Channel 4, Formula 1 Kadrosunu Açıkladı

yazar:

kategori:

Britanya’da 2016 F1 yayın haklarını BBC’den devralan Channel 4, 2016 kadrosunu açıkladı.

BBC’nin mevcut anlaşması 2018’in sonuna kadar devam ediyordu ancak gelecek seneden itibaren 150 milyon poundluk zararını kapatmak için ciddi tasarrufa yönelmesi gerektiği için isteksiz de olsa anlaşmasından erken ayrılmak zorunda kaldı.

Bu kapsamda Channel 4 devreye girerek senelik 10 yarışı reklamsız, canlı verme anlaşması yaptı. 3 sene sürecek bu anlaşma kapsamında diğer yarışlar özet olarak verilecek.

Kanal bugün yaptığı açıklamada yarış anlatımını Steve Jones’in yapacağını açıkladı. Jones ile birlikte Coulthard da yarışı yorumlayacak.

Kanaldaki diğer yorumcular Susie Wolff, Alain Prost, Mark Webber ve Eddie Jordan olacak.

Padokta Lee McKenzie’nin yanı sıra Karun Chandhok yer alırken, Murray Walker ve Bruno Senna da zaman zaman röportajlar yapacak.

Öte yandan Türkiye’de yarışların hangi platform ve kanalda yayınlanacağı henüz belli olmadı.

 


Yorumlar

“Channel 4, Formula 1 Kadrosunu Açıkladı” için 12 yanıt

  1. Yayın hakları SARAN Yayın pazarlamanın. Kime satacakları belli olmadığına göre ciddi para istiyorlar. Yatırdıkları parayı çıkarıp üstüne kar sağlamak istiyorlar. Yayın olması gerektiğinden daha pahalıya geliyor bu durumda.

    Zor gibi bu sene. Alırsa Digitürk alabilir. Türk Telekom bile alıp yayınlamıyorsa çok karlı bir iş değil. Ister devlet,ister özel kanallar olsun,karlı olmayan bir işe para yatırmaz. Yatırılan parayı çıkaramazlar.

  2. Adamlar şu kadroyla F1 takımı kursa ilk 5e kafadan oynar biz de burada hangi platform satınnalacak diye bekliyoruz. Yani ben anlamıyorum bu Trt ne işe yarar verilen vergileri neye kullanır? Her yıl yüz milyonlarca lira kaynak sağlanıyor koca kanala. Bu paraya gidip Islam propagandası yapan kanal açmayı biliyorlar ama Trt spor’a baksak sabah akşam futbol konuşan cahil futbolcu eskisinden başka bir şey yok.Akıl alır gibi değil ya yıllık gelirleri neredeyse Bbc ile eşit ama onlar televizyon tarihinin en harika yapımlarını izliyor, her spora rahatça ulaşıyorken biz hem salak saçma programlara mağuz kalıyor hem de her ulusal lig için ayrı platforma eşşek yüküyle para bayılmaya zorlanıyoruz. Böyle bir düzen olmaz.

    1. Oldukça saçma bir yorum olmuş.

      1. SchumacherAlonso avatarı
        SchumacherAlonso

        Çok gerçekçi bir yorum olmuş bence

      2. Değerli yorumun için teşekkürler dostum

  3. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    arkadaşlar film on tv uygulaması var ordan izleyebilirsiniz channel 4 ve birçok ülkenin kanallarını bbc one bbc two en çok kanal ingiliz yayınlarından dışarda olduğum zaman izlerim kalitede güzel

  4. Batuhan #JB17 avatarı
    Batuhan #JB17

    Bizde TV8 için bastırıyorlar ama çok kısa zaman kaldı ümit yok gibi. Bu yıl da paralı platformlara mahkum kalacağız gibi 🙁

  5. oha ekibe bak be. biz canlı yayına serhan acar’a razıyız, adamlar F1 B takımı kadrosu kurmuşlar 🙂

  6. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    NTV Spor, TRT ve TV8 i unutun. D Smart yada Digitürk eğer çıkarlarına uyarsa alır,uymazsa almaz.

    Avustralya GP sini çok büyük ihtimal ile link arayarak izleyecez. Bu sene yayın olmayabilir. Bu ülkede “top” tan başka spor bilinmez,tutulmaz. O taptıkları takımlarda gider Avrupa’da 7-8 yer gelirler ve ilgi hiç bir şekilde azalmaz.

    Ülkede spor ve motorsporları kültürü olmadığının kanıtı.

  7. cipitu encin cipitu AARGGH! avatarı
    cipitu encin cipitu AARGGH!

    ingilizler bile tam sezonluk anlaşma yapmıyor. F1 yönetiminin ciddi anlamda oturup düşünmesi lazım. 10 yarış yayın yapıp diğer yarışları özet vermek nedir ya ingiltere üstelik.

    1. skyf1 tum yarısları verio

  8. Bizde keşke TRT 1 tekrar alsa ne güzel olur

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir