Alonso: Her Zaman En İyi Araçta Yarışmak İsterim ve Şimdi En İyi Araç Mercedes

yazar:

kategori: ,

Fernando Alonso, Formula 1’de en iyi araçta yarışmak istediğini itiraf etti.

İspanyol pilot 2005 ve 2006 yıllarında şampiyon olmuş, 2007, 2010 ve 2012’de ise şampiyonluğu son yarışta kaybetmişti.

Kariyeri boyunca Renault, McLaren ve Ferrari gibi büyük takımlarda yarışan İspanyol pilot, şuanda McLaren Honda adına yarışıyor.

Alonso “Her zaman en iyi araçta olmak istiyorum ve şuanda en iyi araç Mercedes. Burada mutlu olmaya çalışıyorum ve evet şuanda bulunduğum yerden mutluyum”

“Yeni motor ile birlikte 30 ile 80 beygir arasında bir güç artışı oldu. Ama Mercedes’in 100 veya 200 beygir gerisindeyiz. Motorun geçen yıl ciddi sorunları vardı. Bu yıl yine en büyük sorunumuz güç olacak gibi görünüyor.”

“Ama bu sezon farklı olacak çünkü sezona iyi başladık. Galibiyet alacağız demiyorum ama geçen yıldan çok farklı olacak. Hayatımın en güzel sezonunu geçirmek için çok istekli ve hazırım. Araç iyi. Bazı sınırları var ancak büyük güncellemeler olacağını biliyorum” dedi.


Yorumlar

“Alonso: Her Zaman En İyi Araçta Yarışmak İsterim ve Şimdi En İyi Araç Mercedes” için 33 yanıt

  1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    araç demişken duygulanan çıksın beyler bayanlar kasıyor 😀

    1. ne güzel maviydi be o araç 🙂

  2. Merak ediyorum. Ferrari alirsa sampiyonlugu bu sene rainin koltuguna talibim diyecekmi acaba

    1. Bence Ferrari gel bak aracı düzelttik sonunda der

  3. aeroformula avatarı

    Alonso inceden yürüyor Mercedes’e ?

  4. hala ferrari ve sabır kelimeleri yan yana getiriliyorya

    ferrari emekli olma yerimi arkadaş..

    kaç yıldan beridir değişmeyen ön kanada bakarak bulabilirsiniz cevapları aslında.

    bir pilot para haricinde rekabetçi bir araç ister herşeyden önce buda ferraride malesef yokk

    2. olmak sondan 2. olmaktan iyiymiş masalları bırakın bu işleri.

    sadece 1. olanlar hatırlanır diğerleri değil.

    1. SchumacherAlonso avatarı
      SchumacherAlonso

      Hocam sonuna kadar haklısın ALO ferrariye çok sabretti doğru ama 2015 te Ferrari de olsaydı her yarış podyum 6-7 tanede zafer kazanmazmiydi ? Şimdi 2016 da belki Ferrari şampiyonluk savaşı verecek. ALO da şimdi arkada sürünen McLaren de değilde Ferrari de olsaydı belki 2016 şampiyonu olacaktı ne yazıkki ALO ferrariden gitmekle hata yapti

      1. Ne 6-7 zaferi, 21’de 21 yapardı bence “2015’te”

    2. Nirvana Racing avatarı
      Nirvana Racing

      Ferrari’de Alonso 2012 aracıyla nasıl şampiyonluk kovaladıysa bu araçla da kovalardı.
      Dahası, Grand Prix kazanmak da önemlidir öyle şampiyonada 2. olmak kötüymüş falan maval okumayın.

  5. Fernando, hep en iyi olmak istedin.
    Hiç, “en hızlı olabilirim” demedin.

  6. Blitzen Benz avatarı

    Bu sene alalim.Bak Ferrari yaklasiyomus.Mercedes korku icindeymis.

  7. Alonso yine daha iyi bir takima gitme sansim varsa takimimi satarim arkama bile bakmam demis. Alonsonun zaten 2007 yilindaki mclareni satisi unutulmaz

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Hele Raikkonen’in kovulduğu takıma geri dönmesi hiç unutulmaz. 😀 Tarih bunları da yazar.

      1. Pek tabii ki… Üstelik halen görüldüğü üzere “gezdire gezdire”…….D

  8. SchumacherAlonso avatarı
    SchumacherAlonso

    Alonun yarıştığı otomobillerin analizini yapalım: 2001-minardi: Gridin en yavaş aracı 2002-Test pilotluğu 2003-Renault: En hızlı 4. araç Macaristan da galibiyet geldi 2004 Renault:Bir önceki yıla nazaran beklenen patlamayı yapamamış araç Yinede Alonso bir çok kez podyuma çıkmıştır 2005 Renault:Mclarenle beraber o yılın en hızlı aracı ama McLaren bir tık daha hızlıydı. 2006 Renault: Sene başında en hızlı araç sene sonunda en hızlı ikinci arac 2007 McLaren: Senenin en hızlı aracı belki ferrariylede denk olabilir sene sonu 2008 Renault: Sene başında yavaş bir araç sene sonunda hızlı bir araç ALO iki galibiyet almıştı 2009 Renault: Tam anlamıyla berbat bir araç 2010 Ferrari: Sene başında en hızlı 3. araç Sene sonunda en hızlı iki araçtan birisi 2011 Ferrari: Yıl boyunca en hızlı 3. araç 2012 Ferrari: Senenin en hızlı 4. aracı 2013 Ferrari: Sene başında en hızlı araç sene ortasından sene sonuna doğru en hızlı 3. araç biliyorsunuz lastiklerin değişmesiyle Ferrari hız kaybetti 2014 Ferrari: En hızlı 4. araç 2015 McLaren : Sene boyunca en yavaş 2. araç belki sene sonu en yavaş 3. takım olabilir 2016 McLaren : ?

    1. Masterdragon2016 avatarı
      Masterdragon2016

      Yanlız adamı zorla oturtmadılar koltuklara bilgin olsun.

      Kimsede hızlı araçla başlamadı şampiyonluk öyküsüne.

  9. Cansınım Batın avatarı
    Cansınım Batın

    Ama Mercedes takımın dengesini bozamaz. Hamilton genç olduğundan da Alonso’ya tercih edilir.

  10. FA 14Sulonso avatarı

    Konu Dışı

    Button: Şunu açıkça söyleyebilirim ki geçen sene ki konumumuzdan oldukça ilerdeyiz fakat hâlen kat etmemiz gereken uzun bir yol var, yine de takımda moraller yüksek ve bu sene gelişmeye devam edip artık Mclaren’i hak ettiği yerlere taşıma niyetindeyiz.

  11. 30-80 , 100-200 ne kadar farklı rakamlar bunlar, hiçbir veri yokmu ellerinde , eğer Honda sadece ERS gereken takviyeyi yaptıysa ve enazından diğer takımların seviyesine geldiyse neden sadece 30-80 beygir artış olabiliyor. Zaten hondanın totalde 200 beygirden fazla geride olduğu söyleniyordu . demek ki yapılan güncellemeler sonrası beklenen yine alınamamış. Hadi bekleneni geçtim enazından farkı 50 beygir kadar azaltsaydılar McLaren puan savaşı verebilirdi. Mevcut motor kuralları çerçevesinde artık çok fazla güçlü takım var. orta sıra çok çok güçlü ve arka bile güçlü Haas, sauber, hatta manor bile güçlendi. umarım geçen senenin tekrarı olmaz…

  12. Alonso’yu F1’i bırakmadan önce hızlı bir araçla yarışırken görmek isterdim. Rosberg bu sene sırasını Ferrari’lerden birine kaptırırsa şutlanma ihtimali yüksek.

  13. eğer Honda sadece 30 ile 80 beygir güç artışı yakalayabildiyse , durum çok vahim demektir. Çünkü mercedes bile en az bu rakamlara benzer beygir artışı bulmuştur. Mclaren bırakın mercedesi ferrariyi yakalamayı, puan savaşı bile veremez o rakamlarla…

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Katılıyorum size. Dayanıklılık çözülmüş ama performans hala az gibi görünüyor. İlk yarış geçmeden bir şey diyemeyiz ama McLaren-Honda beklenen atılımı yapamasa da ilk 10 içerisinde olacak bir paket olmuştur diye tahmin ediyorum. Asıl hedef 2017 pilotlar için de takım için de.

      1. Bakmayın hep eleştiriyoruz ama Mclareni de alonsoyu da önlerde görmek hepimizin dileği.. mclarensiz bir f1 düşünülemez..

  14. FA 14Sulonso avatarı

    Mercedes’e yeşil ışık yaktığını açıkça söylemiş. Rosberg gönderilirse Alonso o koltuğu kapar.
    Ama bu adam o kadar bahtsız ki, Mercedes’e geçince bu sefer McLaren uçuşa geçer.

  15. Alonso hayatımın en güzel sezonunu geçirmek gibi bir söz söylemişte bu biraz avuntu gibi geldi bana. o da biliyor herseyin aslında nasıl olacağını. Ferrariden ayrılarak yazık etti kendine okadar sene kaldın biraz daha sabredebilirdi.

    1. Ferrari uçuyor çünkü. 2. Olmak ile 6. Olmak arasında ne fark var f1 gibi bir sporda. Ferrari için 2. Lik başarı ise bilemiyorum..

      1. MuhammedAlonso avatarı
        MuhammedAlonso

        +9999

      2. Cansınım Batın avatarı
        Cansınım Batın

        2012’de o Ferrari ile şampiyonluk mücadelesi verdi, belki 2015’te veya bu sene de verebilirdi. Açıkça hata yaptı. 2.lik ne farkedermiş falan geçeceksin bu işleri, o Ferrari ile çatır çatır yarış kazanabilirdi ve yarış kazanmak da gayet önemli.

      3. Kimi_Raikko_Forza avatarı
        Kimi_Raikko_Forza

        6. ol ama 9. da olma yani 10 takım var koskoca McLarensin. Bu bir prestij kaybıdır hem ALO için hem McLaren için hem Honda için. İkinci olarak Ferraride yarışıp şampiyon olamamakla başka takımda yarışıp şampiyon olamamak farklı şeyler Ferraride kaçıncı olursanız olun her yerde şampiyon gibi karşılanırsınız. Son olarak Ferrari de kalsa yarışlar kazanır bir çok podyum görürdü bunlar da önemli şeylerdir ve belki şampiyon olabilirdi(2017) Kumar oynadı ve tutmadı. Tutsaydı helal be büyük başarı diyecektik. Tutmadı başarısızlık ve hata diyoruz.

    2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
      Schumi Nerde Ben Orda

      Yanlış anlamada Alonso Ferrari’de iken başkaları sorun yaşayarak yarış kazanmıyordu bi yerleri terleye terleye kazanıyordu.İnşallah bu senede Vettel aynı şeyleri yaşar ve galibiyetler alır

  16. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Mclaren Honda sezon sonuna doğru çok iyi yerlere gelebilir..Tabi başlangıçta nerde başlayacakları önemli ve geçen sene olması gereken şey kademe kademe güç artışını bu sezon yapacaklarını düşünüyorum motor artık ortalamayı yakaladığını düşünüyorum şimdi yavaş yavaş motorun gücünü arttıracaklardır.ve bu arada Mercedes’in çok tur atmasının sebebini ise geçen seneki italya’ya bağlıyorum hatırlarsanız rosberg 4 yarışlık motorla yarışmak zorunda kalmıştı ve italya gibi motor gücünü en çok zorlayan pistte son turlarda patlamıştı..Mercedes bu sene 5 olan motor kullanımı hakkından bir tanesini yedekte tutacak ve geçen seneki gibi 4 motorla tamamlamaya çalışacak yani 1 motoru yedekte tutacak..Alonso inşallah Mercedes’te yarışır 2017’de Hamilton ile birlikte

  17. MuhammedAlonso avatarı
    MuhammedAlonso

    Hadi bakalım en az 1 şampiyonluk daha bu sene olmasada

  18. Yapma soyle aciklamalar ya 😀

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir