Mercedes de Ecclestone’un Yorumlarından Rahatsız

yazar:

kategori:

Mercedes’in CEO’su Dieter Zetsche, Formula 1’in patronu Bernie Ecclestone’u son dönemdeki yorumlarının spora zarar vermesi nedeniyle eleştirdi.

Ecclestone geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada ilginç bir şekilde günümüz F1’ini izlemek için para vermeyeceğini söylemişti.

Daily Mail’e konuşan Ecclestone “Formula 1 en kötü döneminde. Ailemi yarışa götürmek için para harcamam. Asla.”

“Sonuç olarak muhtemelen Lewis Hamilton’un polü kazanacağı ve çok daha büyük ihtimalle yarışı kazanacağını biliyorsanız niye yarışa gidesiniz?” şeklinde bir yorum yapmıştı.

Ecclestone aynı zamanda Mercedes ve Ferrari’yi kurallara aykırı bir şekilde kartel oluşturarak kuralları engelledikleri ve spora zarar verdikleri yönünde eleştirmişti.

Zetsche “Ben Cenevre Otomobil Fuarı’nda asla Mercedes sürmeyeceğimi, müşterilerin de bunu yapmaması gerektiğini söylemem.”

“Bu ürünün hem CEO’su hem de bir bölümünün sahibi olan birisinin ürün hakkında böyle konuşmasını anlayamıyorum.”

“Böyle düşünürse bunu nasıl değiştirebileceğini kendi içimizde konuşmalıyız, pazarlama sahasında değil.” dedi.

 

 


Yorumlar

“Mercedes de Ecclestone’un Yorumlarından Rahatsız” için 15 yanıt

  1. Forumula 1 in en iyi sürücüsünün Hamilton olduğunu biliyorsam neden yarışları izliyorum tarzı bişi :hihi:

  2. Sene sonunda Hamilton ve Mercedes’in şampiyon olacağını biliyorum. Bu mu F1 şimdi?

  3. Blitzen Benz avatarı

    F1 Bernie’nin değil.CVC grubuna ait diye biliyorum.Ürünün değerini düşürüp fiyatı aşağı çektikten sonra yok pahasına geri almaya çalışıyor veya satıştan komisyon alıyordur.
    http://www.ft.com/cms/s/0/715195e4-6dcd-11e5-8171-ba1968cf791a.html#axzz422Ho38bx

  4. Formula 1 de korkaklara yer yok

    Ya bu düzene uyarsınız ya da çekip gidersiniz.

    1. Cansınım Batın avatarı
      Cansınım Batın

      Sadece korkaklar düzene uyar.

  5. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    “Bu ürünün hem CEO’su hem de bir bölümünün sahibi olan birisinin ürün hakkında böyle konuşmasını anlayamıyorum.”

    Ürün mü kaldı? Bozuk mal satmaya çalışıyorsunuz kimse de almıyor. Kendi kendinize şampiyonculuk oynuyorsunuz.

  6. Ecclestone’nin yorumları gerçekten çok saçmaydı. Ha haklı ama o yorumu onun yapması saçma. Concorde anlaşmalarını takımlarla ben imzaladım sonuçta. O hakları kendisi verdi.

    Ecclestone bile böyle derken biz paralı platforma abone olmayınca bizim arkadaşlar da bize kızıyorlar 🙂

    1. Kimi_in_Rai avatarı

      Usta Bence Ecclestone’nin yorumları çok saçma değildi çok gerçek.Ve onun söylemeside normal yani olan bu işte,gerçeklerle barışmak lazım .Ecclestone kendiside bu durumdan rahatsız bence kendisine takımlardan sormadan motorla alakalı felan izin verilmeli.Mesela söyleyim Ecclestone V8-V12 diyor Mercedes yanaşmıyor.Bir iki takim yüzünden Formula 1 bu hale geldi.Bizler asil f1 istiyoruz rekabet istiyoruz.Yani adamda( Ecclestone) durmadan motorları ,motor sesleri vb diyor yapmak istiyor, ancak bazıları buna engel oluyor.Sorsanız niye çünki bu durum onları leyhine ve böyle kolay kazanıncaya kadar bu iş böyle sürer(değişikliye izin vermezler) olansa Formula 1 ve Formula 1 fanlarına olacak malasef.

    2. Evet kendi ürünü ama adam kendi ürününü korumak adına eleştiriyor ve haklı. Meselede böyle objektif olabilmek degilmi kendi tarafında olduğu ürünü eleştire biliyor. Mesela sizlerinde bunu örnek almanız gerekir. Admin olsanız bile kendi takımınınizi elestirebilmek tarafsizliginizi koruyabilmek gibi ki sizin içinizde de bunu gayet güzel yapan insanlar var. Ecclestone u hiç sevmem ama bu sefer haklı.

      1. komedi ya şurada bile bana laf çakmayı başarmışsınız. tebrikler 😀

        Bir şeyde öz eleştiri yapmak, olumsuz bir durum ortaya çıktıysa gerekli tedbirleri almak ayrı bir olay; herkesin önünde bunu tartışmak ayrı bir olay. Çözüm böyle bulunmaz. Bu takımlara ya da üreticilere bugün bu kadar hak verildiyse bunu ben vermedim, bizzat Ecclestone’nun kendisi verdi. Ortada bir sorun varsa, bunun en başlıca sebebi Ecclestone’dur.

        milyar doların oynadığı, binlerce sponsorun olduğu sporda takımlar büyük sponsor bulmada sıkıntı yaşıyorsa, maddi sıkıntılar yaşıyorsa, kanallar F1’i alamıyorsa ya da almak istemiyorsa, pistler gpleri alamıyorsa, Monza gibi bir pistin geleceği belirsizliğini koruyup Almanya gibi bir ülkede bir sene F1 yarışı yapılamıyorsa bunun sebebi tamamiyle Bernie Ecclestone’dur!

        Bu pisliği temizlemesi gereken de Ecclestone’dur. Ve bunu böyle afedersiniz aile içerisinde yaşanan sıkıntıları komşusuyla, arkadaşıyla kahve ortamında çözmeye çalışarak değil, kendi içerisinde yapmalı. Bugün kendi malını kötüleyip kullanıcılarını kendinden uzaklaştırırsan, yarın düzeltsen bile yüzüne bakan olmaz.

        Hiç kimse kusura bakmasın F1’de ses olmamasından, tur zamanlarının yavaşlamasından daha çok zararı son 2.5 senede F1’in patronu denilen insanlar yaptığı açıklamalarla verdiler. Ecclestone bunun başında yer alıyor.

        Ben sorun yok demiyorum. Fazlasıyla var. Ancak Vettel çıkıp da yönetim eksikliği, liderlik eksikliği var diyorsa bunun asıl sebebi Ecclestone’dur. Tekrarlıyorum, takımları, üreticileri bu kadar şımartan, FIA’yı bu kadar güçsüz duruma düşüren de yine Ecclestone’dur.

        1. Ya üstad sen niye sürekli sana laf caktigimizi düşünüyorsun buna dikkat eden adminler var derken senide kast etmiştim iyi anlamda yazıyı başka biri yazsa onada söylerim. Ayrıca ülkemizde bile devlet sirlari basın tarafından özgürlük adı altında ifşa ediliyor kaldıki bu f1. Evet haklısın Ecclestone tamamen yanlış bir adam seninle aynı fikirdeyim ama bu söylediği doğru kendi yaptığı yanlısı bile çıkıp açık açık konuşmuş ha tabi mercedes ve ferrari yi daha suçlu göstermiş ki sende biliyorsun ki adamın huyu bu. Bu arada burda en sevdiğim adminler den birisin ve sana laf çakmayı hiç dusunmedim. Saygılar

        2. Kimi_in_Rai avatarı

          Abdullah bey ‘bana laf çakmayı’ söylemekle beni kast etdiysen aşk olsun diyorum başka birsöz demiyorum

  7. Adam urununu koruyor.Oyle yada boyle farkindalik yaratmak icin insanlari boyle sozlerle sarsmaya calisiyor.

  8. Kimse izlemeyince anlayacaksınız herhalde F1’in artık F1 olmadığını. Adam sözü geçen bir adam, insanları çözüm bulma yolunda teşvik etmek için açıklama yapıyor, bu kadar basit.

    Bugün ben de 5 kuruş vermem F1 yarışını ne yerinde izlemek için, ne de TV’de paralı abonelik için.

    5 sene önceyse öğrenci harçlığımdan para biriktiriyordum.

  9. İçiniz de konuşup anlaşın, mercedes pastadan payını fazlasıyla aldı, yeter bu kadar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir