Whitmarsh "Bruce Mclaren Hâlâ Takımda Yaşıyor"

yazar:

kategori:

4 kez yarış kazanan Bruce Mclaren, Mclaren takımını 1966’da kurdu ancak takımı kurmasından 4 sene sonra, Can-Am aracı testinde kaza yaparak öldü. Ancak Mclaren takımı, Formula 1’in en başarılı takımlarından birisi oldu.

Whitmarsh “Bruce Mclaren’in 40. ölüm yıl dönümü onun vasiyetini değerlendirme fırsatı  veriyor ve onun orijinal görüşü hâla takım içerisinde yaşıyor.”

“Bruce sadece ölmüş ve disiplinli bir yarış pilotu olarak adını tarihe yazdırmadı aynı zamanda yaratıcılık, görüş ve kararlılık sahibi ve en büyük takımları yenen bir mühendis olarak da tarihe geçti.”

“Bu gerçek hâlâ devam ediyor ve Ron Dennis 1980’de takımın kontrolünü eline aldığında aynı şeyleri sürdürmeye özen gösterdi. Ron’un yönetiminde Mclaren teknoloji ve mühendislikte öne çıkan şirket olarak devam etti ve en iyi olma konusundaki istek devam etti.”

“Bruce’un değerleri 60 yıllık geçmişimiz boyunca kazanan bir oluşum olmamızı sağladı ve Formula 1’de, Kuzey Amerika’daki Can-Am serisinde, Indy 500, Formula 5000 ve Le Mans 24 Saat yarışlarında galibiyet getirdi. Galibiyet, her zaman Mclaren’in DNA’sında yer alacak.”

“Mclaren ismini devam ettirmekten gurur duyuyoruz. Ve, dünyada milyonlarca insan için Mclaren bir motor sporlarıdır ve Bruce için bundan daha övünç duyulacak şey olamaz.” dedi.


Yorumlar

  1. fatih küskü avatarı
    fatih küskü

    böyle mükemmel bir takımın temelini attığı için onu saygıyla anıyoruz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir