Webber Red Bull'da Bütünlük Arzuluyor

yazar:

kategori:

İstanbul Park’ta Red Bull ikilisinin kazası hâlâ F1 çevreleri tarafından tartışılırken Avustralyalı Mark Webber, geçen hafta sonundan takımın dersler çıkarması gerektiğini düşünüyor.

Takımın durumu en iyi şekilde idare edemediğini kabul eden Mark Webber, bu tartışmadan süratli bir şekilde sıyrılmamak için herhangi bir neden göremiyor.

Red Bull Racing’in resmi sitesine konuşan Webber: “İnsanlar bizim hâlâ genç bir takım olduğumuzu unutmamalı. Her hafta McLaren ile boy ölçüşmek kolay bir görev değil, Red Bull buna aç”

“Onlarla sıkı bir şekilde mücadele edeceğimizi kanıtladık. Bu bizim yakamızda bir apolet ama diğer taraftan da hâlâ öğrenme dönemindeyiz. Ne yazık ki Türkiye’de pek de iyi olmayan bir şekilde dersimizi aldık. Ama Ferrari ve McLaren gibi takımlar da böyle günler geçirdi”

“Bazı zorluklar yaşadığınızda bunun ne kadar güç olduğunu biliyorlar. Geri dönüp bir takım olarak bütünleşmemiz ve yolumuza devam etmemiz gerek”

Vettel ve Webber arasındaki çarpışma, Red Bull yetkililerin kimin suçlu olduğu yönünde fikir birliği yapamaması nedeniyle biraz daha ileri boyuta taşındı.

Takım patronu Horner, hem Webber’in hem de Vettel’in suçunun bulunduğunu söylerken Red Bull Motor Sporları danışmanı Helmut Marko, sadece Avustralyalı pilotu sorumlu tutuyor.

Marko’nun, kapalı kapılar ardında konuyu görüşmek yerine kamuoyu önünde açıkça Webber’i suçlaması, insanların aklına acaba takımda Vettel’in ön planda tutulup tutulmadığı sorularını getirdi.

Webber ise takımın durumu daha iyi bir şekilde idare edebileceğini düşünüyor.

Webber: “Açıkçası ardınıza baktığınızda, bütün olanların ardından elbette ki durumu çok daha farklı şekilde idare edebilirdiniz. Ve takım olarak bundan da ders çıkardık. Bilinmeyen sulardayız, her ikimizde şampiyonada lideriz ve gelecek yarışta da önde olacağız.”

“Pilotlarla birlikte takım, hepimiz, gelecekte bu gibi durumları nasıl idare edebileceğimizi öğrenmeliyiz. Bundan tek çıkaracağımız ders bu”

Hafta sonundaki kötü sonuca rağmen Webber, olumlu yönünden bakıyor ve RB6’nın gücüne yoğunlaşıyor.

Webber: “Aracı seviyorum. Takım bu araçla harika bir iş çıkardı ve Sebastian ile ben, çok ama çok yakınız. Bazen o bazen ben. Son bir kaç yarışta iyiydim.”

“Türkiye’de yakın mücadele ettik ama genel olarak elimden gelenin en iyisini yapacağım, elimden gelen bu. Geriye bir şey bırakmamayı seviyorum. %100 kendimi veriyorum, çünkü bu seviyede olan bu. Her seanstan her yarıştan azamisini elde etmek istersiniz. Şimdiye kadar işler gerçekten ama gerçekten iyi gidiyor.”

“Burası programımızda bir kambur oluşturdu ama hepimiz daha zor günler geçireceğiz. Geçmişte kesinlikle daha zor günler geçirdim.”


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    webber den harika cümleler,oldukça yapıcı ve işleri yoluna koymaya yönelik cümleler..ki bence bu açıklamayı onun değil vettel in yapması gerekiyordu,suçun fazlası vettel de gibi görünüyor çünkü..

  2. raikkonen_the_best_of_f1 avatarı
    raikkonen_the_best_of_f1

    Webber ve Vettel kendi aralarında çekişirken işin içine Hamilton ve Jenson'ı da aldılar bu yarışta gördükki Mclaren yetişmeye başladı ve belkide bunu farkettiklerinde Mclarenler yanıbaşlarında olacaklar
    büyük avantajları olduğu yarışları değerlendiremediler ve daha fazla güç daha fazla farkındalık daha fazla hız gerek artık

  3. her ne kadar su yüzüne çıkarılmasa da, basına öyle yansıtılmasa da takım arkadaşları arasında çok ciddi rekabet var. webber ilk önceleri 2. pilor rolündeyken şu anda şampiyonluk adayı oldu ve bu psikolojiyi üstlendi. dolayısıyla vettel içinde bunu kabul etmek kolay değil. en büyük mücadeleyi diğer güçlü hızlı araç olan redbulla yani webber ile veriyor. vettel ve webber in asıl rakipleri şu an mclaren ve ferrari değiller.

  4. takımda bütünlük arzu ediliyorsa helmut marko derhal görevinden alınmalı çünkü takımdaki iki pilotunuz birbiriyle kaza yaptıysa bir pilotunuz tamamen suçlu bile olsa bir takımın motor sporları danışmanı yada başkanı kalkıpta benim z pilotum suçludur y pilotum suçsuzdur diyemez.webber yada farketmez vetteli suçlaması tamamen yanlış bi durum.derhal yumuşatıcı ve suçlayıcı olmayan açıklamalar yapmalıydı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir