdı en küçük hatalarında dahi geçebilcek pozisyondaydı hamilton.belki kaza olmasa bile ordaki atakta yarış çizgisini klullanamamktan dolayı zaman kaybedcekti muhtemelen lewis bunu da değerlendirecek mesafedeydi.en küçük zman kaybını değerlndirebilcek pozisyonu aldılar yarış boyunca mclaren ler özellikle hamilton.

  26. hoş değildi üstüne yaş konusunu da açmışsın aşağılama amaçlı olduğu belliydi diğer hatam için özür dilerim

  27. pardon seni başka biriyle karıştırmışım avatarlar benziyordu da
    ama yeni türedilerden sözü çok ağır geldi ona karşı yaptıklarım için değil ama diğer hatam için çok çok özür dilerim

  28. Yeni türedi demek hakaret değildir ve sadece durumunu anlatıyorki zaten söylemişim.Ani heyecanla fazlaca tarafa ileri düzeyde bişeyler yazmışsın ve bende uyarmışım.

  29. mclerinin hakmediğini söyleyenler lütfen susun iyi aracında olması yetmiyor işte iyide sürücü olacaksın iyi aracım var diye gezinmiycen ortada işte böyle ibretlik olursun bir kerede birşeyi beğenin….

  30. mclerinin hakmediğini söyleyenler lütfen susun iyi aracında olması yetmiyor işte iyide sürücü olacaksın iyi aracım var diye gezinmiycen ortada işte böyle ibretlik olursun bir kerede birşeyi beğenin….

  31. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Biz belki yarışı kaçırdık orda ama,pisttekilerde Okay Karaca'nın kaza sırasındaki seslerini kaçırdı.TV den izlemeyi düşünmeyen varsa tekrarını,o kısmı izlesin.Neyse tartışmayın arkadaşlar ya.Onur sende tartışma çıkar diyosun sonrada taş atıyosun 😀 kafama geldi 😀

  32. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Biz belki yarışı kaçırdık orda ama,pisttekilerde Okay Karaca'nın kaza sırasındaki seslerini kaçırdı.TV den izlemeyi düşünmeyen varsa tekrarını,o kısmı izlesin.Neyse tartışmayın arkadaşlar ya.Onur sende tartışma çıkar diyosun sonrada taş atıyosun 😀 kafama geldi 😀

  33. "Ancak McLaren'in zaferi hak etmediğini söylemekle yoruma devam edeceğim. Tamam Red Bull'a performans olarak çok yakınlardı. Bu açıdan tebrik edeceğim ancak pitstoplardan sonra Webber Vettel zaferi yakındı ve kabul edelim, Hamilton zaferi imkansızdı.

    Bu yazdığınız yazı banamı ait?,Bana ait ise hangi haberin altına yazmışım? bunlarıda yazarmısın…

  34. AArank o nasıl bir ifade "yeni türedilerden" bu nasıl bir ifade yaşın kaç olursa olsun bu ifadeyi kullanabiliyorsan
    zaten ilk senin yorumuna karşı yazmıştım isim vermek istememiştim ama

    "Ancak McLaren'in zaferi hak etmediğini söylemekle yoruma devam edeceğim. Tamam Red Bull'a performans olarak çok yakınlardı. Bu açıdan tebrik edeceğim ancak pitstoplardan sonra Webber Vettel zaferi yakındı ve kabul edelim, Hamilton zaferi imkansızdı.
    "
    işte bu senin yorumun seni diğer siteden de tanıyorum şimdi amcacığım (yaşına hitaben çocuk sayıyorsun ya herkesi) nereden biliyorsun imkansız olduğunu zamanda mı atlıyorsun da geleceği gördün
    işte lafım senin gibilere şansıyla alonso yarış kazanınca istikrar olsun kusursuzluk olsun biz kazanınca imkansız olsun sonra da yeni türediler olalım herkes şansla söyleyebilir ama senin gibiler söyleyemez
    belki de yaşından ötürü bir hafıza kaybı da vardır bunama durumu falan (ilk hakreti sen ettin)
    yaşça büyüğüm diyip duruyordun malum

  35. Güzel yarış oldu. Yarış gibi yarış oldu. Bu senenin kuru zeminde koşulan en iyi yarışı oldu.

    RB6'nın tasarımında kimlerin emeği geçtiyse hepsine saygılarımı iletiyorum. Araç pist ayrımı yapmadan tüm pistlerde hızlı. Dayanıklılık sorunu da son yarışlarda görülmüyor.

    Vettel atağa kalkmadan bir tur önce farkı kapattığında kendi kendime "Eğer atağa kalkarsa çarpışacaklar" dedim ve öyle de oldu. İkisini de suçlamamak lazım. Sonuçta ikisi de galibiyet istiyor. Vettel'in gözünü karartıp atağa geçmesi çok hoşuma gitti. Ama sonrası malum. Webber alan bırakabilir miydi? Tabi bırakabilirdi ama "Sen ne kadar istiyorsan ben de o kadar istiyorum" dercesine Vettel'e yer bırakmadı.

    McLaren'ler de çok güçlülerdi. Red Bull'ların yalnız kalmasına izin vermediler. Lewis her zaman ki gibi önündekileri sıkıştırmaktan da geri kalmadı. Red Bull'lar saf dışı kalınca McLaren'lerin kısa süreli çekişmesi de hoş oldu. Button, ben dahil erken konuşmuş olan bir çok kişiyi rezil etmeye devam ediyor. Takım önce Lewis'e yakıt tasarrufu yapmasını söylemese aklıma soru işaretleri takılabilirdi. Neyseki öyle bir durum olmadı.

    Mercedes kendi halinde başladı ve bitirdi.

    Renault'yu tebrik etmek gerek. Beklenmedik sonuçlar almaya devam ediyorlar.

    Ferrari… Çok şey yazacağım da avatarımdan dolayı bir sürü münakaşa yaşarım. En iyisi acilen toparlanmaları gerek diyip geçiştirelim.

    Unutmadan… Bugün Lewis F1 taraftarlarına bir şey gösterdi. O da şu; önündeki pilot(lar) sorun yaşayıp galibiyet alırsan enteresan sevinç gösterileri yapmayacaksın.

    İster misiniz şimdi Lewis'in açıklaması olsun, "Atak yapmak için son 5 turu bekliyordum" desin 🙂

  36. kobayashi tebrikler sauber ve o ilk puanlarına kavuştu.good good

  37. heheh yarışı 8ci virajın az çıkışında olan yerde izledim yandım kavruldum 15 dk lık evime 2 buçuk saatte döndüm(metrobüs şöförünü vermişler buraya adam daldı yollara kapalı yollarda eklenince üstüne 2 buçuk saat oldu ) ama değdi mi evet güzel yarıştı… eksikler hala var ama seyirci çoktu şimdilik bu kadar :))

  38. iyi iş webber iyi iş hami.suçlu vettel rbr yi bitirdi.ferrari basiretsizdi.elveda şampiyonluk mercedes için.iyi iş renault mercedesi bile geçebilir.
    adamım rosberg hem barcelonada hemde türkiyede pitten hemen sonra sert lastikleri takınca yavaş kalıyor problemi anlayamadım.çözelim lütfen.

  39. Mercedes im yine yavaş kaldı yetmedi sevdiğim pilot olan Alonso da çok verimsiz bir yarış çıkardı ama bu kadar modern ,geniş ve hızlı bir pistde bu kadar zevkli yarış izlemek her zaman nasip olmaz.Hiçkimse mücadeleyi bırakmadı ve enfes (bana göre) bir yarış izledim.Bu sırada… karmaşa yaşanan her yarışın galibi bir McLaren oluyor :).McLaren i aracını geliştirmesinden dolayı kutluyorum ama bu ladar şerbetlide olunmazki…

  40. Valla gittiğime üzüleyimmi sevineyimmi. Bilemedim. Yarışı 1. açık alanda izledik süper biryer ama Lewis Button, ve Alonso yanılmıyorsam Petrov mücadelesini görebildik.Ha bir de Lotus'lar 🙂 Bunun dışında birşey göremedim. Çünkü karşımızda ekran yoktu. Kafayı yiyecektim birde üzerine telefonumu çaldırdım 🙂 Ama harika bir kalabalık vardı bu sevinidiriciydi işte. Yarışın tekrarını Tv den izlemeyi düşünüyorum. Yağmur bizim olduğumuz yerde yağdı aslında ama pisti pek te etkilemedi. O zaman macera filmi gibi olurdu yarış 🙂

  41. Orhan Mut da ortalığa yeni türedilerden olsa gerek.Bak kardeşim… fazla heyecan kalbe zarar olsa gerek.Mazallah bu genç yaşda….

  42. ama kazanan türkiye oldu bu sezon ilk kez bir yarışa heyecan katan şey yağmur olmadı heyecanlı yarışların hepsinde yağmurun parmağı vardı

  43. senden önce şans diyenlere söyledim ben evet şans ama daha önce benzer durumlarda aksini iddia etmişlerdi çünkü tutarsızlık değil mi dedim sonra sen çıktın demek ki olabiliyormuş böyle şeyler dedin şansa kazanmadı demedin direk ama ima ettin
    herkes şans diyebilir ama zamanında son turdaki aksiliklerle kazanınca şans olmadığında diretenler şimdi rahat rahat bizim zaferimize şans diyebiliyor ben bu kişilerin yorumlarına şaşırdım bir insan bu kadar tutarsız olabilir mi diye

  44. Ne güzel bir yarıştı! yarışı yerinden seyrettim, televizyonla bir alakam olmadı, o yüzden bazı noktaları kaçırmış olabilirim, uyarayım dedim. Öncelikle, gördüğüm kadarıyla gold tribünün yüzde 90 ı doluydu, sadece start-finish in en ucundaki birkaç blokta boşluklar vardı. silver 1 in de yüzde 70-75 i doluydu, açık alanda ise oturacak değil adım atacak yer yoktu. şöyle de ilginç bir durum yaşandı:
    Sağımız masmavi, solumuz masmavi, arkamız da açıktı ancak önümüzde pist büyüklüğünde bir bulut vardı ve o bulut bizi ıslattı. Şimdi arkadaşlar yağmur yağmadı demiş, ancak biz baya bir ıslandık, ancak sanırım pist için yeteri kadar yağmadı. Neyse, herşeyiyle güzel bir yarıştı, yalnızca iett kötüydü. 5:30'da kuyruğa girip 6:30'da otobüse binebildim, ayrıca kuyrukta beklerken bazı hırsızlık olayları da yaşanmış, çünkü zabıta ve jandarma birilerini kovalıyordu. bunun dışında oldukça güzeldi, bu kadar çok seyircinin olması da iyi, göremediğim bölümleri de böyle doluysa 70-80 bin kişinin gelmiş olması lazım. bu da türkiye için iyi haber.

  45. abdurrahman  yeşiloğlu avatarı
    abdurrahman yeşiloğlu

    hamilton kadar yarışlara heyecan katan pilot varmı yaw.. şans mans demeyin şuna hiçbişey şans deil alonsonun şampiyonluklarıda şans degil buda şans degil.. elinden geleni yaptı hamilton önündekilerin hatası onun performansını gölgelemez… yarışı hakkaten olmadık biri kazansa işte ozmn şansa kazandı derdik.

  46. önce yazdığımı dikkatli okumanı tavsiye ederim. ben lewis şansa kazandı falan demedim. demek ki olabiliyormuş böyle şeyler dedim.hani alonso öndekilerin hatasıyla podyuma çıktığında şanslı deniyo ya artık denmez heralde dedim. öndekiler hata yapar sende fırsatı değerlendirirsin,kazanırsın. olay budur. formula 1 budur.

  47. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Hayır biz şans var derken çok tepki veriyorlardı.Alonso nasıl git lastiğini patlat demediyse,Hamilton da gidin kaza yapın demedi.Alonso'nun şampiyonluğu şanssa,Hamilton'ınkide şanstır.Yani bu kadar aşşağılamak için uğraşma bence.Yapamıyorsunuz ve antipatik oluyorsunuz.

  48. alonso_ onca yıl şansa yetenek gözüyle baktınız şimdi biz kazanınca hemen şans oldu biz de biliyoruz şans olduğunu inkar etmiyoruz
    bana tuhaf gelen onca yıl şansa yetenek dediniz hata yapmamak dayanıklılık istikrar da önemli dediniz işte tutarsızlık diyorum ben de biz tutarsız değiliz alonsonun şampiyonluğu şanstı bu da şans işinize geleni kabul etmek alonsocuların huyu bizim değil
    artık ******* sözüne de kızmazsınız umarım

  49. Alonsomania  avatarı

    şans bu yarışın bi parçası tamam lewis in kazanmasinda şans faktörü vardi ama iyi bi yarış çıkardığını söylemek gerekir ilk yarışı alonso kazandığında da şans vardi ama kabul edelim alonso startta massa yi geçerek kendi zaferini hazırlamıştı. şimdi de mclaren in red bull lara yaklaştığını görüyoruz ve hamilton la button in farkı açmamaları yarışta duble yi getirdi. fırsatı değerlendirebilecek durumda olmaları beleş bi yarış olduğunu göstermez bence

  50. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    Alonso mekanik problemler sonucu sıra kazandığı için biz şans dedik. Tabi ki McLaren'ınki de şans, ancak bir açıdan da öndeki 2 pilotun kendi hataları.

  51. ee artık alonso ya şanslı demez kimse. demek ki neymiş oluyomuş böyle şeyler. öndekiler hata yapar sen kazanırsın. mc laren performans olarak red bulla yetişmiş görünüyo. mercedes de 3. takım olmuş gibi. ferrari mi? bilemiyorum her iki ferrari de uzun süre renault arka kanadı izledi. neyse ki alonso petrovu son 2- 3 turda geçmeyi başardı. tribünde delirdim tabi:)) güzel bi yarıştı. webber e olan oldu. gerçekten hakettiği bir yarıştı. bu olaydan sonra herkesin gözü alonso-massa ikilisinden bu ikiliye çevrilir heralde.

  52. Birol  kahya avatarı

    Lewis tebrikler gerçeketen güzel bir yarış oldu…
    Bu arada Çağlar Öktem arkadaşım mclaren bal filan kazandı diyorsun.ben katılmıyorum ona bakarsan mclrn çok yarış kaybetti öyle yada daha değişik sonuçlar gibi eğer f1 izliyorsan sende bilrsin bilmem anlatabildim mi…
    bu arada mclrn redbull hemen hemen yakalamış gibi kanadayı bekliyorum orada aynen böyle bir sonuç çıkabilir

  53. alp sys;

    Öncelikle herkesin fikri farklı olabilir.Kaldı ki Serhan Acar'ı ben eleştirmedim sadece yarışı anlatması bana düz geliyor dedim.Okay Karacan'ı ben ntv zamanlarında beğeniyordum.Bunu söylememin saçmalığı nedir.Biraz sözlerimize dikkat edersek sevinirim.Net ortamında da olsa yaşım 27,karşı tarafta kaç olursa olsun saygı gösteririm.Hemen saçma vs gibi kelimelere de girmem.

  54. 'save fuel' bir kod da olabilir ama önce arkdaki pilota o kod iletilse daha akıllıca olurdu öndeki yavaşlayınca arkadaki yetişti tabi 😀
    sonra hata yaptıklarını anladılar da buttona da save fuel dediler
    mantıklı aslında

  55. zamanında alonsonun da haketmediği pek çok yarış vardı biz bu şanstır diyince sevgili alonsocular vay efendim kontollü sürmek ve dayanıklılık da bir yetenektir diyordu ne oldu da döndünüz birden en azından hamilton çılgınlar gibi sevinmedi aracını üstünde tepinmedi
    nasıl bir hazımsızlıktır anlamadım gitti sizi

  56. 6 yılın ardından sonunda akılda kalacak bir yarışımız oldu, sona doğru yağmur da gelseydi efsane olurdu ama bu bile harika bir yarıştı.

    İlk pitlere kadar Lewis, Webber'den daha hızlıydı hatta bütün yarış boyunca McLaren küçük bir farklıa daha iyi gibiydi. Ama Red Bull'un inanılmaz çekişe sahip olması düzlük başında Lewis'in yeteri kadar yaklaşmasına engel oldu.

    Burada McLaren'in insiyatif alıp Hamilton'ı önce pite alması gerekirdi. Belki arkadaki Schumi'nin önderliğindeki gruptan korktular. Ama o gruptaki neredeyse bütün isimler Vettel'le aynı turda pite girdiler. Webber'le aynı turda pite girmesi ve pitte ekstradan 2-3 saniye kaybetmesi elindeki 2.likten de etti.

    Tabi yarışın en önemli anına dönersek hatalı olan tarafın biraz daha Webber'in olduğunu düşünüyorum. Vettel hızlı ve içeride olan taraftı. Mantıklı olan Vettel'e biraz daha yer bırakmasıydı. Ama Vettel de biraz fazla sağa sokulmuş gibi.

    McLaren ikilisi arasındaki mücadele de ilginçti. Takım radyodan 'save fuel' dedi her ikisine de. Açıkçası bunun gizli bir kod olduğunu düşünüyorum. Koskoca McLaren yarış öncesi yakıt harcamasını tahmin edebilir sanki. Ama Button şansını zorladı ve bir kez daha aynı uyarı geldi. Bundan sonra Button 1-2 saniye yavaş turlar atmaya başladı. Takım açık bir şekilde Red Bull'lara benzer bişey yaşamak istemedi.

    Yarışın sonunda Lewis ve Button'ın ifadesi de bunu doğrular gibiydi. İkisinin de yüzü gülmüyordu. Lewis'in kazandığı yarışlardan sonraki sevinci malum. Burada çok sakin kaldı. Podyumda da Avusturya 2002 havası vardı.

    Her neyse Okay ve yorumcu dışında yarışla ilgili hiçbir şeyden şikayet edemem. Sezon çok güzel ilerliyor. Sezon önceki öngörülen takım içi çekişmeleri de şu ana kadar beklentileri fazlasıyla karşıladı.

  57. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Tebrikler Jenson ve Lewis'e Harika Bir Yarıştı(Okay Karacan Hariç 😀 )Vettel – Webber Mücadelesnde de Suç 2.sinde de Var. Jenson – Lewis Mücadelesnde ise Jenson 'ın Yakıt Yeterl Olsaydı Geçebilirdi ama 2.likte İyi. Kanada da Görüşürüz…

  58. Jenson Button (Since 2004) avatarı
    Jenson Button (Since 2004)

    Tebrikler Jenson ve Lewis'e Harika Bir Yarıştı(Okay Karacan Hariç 😀 )Vettel – Webber Mücadelesnde de Suç 2.sinde de Var. Jenson – Lewis Mücadelesnde ise Jenson 'ın Yakıt Yeterl Olsaydı Geçebilirdi ama 2.likte İyi. Kanada da Görüşürüz…

  59. hamiltona tebrikler .. ferrarinin acilen gelişmesi lazım çok geride mücadelede etkisizler..

  60. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Alonso nun önündekiler yarış dışı kalınca şans!,Mclaren pilotlarının önündekiler kalırsa duble'ye giderken takım oyunu aslanlar gibi kazandık ifadelerini samiyetsiz ve komik bulduğumu bir kere daha söylemek isterim.Daha sonrada her iki takımı ve pilotlarını ve taraftarlarını tebrik ederim.Seyircilere ve Ajda'yada teşekkürler.

  61. İlk önce sevincimi gösteriyim yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh! Daha sonra Red Bull kazasının suçlusu bana kalırsa tecrübesiz takımı yönetenlerdir.

    Webber in yaptığı, düzlükte geçildikten sonra Vettel i dar bir çizgide tutarak firanaj da avantaj sağlamaktı (bunda bir sorun olduğunu sanmıyorum)

    Vettel in yaptığı ise firanajda rakibine dikkat etmeden yön değiştirmekti.

    Benim bildiğim kadarıyla pilotlar arasında ki bir anlaşmada firanaj esnasında yön değiştirilmez. Bunu Kobayashi 2009 Brezilya da yapmış ve Button bu olay karşısında uyarıda bulunmuştu.

    Şimdi peki ne olacak derseniz bence Webber e olay patlıyacak gibi ve seneye Red Bull da olması artık çok zor.

    Yinede teşekkür ediyorum Red Bull lara ve biran önce pitstop sorununu çözmeliyiz o arka sol lastiği takan adama iyi saydırdım onun yüzünden azdaha birincilikten olacaktık.

    Yanlız son dönemde izlediğim en iyi kuru yarıştı. F1 de böyle yarışlar zevk veriyor bana her tur birinin birini geçmesi değil.

    Formula 1 budur zaten takım oyunu.

  62. once sunu soyleyeyim. dun ve bugun soyledigim "bunaltici derecede zevksiz, tekduze bir yaris olacak." minvalinde cumlelerimi, tahminlerimi bir guzel yutmak istiyorum. gayet heyecanli, ataga doyulan (hem de kuru zeminde) bir yaris oldu. bir ara yagmur gelecek diye sevinmistim. bir de yagmur yagsaydi neler olurdu bilemiyorum. ha yaris sonucundan pek memnun degilim vettel kazasi yuzunden o ayri 🙂

    oncelikle hamilton'a tebrikler. gercekten fazlasiyl hak etmisti. hem bu yaris icin hem de sezonun geneli icin konusuyorum. cok iyiydi. agresifti ama vettel gibi hatalar yapmadi. bir ara button'a gecilir gibi oldu ama toparladi.

    button ise sene basinda soylediklerimizi biraz da olsa yediriyor. hamilton'a atak girisiminde bulunmasini pek cok kisi gibi ben de beklemiyordum ama f-duct bu nelere kadir. zaten onun sayesinde schumacher'i gecti. gerci pist de gecise musait; catalunya'daki gibi bir savunma yapamazsi schumacher. her neyse. hakkini yemeyelim cok iyi yaristi.

    vettel – webber kazasina degineyim. vettel kesinlikle suclu ama tek suclu da o degil. webber'in de bariz bir hatasi var. tamam savunmani yap ama bazi arkadaslarin deyimi ile bu "kasap" lik nedir sendeki cozemedim arkadas. biraz daha sagduyu yahu. bu bir degil iki degil yedigi naneler. sadece gecen sezonunkileri yazsam yorulurum heralde. neyse. neticede 2'si de suclu. yaklasik yari yariya. ikisi de sagduyulu davranmadi.

    takim ici dengeler baya degisecek. her ne kadar profesyoneliz ayaklari cekilse de… takim ici rekabet simdi kendini iyice belli edecek.

    ha bu arada defalarca ve her firsatta atak yonunden vettel'in zayif oldugu soyluyordum, artik altini cizmek gerek. acikcasi ben yine de webber'in farki acacagini dusuyordum ama vettel birakmadi asildi ama sonu husran.

    ya fazlasiyla saldirgan dedigimiz hamilton bile bakis atiyor, kontrol ediyor. sen de az degilsin vettel hani. dunku cocuk degilsin. bence sen de kendine dikkat et…

    olan red bull'un tonla puanina oldu. dubleyi elleriyle mclaren'e verdiler. ha red bull o kadar umrumda degil ama vettel'e uzuldum. yoksa mclaren'in dublesi cok hosuma gitti. webber yarisa devam edebildi. sans iste. webber veya button sampiyon olursa sasirmam bu arada.

    schumacher'in ve mercedes'in performansi eh iste iyiydi ama yine de cok daha gerideler. schumacher'in ilk turda button'a gecilmemesi neredeyse imkansizdi. sanirsam arka duzlukte gecildi zaten. keske webber de yarisdisi kalsaydi da podyumda gorebilseydik ustayi.

    ferrariler tingir mingir… 800. yarisa hic mi hic yakismadi.

    rosberg eh. kubica daha ne yapsin. anca bu kadar. iyiydi.

    sutil yine bir sekilde puan almayi basladi. bu iyi…

    sauber'in sezonun ilk puanini almasi ozellikle bu puanin kobayashi tarafindan alinmasi gercekten sevindiriciydi. de la rosa da hemen ardinda cok yakin bitirdi. istikrarli olurlar umarim sezonun geri kalaninda da…

    dikkat cekici bir performans da petrov'a aitti kesinlikle. massa veya alonso'ya karsi iyi savunma yapti. alonso olmasi lazim pek emin degilim. puan alamadi ama iyiydi. lastik patlatmasa aliyordu ne guzel ama kismet iste. ayrica yarisin en hizli turuna imza attiginiza da dikkatinizi cekerim 😉

    gerisi tiri viri. 2 lotus da hidrolik sorunuyla yaris disi kaldi. senna'nin ilk defa atak yaptigina sahit oldum. bir virgin'i gecti galiba. 2 virgin yaris bitirdi. oyle iste.

    guzel yaris oldu vesselam. dedigim gibi vettel kazasina uzuldum ama genel olarak yaris heyecanliydi.

  63. motor geliştirme yasağı nezaman kalkıyor bilen varmı?

  64. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkes ferrariyi kötülüo ama bu yarışlık bu durum böyle oldu canadada bu akdar çok düzlük yok ki ferrari f kanalı kullanmazsa redbullarla aynı tempoyu bulur takım çok kötüydü ewt biliyorum mclarenin f kanalı mükemmel çalıştı redbulların tecrübesizlikten kaynaklanan kazası mclarene 1.lik getirdi ama şunuı ii biliorum eğer ferrari canadada böle olrusa artık ferrari gelecek sezona yönelik geliştirmelere başlasın ve domenicaliyi şutlasın daha 12 yarış var bekleyip görcez

  65. yusuf zenbilci avatarı
    yusuf zenbilci

    herkes ferrariyi kötülüo ama bu yarışlık bu durum böyle oldu canadada bu akdar çok düzlük yok ki ferrari f kanalı kullanmazsa redbullarla aynı tempoyu bulur takım çok kötüydü ewt biliyorum mclarenin f kanalı mükemmel çalıştı redbulların tecrübesizlikten kaynaklanan kazası mclarene 1.lik getirdi ama şunuı ii biliorum eğer ferrari canadada böle olrusa artık ferrari gelecek sezona yönelik geliştirmelere başlasın ve domenicaliyi şutlasın daha 12 yarış var bekleyip görcez

  66. mert merter avatarı

    TÜRKiYE GP yilin en güzel ve cekismeli yarisiydi yagmur yagmamasina ragmen .,
    Tebrikler organizasyonda emegi gecenlere.

  67. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Dün EuroVision'da İngiltere'den Türkiye'ye 12 Puan Gelmisti…Bugunde Biz Karsiligini Vermis Olduk Ehehehe 😛

  68. Bu arada o kadar eleştiri yaptık ancak Türkiye Gp si sezonun en güzel yarışlarından biri oldu ve eksikler bi anlamıyla örtülmüş oldu .Herkesi Tebrik etmek lazım gayet güzel bir organizasyondu ve f1'in Türkiyeden ayrılmayacagını kesinleşmiş oldu . 😀

    (( Bu arada Bosnanın popstarı Türkiye için beste yapmış eğer yanlış anlamdıysam suan canlı söylüyor :D:D))

  69. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    mert keşke diğer arkadaşlarda senin gibi gerçekleri görse tamam mc laren iyiydi ama redbull un aptallığından kazandı,tabi şansın gülmesi için seninde bir şeyler yapman lazım,kanadada bu iki takım çekişecek gibi redbull f kanal kullanmazsa yine fark 0,1-0,2 civarı olur

  70. mert merter avatarı

    Tabiki su an ReTbuL bizden 0,2 ss iyi
    kabulenmeyen kim ama iste hersey arac deyil gördük bugün yoksa biz rakibimizi kücümsemiyoruz kücümsersek HIZLI olamayiz,Gelisemeyiz.

  71. Semo_Ferrari  avatarı

    Bu sezonun Çin ile beraber en zevkli yarışıydı sanırsam. Seyirci sayısı geçen seneye göre çok daha fazlaydı, dilerim bu anlaşmayı yenilememize yardımcı olur. Bir de rica ediyorum, lütfen Okay Karacan ve yanındaki kişi (Kim olduğunu bilen var mı?) yarış falan sunmasın. Webber – Vettel kazasında afedersiniz ama bütün güçleriyle böğürdüler “HUAAAAAAAA” diye (Ses efekti tam olmamış olabilir :D). Bu ne ya? Canlı yayında yarış sunduklarını unutuyorlar galiba. Yaptıkları başka saçma sapan yorumlara değinmeyeceğim, izleyen arkadaşlar görmüştür zaten. Serhan Acar’ın sunumlarını dört gözle bekliyoruz 😀

    Yarışa gelirsek, Mclaren şansın da yardımıyla puanları kaptı. Hamilton – Webber mücadelesi gerçekten süperdi, iki yarışçı da takdiri hakediyor. Mercedes’te yine gelişim var, ancak araba hala Mclaren veya Red Bull’la mücadele edecek düzeyde değil. Renault da yine güçlüydü, ama Petrov’a yazık oldu. Ferrari ise gelişim konusunda büyük sıkıntılar yaşıyor. Bahreyn’de duble yapan Ferrari nerede, şimdiki Ferrari nerede? Acil toparlanmak veya gelecek seneye odaklanmak zorundalar. Kobayashi ise puan almış, iki Sauber de yarışı bitirmiş, gerisi gelir umarım.

    Red Bull ise çok muhtemel bir dubleyi adeta çöpe attı. Öncelikle şunu söylemek istiyorum: “Webber’in doğal hali” falan diyenler, lütfen şu önyargıdan kurtulun (Bunu bir genelleme olarak söylüyorum, lütfen kimse alınmasın). Evet, Webber agresif bir pilot ve kimi zaman gerçekten abartılı hareketleri oluyor, ama bu her zaman onun hatalı olduğunu göstermez. Bence Vettel hatalı, gereksiz bir risk aldı ve bedeli ödendi. Red Bull’un pilotları uyarmaması da ilginç tabi. Yine de hem Vettel hem de Webber’in sakin (Ödenen bedele nazaran tabi ki) tutumu beni mutlu etti, ki iki pilot ta her ne kadar durumdan memnun olmasalar da bunun olabilecek bir yarış kazası olduğunu belirttiler.

    Sırada Montreal var, hadi bakalım. Özledim Montreal’i, iki hafta sonrasını iple çekiyorum.

  72. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    en iyi araba redbull da mc larenciler bunu kabul etmek istemiyo bence,eğer redbull da mercedes motoru olsa neler olabileceğini onlarda biliyor,şasi olarak,yere basma gücü olarak çok önde redbull motor gücünden ve f kanaldan kaybediyor bunu kabul etmek çok mu zor, ben mc larenin aracı kötü demedimki belkide en iyi 2.arac su an,ama bu tip uzun düzlükleri olan pistlerde iyi iş yaparlar gerçekleri görelim ltf

  73. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Hala Pilotlarimiza Laf Atanlar Için
    "Horner pilotların mücadelesi hakkında “Aralarında mücadele etmelerini yasaklamıyoruz fakat birbirlerine yol vermelerini istiyoruz. Bugün Jenson ve Lewis’in mücadelesini de gördük. Birbirlerine yol verdiler. Bizim pilotlarımızdan istediğimiz de öyle bir şey.”

  74. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Redbull da güncellenir.Bu ikiliyi kimse yakalayamaz.Ben Okay Karacan'ın bu sesi nasıl çıkarttığı hakkında bir araştırma yapmayı düşünüyorum.Bir yandan bağırıp bir yandanda eleştiriyor.Tabi bu 4 pilotada eşitim.Webber'ı biraz daha fazla seviyorum.Hangisi hakediyorsa o kazansın.İki takıma ve taraftarlarına tebrikler.Umarım bizde birgün döneriz.

  75. Biri Okay KARACAN'ı durdursun..

    Adam sunucu yanında ki adamları konuşturmuyor.Yarış sonra ki programında…

  76. Bazı arkdaşlar Serhan'ı eleştirmiş , yani bu eleştirilere gülüp geçmek lazım arkadaşlar ve okay karacanın iyi anlattıgını söylemiş ya kardeşim daha podyum seromonisinin nasıl yapıldıgnı bilmeyen spikerden ne olacak ! Saçmalamayan lütfen 😀

  77. ismail uçar avatarı

    illegal olbilir dye herkes söylemde bulundu..bunun nedeni de boş depoyla aracın yere altının temas etmesidir

  78. Alonsomania  avatarı

    ya kaza çok tuhaftı yalnız hiç beklemedğim bi anda geldi sato nun kazaları gbi oldu

  79. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Çağlar Sen Kaç Senedir F1 Izliyorsun ???

  80. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    tabi mclaren yapınca mühendislik harikası oluyo redbull yapınca illegal bir şeyler yapmış oluyo,arkadaşlara gülüyorum yok gizli bir şey varmış da redbull bundan hızlıymış,fianın görevi ney bulsun çıkarsın o zaman,f kanalı redbull başarılı bir şekilde araca monte ederse o zaman da onada illegal dersiniz

  81. mert merter avatarı

    KIskanclik+Cahilik+Biz cilik+ bakar körlük +yeniyi hazmedememe +neden bizde yokculuk

    Yukardaki tabirler le yaris izleyenler F1 böyle izlenmez yenilik yaüan takim alkislanir Mesela bir McLaren ci olarak RetBuL Mühendislerini kutluyor ve GIpta ile izliyorum biz bile cözemedik ama yakinda cözeriz cözemesekte iyice yaklastik ki bu daha güncellenmeis arac .

  82. Ahmet  Keleş avatarı

    kardeşim f-duct sayesinde diyorsun da bu F-duct'ı kim yaptı? Mclaren. O zaman bunun ekmeğini yemesinde ne sakınca var? Vahiy gibi gökten mi indirildi bu sistem Mclaren'a

  83. ismail uçar avatarı

    mert merter sonuna kadar katılıyorum sana..bu mühendislik tasarımdır ve başarlıdır.ister F-duct yaparsın ister D-duct herkesin bi tasarımı var bunun sayesinde şunun sayesinde oldu demek formula 1 cahilliği.piyangodan çıkmadı F-duct

  84. ismail uçar avatarı

    mert merter sonuna kadar katılıyorum sana..bu mühendislik tasarımdır ve başarlıdır.ister F-duct yaparsın ister D-duct herkesin bi tasarımı var bunun sayesinde şunun sayesinde oldu demek formula 1 cahilliği.piyangodan çıkmadı F-duct

  85. yarış bu seneki en iyi yarıştı.vettel atak yapmaması gerekiyordu yaptı webber atağı gördükten sonra sağa çekmeliydi aracı.bana göre hatalı vetteldi.ve vettelin araç geçme konusunda sıkıntısı var.adamlar hızlarıyla rezil oluyor.alp sys arkadaşım ne saçmalamış button gayet temiz bir ataktı.yılın atağını yaptı.petrova yazık oldu.button bugün bazılarına bişeyleri gösterdi.haöiltonda müthiş güçlüydü tebrik ediyorum.ve okay karacanı kınıyorum biliyorum schumi müthiş bir pilot ama biraz tarafsız anlatabilirdi.

  86. Bu arada Button & Lewis in de sonu az daha aynı olacaktı.Button aslında geçebilirdi yakıt yükü sorunu galiba engelledi.

  87. mert merter avatarı

    F-Kanat sisteminin Mucidi McLaren tabiki sadece F-Kanat sisteminle kazandi derseniz gördük tüm takimlar denedi ama hepsi Fos cikti Gecen yilda en iyi KERS bizde en iyidi ilkler i McLaren yapar bu bir basaridir McLaren in basarisi,
    söyle düsünelim RetBuL da bir sistem var gizliyorlar ve o gizledikleri sey sayesinde iyiler o olmasa su anda 3. icin mücadele ederlerdi ,Yani
    McLaren e F-Dutc sistem sayesinde iyiler demek F1 den zere kadar anlamamak ve yenilik yapan takimlari kiskanmakti,
    Tebrikler LEWiS,Button
    Balli ReTbuL Lari yedikleri icin.

  88. İlk önce yarışın oldukça kaliteli bir yarış olduğunu söylemem gerekir. Kuru zeminde izlediğimiz en güzel yarışlardan biriydi bu sene.

    Ancak McLaren'in zaferi hak etmediğini söylemekle yoruma devam edeceğim. Tamam Red Bull'a performans olarak çok yakınlardı. Bu açıdan tebrik edeceğim ancak pitstoplardan sonra Webber Vettel zaferi yakındı ve kabul edelim, Hamilton zaferi imkansızdı.

    Vettel kariyerinin en aptalca hatasını yaptı ve Webber'i geçmeye çalışıp çarptı. Dubleyi engelledi, kendisi de yarış dışı kaldı. Hayret neden Red Bull geçmene gerek yok demedi? Demesi lazımdı.

    McLaren'in de Button – Lewis mücadelesi gereksiz olmasına rağmen, en azından tadında bıraktılar. Yoksa yakıtları bitecekti…

    Neyse sağlam bir yarış oldu ve trübünler doluydu. Buna bakalım ve mutlu olalım. Petrov'a da yazık oldu ama üzüldüm.

  89. genel anlamda yarışa bakarsak biz izleyiciler için heyacan yüksekti,temposu yüksek bi yarışa sahne oldu istanbul park.bunun yannda mclarenin redd-bull u yakaladığını gördüğümüz hafta sonnda yarış temposu daha iyi olan mclaren başa baş bi mücadeleyle elde ettikleri pozisyonu hakettiler.tebrikler onlar için.ferrari konusunda hayal kırıklığı ile sona eren hafta sonu oldu bundan sonra daha iyi olmasını dilemek istiyorum.

  90. Mercedes Benz avatarı
    Mercedes Benz

    Çağlar Öktem gibi arkadaşlar yarışı nasıl izliyorsunuz bilmiyorum ama birileri hata yaptı ve hata yapmayanlar yarışı kazandı.F-Kanal sistemi falan demeyin, McLaren iyi takip etti ve kazandı.Tebrikler McLaren..İlk beşte dört Mercedes-Benz olması gerçekten gurur verici..

  91. ntv de de Okay Karacan anlatıyordu eskiden ve benim anlatımı hoşuma gidiyordu.Açıkçası ben de Serhan Acar'ın anlatımını sevmiyorum.Bilgileri sunma üzerine Serhan Acar tabikide iyi ama anlatımı bana çok düz geliyor.Hiç bir heyecan katmıyor geçişlerde.Tabi adamda yıllardır F1 anlatmadığı içinde birtakım eksikleri olması normal.Takımı kutluyorum duble yaptık.Lewis unutulmayan isimlerden biri olacağına inanıyorum.

  92. harikaydı,bu sezon şimdiye kadarki en iyi yarış. 8. virajda biraz daha yere basma gücümüz olsa redbulları düzlükte geçmek içten bile değildi. tek kelimeyle harika. gelişmeye devam umarım daha fazla DF kazanabiliriz. redbullara yaklaştık ama yapılacak çok iş var.

  93. Okay KARACAN'ı kaçırmayın.Yarış sonu programında 🙂

  94. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    bana kimse mclarenin başarısından bahsetmsin f-dutc sayesinde redbullara bu kadar yakın oldular,çok yazık oldu gerçekten redbulla emeklerine

  95. Abi deliriyordum ya !! Button ne yaptıgını zannediyor , Redbull gibi saçmalıyordu az kalsın bu arada hatta webberin cünkü vettel onu geçti ardından webber onun arka lastigine çarpınca spin attı

  96. Abi deliriyordum ya !! Button ne yaptıgını zannediyor , Redbull gibi saçmalıyordu az kalsın bu arada hatta webberin cünkü vettel onu geçti ardından webber onun arka lastigine çarpınca spin attı

  97. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Lanet olsun ya hep aynı senaryo hep aynı görüntüler hep aynı şeyin olmasından bıktım neden kötü olan herşey Vettel'i buluyor ne şanssız bi sezon bu böyle ya!!!

    hata tamamen Vettel'in değil Webber baktı geçiyo olası bi kazaya fırsat vermemek için kapıyı açmalıydı Vettel zaten Webber'in üstüne gidiyodu geçicekti ısrar etmenin alemi ne anlamıyorum ama Webber bildiğimiz Webber Brezilya 2009'da Raikkonen'e yaptığını şimdide Vettel'e,takım arkadaşına yaptı.Hemde takımının kaybedeceklerini düşünmeden!!çok sinir bozucu yaa!!!!!

    Lewis de tam anlamıyla sevinmedi kazadan dolayı birinci oldu diye esaslı çocuk.Vettel'e üzüldüğüm kadar Hamilton'a sevindim bu olaydan sonra Webber yine birinci olsa zaten kendimi parçalardım eminim.McLaren iyi gelişimin meyvelerini topluyor zaten yarışta bayağı yaklaşıyolardı

    Mercedes de iyi gelişmiş gözle görülürdü açıkçası
    Ferrari gelişmeyi unutmuş hepimiz gördük acil sıkı bi çalışmaya girmeliler

    Raikkonen Vettel'i favori göstermeseydi bu kadar üzülmezdim ya neyse…önümüzdeki yarışlarda daha iyi olur umarım herşey :/

    Tebrikler Lewis, Button, McLaren için..

  98. RedBull Harakiri yaptı.Yazık oldu gerçekten.

  99. Fern4ndo-4LonSo avatarı
    Fern4ndo-4LonSo

    Ahmet Keleş hahahaahahahhhhhhhhhhhhhhhhhhahahahahaahahahaahahaahahaah Allah Allah demedi.Bak aynısını yapıcam 😀

    LALALALALAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA OLMAZ BÖYLE BİRŞEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEY dedi.Orda hata kesinlikle Vettel'de.Button da atak yaptı ama makul yerde yaptı.Hamilton yine öyle.Resmen biçti.Mclaren farkı kapatmış.Bundan sonra ikisi arasında geçer.Harika bir yarıştı.Mclaren ve Redbull taraftarlarını tebrik ederim.Dördüde harika yarıştı.Pilotlarıma teşekkür ederim,hala en iyileri olduğunu düşünüyorum.Aracımızın rengi hariç herşeyi rezalet.Birde Okay Karacan yarış sakin sakin biterken WEBBBBEEEEEER üçüncü oluyor diye bağırdı.Hersene bir Webber diye bağırmak istiyor sanırım.

  100. çağlar öktem avatarı
    çağlar öktem

    mc laren kadar bal takım görmedim redbulların aptallığı gene onlara yaradı

  101. Vettel çok acemice davrandı orda takım arkadaşına atak yapmak cok sacma sanırım son yarıslardaki ezici Webber üstünlüğü büyük bir baskı olusturdu onda ama bukadar acemice davranmak şampiyonluga yarısan bır pılota yakısmadı gene de tebrikler Mark şampiyonlugun hala en buyuk adayısın Petrov'a çok yazık oldu Mclaren'de piyangoya konmus oldu ama ilginç olan grid iki gruba bölünmüş oldu
    1.Takım Red Bull Racing
    2.Takım Mclaren Mercedes arada çok az bir fark var(yarıs performansı olarak)
    3.Takım Mercedes-Renaul birbirine çok yakın
    4.Takım Ferrari

    çok ilginç bir durum oldu gerçekten de umarım Kanada'da gelecek R30-B şasisi ile Mercedes'i geride bırakabilirz günden güne daha da zirveye yaklasıyoruz

  102. Marlboro  Project 4  avatarı
    Marlboro Project 4

    Bundan Daha Iyisi Bizim İcin Olamazdi Tesekkürler Cocuklar Gercekten Muhtesem Bir Iş Cıkardiniz…
    (Su An Orda Olan Tüm Arkadaslarimida Acaip Kiskandim 😛 )

  103. Vettele burdan selamlar gönderiyorum vettelin çıkışınaa bakın bir tekerini çime kaptırarak çıkıyor adam sen hızlıysan zaten 14 tur var yine geçerdin yazık neysee olan olmuş biten bitmiş mclaren ailesini tebrik ederim ayrıca Renault umu kubicayı petrovu tebrik ederim petrov süper gidiyordu ama sağlık olsun bu çocuk takımda kalmalı

  104. Okay karacan:Benim bildiğim 3-2-1 şeklinde kupalar veriliyordu.
    :):):):):)

  105. Yarış süperdi,hayatımda ilk defa yağmur duasına çıktım:)istanbulda bu heyecanın olması güzeldi ama benim içim buruk,ferrari renu nun bile arkasında.

  106. Ahmet  Keleş avatarı

    Okay Karacan'ın yanındaki adam kimdi yav, rezil etti anlatımı. Veetel-Webber kazasında Allah Allah Allah nedir ya 😀

  107. helal olsun zorla hamilton'u şom ağzıyla 1.yaptı.okay karacan yarışı zehir zıkkım etti resmen.bu adam bu torpili kimden nerden almış yahu.neyse bitti gitti bir daha okay karacanı duymak istemiyorum.gitsin at yarışı anlatsın.

    ayrıca yarış senenin en iyi yarışı değildi.çin'i unutmamak gerek.

  108. Kobayashiyi unutmamak lazım sauber ilk puanlarını almış oldu.

  109. Son turların muhteşem gecmesine mani oldu o kaza,mclarenlerin mücadelesi reklamda kaynadı 2 reklam neyinize yetmiyor.Tekrarında o mücadelede cok güzeldi ama keşke biraz daha sürebilseydi.schumi yine 4.oldu,bir sıra daha yükselebilseydi iyi olurdu.Ferrariyi mercedes gecmiş gibi gözüktü burada bu saatten sonra şampiyonluk hayal…

  110. Hamilton'a tebrikler..
    İlk defa bu sezon şans ondan yana..

    Vettel, Webber'i geçişinde hatalı..
    Ama Webber yanına kadar gelen Vettel'e yer açabilirdi..

    Okay KARACAN'ın o geçişde bir yerleri kesin y.rtılmıştır…

  111. mert merter avatarı

    LEWiS Tebrikler Button Tebrikler iki harika pilotuumuz var bir avci pilotumuz var 1 atdi iki retbulun kuslarini vurdu harika sansasyonel puanlar McLaren e geldi Gelismeye devam McLaren bu yarida gördükki fark bayagi kapanmis yok gibi 🙂

  112. Bu Webber pilot falan değil ya Seb orada Webber’in açık bıraktığı kapıdan atak yapıyor lastik mesafelerine bakarsak Vettel Webber’i çok rahat geçecekti ama Webber bildiğimiz Webber yine biçti. :@ Hem takımı dubleden hem de her iki pilot içinde önemli puanların kaybedilmesine sebep oldu. Lewis harika bir yarış çıkardı. Vettel’in yarış dışı kalmasına ne kadar üzüldüysem Lewis’in kazanmasına o kadar sevindim. Petrova yazık oldu gerçekten çok iyi götürüyordu yarışı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir