Red Bull, Bir Daha Tansiyonun Yükselmesine İzin Vermeyecek

yazar:

kategori:

Takım patronu Christian Horner, bundan sonraki yarışlarda bu tür olayların olmaması için çalışacaklarını söyledi.

Horner “En önemli şey, daha önce farklı kategorilerde benzer şeyleri yaşamış olmam. Açık bir şekilde olayı ele alıp ilgileneceğiz ve burada da öyle olacak.”

“Pilotlarımız arasında kin yok. Her ikisi de rekabetçi. Her ikisi aç hayvan gibiler ve bu yaşananlardan ders çıkarıp tekrar yaşanmamasını sağlamak bizim elimizde.” dedi.

Horner, hem Webber hem de Vettel’in olanları değerlendirip, sadece kendi yarışlarını değil, tüm takımın onlar için yaptıkları çalışmaları mahvettiklerini anlayacaklarını söyledi.

Horner “Her iki pilotun olanlara değerlendirip geride bırakacaklarını düşünüyorum ve bu olaydan ders çıkarmaları önemli.”

“Onlar tüm takımı ve Red Bull’u temsil ediyorlar ve yarış dışı kaldıklarında olanların sadece kendilerine değil, takıma, Red Bull’a ve bir çok puana pahalıya mâl olduğunu biliyorlar.” dedi.

Red Bull’un Motor Sporları Danışmanı Helmut Marko, direkt olarak Webber’i suçlasa da Horner daha dengeli açıklama yaptı.

Horner “Pistte oldukları yerde olmalılardı. Her ikisi bunun farkına varmalı. Her ikisi birlikte hareket etmeli. Her ikisi gereksiz zorladı ve sonucu gördük.” dedi.


Yorumlar

  1. Berkhan Oğulcan Akçay avatarı
    Berkhan Oğulcan Akçay

    "Horner, hem Webber hem de Vettel'in olanları değerlendirip, sadece kendi yarışlarını değil, tüm takımın onlar için yaptıkları çalışmaları mahvettiklerini anlayacaklarını söyledi"

    Çok doğru söylemiş.

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    gereksiz zorlayan Webber'di yarışın sonuna doğru yavaşladı ve arkadaki grubuda yavaşlattı asıl tabiri caise aç hayvan gibi olan Lewis Vettel'e saldırıyodu Vettel'de doğal olarak Webber'i geçmek istedi ama Webber Vettel'e yeterince yer bırakmayınca olanlar oldu :/

  3. Christian Horner doğru noktada duruyor. Yapılması gerekeni yapmış ve kendi pilotlarıyla konuşmuş. Böyle bir olayın tekrar yaşanmayacağını düşünüyorum.

  4. burak bocek avatarı

    Siz böyle birbirinizi ezmeye devam edin Redbull.Herkes Ferrari pilotları arası savaş ararken milletin pilotları ya basında onu geçtim diye demeç veriyor yada böyle çarpışıyorlar.En hızlı olmak yetmiyor.Böyle giderse verirsiniz Mclarene şampiyonluğu.Şimdiye dayanıklılık sorunları ve kişisel hataları bir kenara bırakırsak 50 puan önde olmaları lazımdı ama kullanamıyorlar ve yakında Mclaren hız olarak sizi geçtiğinde ne yapıcaksınız merak ediyorum.Ayrıca her yarış araçlarında irili ufaklı sorunlar çıkıyor Redbull cidden bi oturtamadı düzenini.Vettel bu acemilikle biraz zor bari bıraksalarda Webber kazansa

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir