Türkiye GP – Takım Arkadaşları Mücadelesi

yazar:

kategori:

Mclaren Mercedes

Hamilton: 4 – Button: 2

Jenson Button, herkesin beklediğini aksine Mclaren’de Hamilton’a karşı çok iyi mücadele veriyor ancak genel sonuçlara bakarsak, Button kazandığı 2 yarışın dışında Hamilton’u geride bırakamadı. 5 yarışta takım arkadaşının gerisinde kalsa da iki pilot arasında sadece 5 puan var. Ancak Button’ın Türkiye’de yakıt tasarrufu moduna geçmeden önce takım arkadaşına yaptığı atak, onun geride kalmasını pek de önemsetmedi.

Ferrari

Alonso: 4 – Massa: 3

Felipe Massa, sezonun başından beri performans anlamında takım arkadaşının gerisinde kaldı ancak Alonso’nun yaptığı bazı hatalarla birlikte geride kalması ve Massa’nın istikrarı, Brezilyalı sürücünün 4-3 öne geçmesini sağladı. Ancak Alonso, daha üst sıralarda bitirdiği yarışlar ve galibiyeti sayesinde takım arkadaşının 12 puan önünde yer alıyor.

Red Bull

Webber: 3- Vettel: 4

Mark Webber, son 3 yarışta elde ettiği sonuçlar ile takım arkadaşı Vettel’i art arda 3 kez geride bırakmış oldu. Vettel, sezon başındaki sonuçları ile hâlâ önde ancak özellikle Türkiye’de yaşananların ardından, takım direktiflerine uymazlarsa Red Bull’un kanatları kırılmaya devam edebilir.

Mercedes GP

Schumacher: 3 – Rosberg: 4

Red Bull’da olduğu gibi Mercedes GP’de de dengeler değişmeye başladı. Michael Schumacher, ilk 4 yarışta takım arkadaşı Rosberg’in arkasında kalmasına rağmen, İspanya’dan bu yana hiç geride kalmadı ve takım arkadaşının 4 önde bitirmesine karşılık 3 yaparak yaklaştı. Bakalım Schumacher’in güçlü olduğu Kanada’da durum eşitlenecek mi?

Renault

Kubica: 7 – Petrov: 0

Bu sene en büyük fark Renault sürücüleri arasında. Kubica, çaylak takım arkadaşı Petrov’u her yarış geride bırakmayı başardı ancak Petrov’un da yükselen performansı dikkatlerden kaçmıyor.

Sauber

De La Rosa: 4 – Kobayashi: 3

Deneyimli Pedro De la Rosa, 4 yarışta takım arkadaşını geride bırakmayı başardı ancak Kobayashi, Türkiye’deki sonucu ile takımına ilk puanını kazandıran isim oldu.

Williams

Barrichello: 6 – Hulkenberg: 1

Deneyimli Barrichello, gerilerde mücadele etmelerine rağmen çaylak takım arkadaşı Hulkenberg’i 6. kez geride bırakmayı başardı. Takım arkadaşının gerisinde kalmasının yanında Hulkenberg, ilk sezonunda henüz kendisinden beklenen performansı gösteremedi.

Toro Rosso

Alguersuari: 4 – Buemi: 3

Alguersuari, Türkiye’de gösterdiği performans ile göz doldururken aldığı sonuç ile takım arkadaşını da geride bıraktı. Geçen sezon oldukça zor bir giriş yapan genç İspanyol, bu sene gayet iyi ve kazandığı 3 puanla da kendisinden daha deneyimli takım arkadaşı Buemi’nin kazandığı 1 puana karşı önde yer alıyor.

Force India

Sutil: 7 – Liuzzi: 0

Liuzzi, sezona iyi başlangıç yapmasının ardından istikrarlı olarak geride kaldı ve sürekli takım arkadaşına yenildi. Ancak yine de kazandığı 10 puanla Force India’nın Williams’ın çok önünde yer almasını sağlıyor.

Lotus

Trulli: 1 – Kovalainen: 6

Lotus, yeni takımlar içerisinde en güçlü olan olarak öne çıkıyordu ancak Türkiye’de dayanıklılık sorunları baş gösterdi. Her iki pilotun da yarış dışı kaldığı Türkiye’de Kovalainen’in 1 tur sonra yarış dışı kalması, onun Trulli’nin önünde bitirmiş olmasını sağladı.

HRT

Senna: 4 – Chandhok: 3

Hispania takımının da her iki sürücüsü yarış dışı kaldı ve bu isimlerden daha sonra yarış dışı kalan Chandhok, takım arkadaşıyla farkı 1’e indirmiş oldu.

Virgin

Glock: 6 – Di Grassi: 1

Türkiye’de en başarılı olan yeni takım Virgin oldu. Virgin’in her iki sürücüsünün de yarışı tamamladığı Türkiye’de Glock bir kez daha takım arkadaşını geride bırakmayı başardı.


Yorumlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir