Mercedes Rakiplerinin Daha Fazla Yakıt Kullanabilmesini İstiyor!

yazar:

kategori: ,

Mercedes tarafından yapılan sürpriz bir öneri görünüşe göre bitmeyecek olan baskınlık sorunlarının çözülebilmesini hedefliyor.

Bir çok kişi Gümüş Okların iki yıllık baskınlığına üçüncü yılın da eklenebileceğini düşünüyor ve ‘Güç Ünitesi Çalışma Grubu’ Londra’da toplandı.

Bu çalışma grubu Bahreyn GP’sine kadar motor kurallarının geleceği konusunda önerileri toplayacak. Ana gündem maddesi ise Mercedes ve rakipleri arasındaki büyük performans farkı.

Auto Bild’e göre Mercedes tarafından yapılan öneride Ferrari, Renault ve Honda’nın yakıt akış oranlarında yüzde 2’lik bir artışa izin verilebileceği belirtiliyor.

Mercedes ise yerinde sayacak ve bu değişiklik diğer üç üreticiye neredeyse 20 ekstra beygir gücü kazandırabilir ve F1 Komisyonunun performans farklarını azaltma çabalarını tatmin edebilir.

Sebastian Vettel ise yakıt kullanım ve akışının tamamen kaldırılması taraftarı.

“Bir sporcu olarak, Formula 1’in en iyi yakıt saklayanı değil aracını en hızlı süreni test etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

 


Yorumlar

“Mercedes Rakiplerinin Daha Fazla Yakıt Kullanabilmesini İstiyor!” için 22 yanıt

  1. adamlar resmen dalga geçiyorlar gerçi bu onlara has değil..

    bakınız yarın yarış olsa diğerlerine tur bindiririz diyenler vardı..meşrubat takımından birileri..

    kazanmaktan sıkıldım diyen bir pilot vardı çift katmanlı yılllarda..

    kazananlar hep tiye alıyor bu klasmanda galiba.

  2. Fatih ışık avatarı
    Fatih ışık

    kardeşim Mercedesi suçlayıp durmayın… 3. sene bu sene Ferrari reno bi araba veya motor yapamadılar mı?Hadi ilk sene yapamadılar bu 3. sene…. MERCEDES – The Best or Nothing. Kıskançlıktan gebereceksiniz…..

  3. Şov amaçlı söylenmiş bir laf. Etkisi zaten pek olmaz, hiçbir şey değişmez.

  4. Blitzen Benz avatarı

    Haberin doğru olduğunu sanmıyorum.Doğru olsa bile toplam 100 kg yakıt kullanma limiti değişmediği sürece etkisi büyük olmaz.Bu sefer yarışı bitirebilmek için daha fazla yakıt tasarrufu yapmak zorunda kalırsınız.

  5. Arnoux-Ferrari avatarı
    Arnoux-Ferrari

    Hikaye hIc bir takim boyle bir seyi kabul etmez. Melbourne de cikacak hersey ortaya.

  6. Ferrari Racing avatarı
    Ferrari Racing

    http://www.trf1.net/ozel-icerik/144589-analiz-mercedesin-rakipleri-neden-korkmali.html Şu başlıkta bu konuyu da ilgilendiren bir yorum yapmıştım.

    Yakıt akışı’nın tur başına belli bir miktarı geçmemesi için enjektörlerle sabitlenmiş bir takım bar değeri var. Yakıt sensörleri bunu ölçüp Fia yarış komitesine transponder’la bilgi gönderiyor.

    Mercedes’in korkusu ; bu ölçüm’ün tamamen rafa kaldırılmasıyla lastiğini iyi kullananın yarışın ilk bölümünde belli bir benzin tasarrufu yapıp, yarış sonunda yakıt akışındaki serbestlikle örneğin tur başına 3.5 kg’lık benzin akışı ve lastik avantajıyla hızlı turlar yapana geçilmek

    Sıralamalarda bakıyorsunuz pole pozisyonu geçen sene ispanyada 1.24.681. Yarışın 60. turunda sıfır lastik takmış 10-15 kg benzin takmış bir pilot ancak 1.29-1.30 yapabiliyor. Nedeni ne? 1 tur boyunca belli miktarı geçmeyecek sıvı akışı ve enjektör ölçümleri. Depon hafiflese de; lastiğin taptaze olsa da o oranı geçemediğin için pole pozisyonuna 0.5 saniye yaklaşan hızlı tur bile yapamıyorsun.

    Bu yakıt akışını en iyi kullanan kim? Mercedes. Elbette Mercedeste etkileniyor ama diğerleri kadar etkilenmiyor. Artık Malezyadaki Petronas Petrolleri’nin gravite oranı veya sağladığı yoğunluk neyse yakıt enjektörüne oldukça az basınç yapıyor ve Mercedes’in diğerlerinden daha az etkilenmesini sağlıyor.

    Yoksa motor geliştirmeye ne var? Ferraride sınırsız kaynak var bugün isteseler 1000 hp’i rahat bulurlar. Fakat belli bir akışa dikkat ederek, enjektörlere gidecek sıvı limitini kontrol ederek token kullanmak zorunda olduğunuz için beklenen gelişme az oluyor.

    Ferrari geçen sene geliştiyse Shell sayesindedir. Shell’de petronas kadar olmasa da gravitesi oldukça etkileyici petrolleri yarış için zenginleştiriyor ve bu durum Ferrarinin motor gelişimine yardımcı oluyordu. Honda-Renault falan neden gelişemiyor diye sorulacak olursa sebeplerden biri bu yakıt akış miktarı ve araçların anlaşmalı olduğu yakıt şirketlerinin petrol gravite oranları.

    Ben bakın iddia ede ede söylüyorum; Fia bu sınırı kaldırsın Ferrari alır başını gider. Hatta 100 kg’ı 110 falan yapsın enjektör ölçümleri serbestleşsin bu seferde Ferrari dominasyonu başlar. Mercedes %2 yakıt akış kredisi verse ne olur? 100 turda 2 bar 50 turda 1 bar gerçi bunun oranını net bilmediğim için yanlış olabilir. 1 bar sana 1 turda yüzde 0. kaçlık katkı verecekte gelişim yapacaksın? Verse verse 0.075 salise fala verir. O da maksimum. 20 beygir 0.300 saniye verir ama yakıt enjektör limiti sadece %2 artacağı için o gelişim 5 beygir anca yansır. 0.075 taş çatlasın 0.100 saniye.

    Hani sembolik zam yapan patronlara al bu zammı bir tarafına … derler ya. Al bu %2’yi bir tarafına’lık durum oluşmuş tam. Renault ve Honda buna oldukça gülmüştür. Ferrari de uğraşmaya değmeyecek bir alan olarak görmüştür. Bunun yerine ön burun gelişimi yapsa Ferrari zaten 0.300 saniye falan bulur.

    Fia diğer takımların ellerindeki kelepçeyi çözse zaten Mercedes fink atamaz. Dileğim ve arzum tamamen kaldırılması yönünde. En azından sezonun 2. yarısı. Sezona Mercedesin güçlü başlayacağı ise herkesçe bilinen bir hakikat.

    1. +1. Güzel yazmışsın gerçekten.

    2. Mehmet Günaydın avatarı
      Mehmet Günaydın

      Mercedes korkaklığın ve şikenin sembolüdür gün gelecek arkalarına bile bakmadan kaçacaklar.

      1. yanlış hatırlamıyosam 60 lı yıllarda bi Le Mans kazası olmuştu Mercedesin o kazada 80 kişi ölmüş onu bahane edip kaçmışlardı çünkü artık dominant zamanları bitmişti çünkü Ferrari-Alfa ikilisi F1 i yavaştan domine etmeye başlamışlardı gene aynısı olacak eminim 🙂

  7. FA 14Sulonso avatarı

    Mercedes bildigin avans verme pesinde. Kimse yakaladık demesin bosuna.

    1. Şafak Soysal avatarı
      Şafak Soysal

      Mercedes tüm resme bakıldığında saçmalıyor aslında. Bir “Ferrari önümüzde olabilir.” diyor bir “Avans verelim.” diyor. Bence Mercedes’in konumunu okumak zor Ferrari’ye göre. Fazla tıraş cilde zarar, çok konuşuyorlar. İnşallah yenilirler bu sene, kim yenerse yensin benim için hiç fark etmez..

      1. FA 14Sulonso avatarı

        acikcasi Hamilton’dan dolayi yenilmesini istesem de Rosberg’in de bir sampiyonlugu hak ettigini dusunuyorum. 2010 yilindan bu yana cefa cekti. 2014 ve 2015 yilinda kaymagini Hamilton yedi. bir sampiyonluk da Rosberg alsin isterim.

        1. Şafak Soysal avatarı
          Şafak Soysal

          Alsın hadi seni mi kıracağız, ama son yarışa kadar çekişerek alsın Ham-Rai-Vet ile 😀

  8. Ellerinde hala kozları var demek ki

  9. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    Bu da demek oluyorki Mercedes”The Best or Nothing”

  10. Komedi…Bunu diğer takımların kabul etmesi iyice komedi olur ve aynı zamanda eziklik…

  11. Abi hayatımda duyduğum en malca öneri, kimse kusura bakmasın. Ben hayatımda hiçbir profesyonel yarış organizasyonunda, bir tarafa ekstra şeyler verildiği olmamıştır. Biz çocukken yapardık güçlü takım, zayıf takıma avans verirdi.

  12. 20 bg avans ???

  13. Şafak Soysal avatarı
    Şafak Soysal

    Sebastian Vettel ise yakıt kullanım ve akışının tamamen kaldırılması taraftarı.

    “Bir sporcu olarak, Formula 1’in en iyi yakıt saklayanı değil aracını en hızlı süreni test etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

    Hakikaten de öyle olmalı iyi demiş Vettel.

    1. cumhur yanılmaz avatarı
      cumhur yanılmaz

      Kesinlikle. F1’in ruhunu yine en iyi sürücüler yansıtıyor.

  14. Masterdragon2016 avatarı
    Masterdragon2016

    “Bir sporcu olarak, Formula 1’in en iyi yakıt saklayanı değil aracını en hızlı süreni test etmesi gerektiğini düşünüyorum.”

    Araçlara artık limitlerinde değil cici otomobil gözü ile bakıldığı sürece maalesef F1 in hali yukarıda iyi özetleniyor.

  15. Karanlık Lord avatarı
    Karanlık Lord

    Ferrari hani Mercedesi yakalıyordu.Adamlar resmen diğer takımlara 20 beygir güç ilavesi oldu demiş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir