McLaren Test Performansıyla Cesaretlendi

yazar:

kategori:

McLaren’in Yarış Direktörü Eric Boullier, 2016 sezonu öncesinde testlerde gösterdikleri performansla cesaretlendiklerini söyledi.

Geçen sene Honda ile tekrar bir araya gelen McLaren, berbat bir test dönemi geçirmişti. Bu sene ise McLaren daha dayanıklı ve daha iyi bir test dönemi geçirdi.

Boullier “Geçen sene araçta hiç bir şey yapamadık. Gerçekten hiç bir şeyi kontrol edemedik.”

“Bu sene en azından bir çok şeyi kontrol ettik. Bir çok yapılacaklar ve kontrol listelerimiz vardı.”

“Sistemler ve aracın kendisi açısından bazı yeni tasarımlarda sınırları zorladık.”

“Bazıları sıkıntı çıkardı, bazıları çıkarmadı. Testlerde bu normal bir süreçtir ancak sonuçlardan mutluyum.”

“En azından bu 8 günlük testte biraz mesafe kat ettik bu yüzden daha hazır ve rahatız.”

“Aynı zamanda daha fazla veri ile makineyi besliyoruz. Bu yüzden nerede ilerleyeceğimizi biliyoruz ve gelişim açısından bu bizim için büyük bir katkı.” dedi.

 


Yorumlar

“McLaren Test Performansıyla Cesaretlendi” için 18 yanıt

  1. mustafa aydınalp avatarı
    mustafa aydınalp

    düzenli puan almak mı koca mclarenin hedefi 4. yada 5. olduk geçen seneye göre geliştik diyeceksiniz bizde buna mutlu mu olucaz sanıyosunuz mclaren ve ferrari taraftarları ancak kazanınca mutlu olur sürekli hedef küçülterek bizi diğer takım tafartarlarına benzetmeye çalışmayın beyler en büyük tehlikede bu kazanamayan takım olmayı kabullenmek yok düzenli puan almakmış belki podyummuş önce hangi takımın başındasınız onun farkına varın

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      4. ve 5. sıra için savaşır dediğim takım geçen sene sondan 1. oldu unuttun sanırım ve geçen seneye göre daha iyi bir yerde olacaklar…

  2. Test dereceleri çok iç açıcı değil ama farkıl 2 sn’ye düşürmüş gibiler. İnşaallah Ferrari gibi yarış hızları daha iyi olur da yarışta bişeyler çıkartırlar. ( Aslında testlerle ilgili sanki böyloe bişey görmüştüm gibi )

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Geçen sene test yapamadılar ve bu sene hiç değilse yarış performansı düzeyinde ilerlediler ve yarış içinde ki durumları düşünecek olursak eğer ben bu sene biraz Ümitliyim bide şu renkleri değiştirseler Süper olacak…

  3. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Mclaren bu sene orta grup için savaşır gibime geliyor. Eğer şansları iyi olursa takımlar da 4-5 için savaşır…

  4. Konu dışı ama honda nın ne kadar token kullandıklarını merak ediyorum açıkcası. Büyük ihtimalle en fazla kullanan takım honda dır 😀

    1. FA 14Sulonso avatarı

      Belli olmaz belki de en az kullanan Honda olacak 😀

      1. Tabi önemli olan bize göstercekleri performans. Şimdi ers deki değişiklikler tokenden sayılıyo mu? turboyu büyütme filan. yoksa bu tokenler sadece içten yanmalı motor için mi?

        1. FA 14Sulonso avatarı

          Dayanıklılık haricindeki bütün değişiklikler tokenden gidiyor. Yalnız diğerleri wastegate çıkışını ayırırken token harcadı. McLaren bunun için token harcamadı.

          Benim bildiğim bunlar şu ana kadar.

    2. Yarısını kullanmışlardır diye tahmin ediyorum.

    3. Eğer yanlış anlamadıysam ( okuduğum bi ingilizce yazıyı )her takım gibi bu sezon da 32 hakları olacak. Sezon içinde gelişme şansları var. Ama iş işten geçmiş olur 2016 için. Bi de japonların çalışma tarzlarında hemen şuraya da şunu takakda olsun bitsin yok. Baya yavaş ilerliyorlar.

      1. [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ avatarı
        [FORJUSTICE]^Wait us Melbourne #ForzaFERRARİ

        Sezon içi 32 token haklari yok.Yaz doneminde o haklarini kullaniyorlar.Gecen sezon icin 10 muydu 12 miydi ne.Ama bu sezon oda olmucak diye bliom

      2. 32 token 2016 senesi için var. Kış doneminde kullanilamayanlar sezon içerisinde kullanılıyor.. Böylece yanmamis oluyor o haklar

  5. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Arkadaşlar ispaanya’da Mclaren sezon başına göre daha fazla performans gösterirse o zaman ümit vardır bence

  6. Bizi minibüs geçer gibi geçmesinler azcık mücadele edelim yeter be

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      +1

  7. Şu yeni yazılımı ve yeni parçaları yarışa kadar hazır etseler bari. 1.5 saniyelik bir farka razıyım. Sezon sonuna 1 saniyeye kadar indirebilirler.

  8. Napolyon1453 avatarı

    Bu adamı bir türlü sevemedim. McLaren markası buna bikaç beden büyük gelmiş. Dayanıklı arac yapmaya da takmışlar. Manor da geçen sene hiç yolda kalmamıştı. Hız olmadıktan sonra dayanıklı olsun ne olacak. Düzenli alacağınız puanlar bile sizi bu sene kurtarmaz. 2senedir testlerden önce herkesin ağzına bir parmak çalıyorsunuz. Testler baslayınca yok atılım yapacağız parçalar işe yaradı önce yarıs kazanmaya daha sonra podyuma en son ise orta grupla mücadeleye kadar düştünüz. 2haftadan az kaldı göreceğiz.
    Tamam belki haksızlık ediyorum ama dayanıklı araç istemiyorum. Birkaç yarısta şöyle podyum mücadelesi verin düzlükte geçiş yapın mücadele gösterin gelen geçen yanınızdan geçip gitmesin gerekirse yarış sonunu getiremeyin yolda kalın. Yaşattığınız heyecanla bile sevinirim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir