Gascoyne: McLaren 2015’te Honda’nın Arkasına Saklandı

yazar:

kategori:

Mike Gascoyne’ye göre McLaren’in 2015’teki başarısız performansının tek sebebi Honda motoru değil.

McLaren Honda geçen yıl Manor’un önünde dokuzuncu olmuştu ve takım genel olarak sorunun motordan kaynaklandığını söyledi.

Eski F1 Mühendisi Mike Gascoyne, McLaren’in podyuma dönüp dönemeyeceği sorusuna “Bu cevabı uzun bir soru. Ancak Fernando’nun sözleri bana güven dolu gelmedi”

“Elbette sezona daha sağlam bir  başlangıç yaptılar ve daha fazla tur attılar. Honda motoru gelişmeyi başardı”

“Asıl soru şasi ne kadar gelişti? Geçen yıl muhtemelen çoğu şeyi motorun arkasında sakladılar. Şasinin o kadar iyi olduğundan emin değilim”

“Gelişmiş olsalar bile en önde yarışmaları için yapılması gereken çok fazla iş var gibi görünüyor” dedi.


Yorumlar

“Gascoyne: McLaren 2015’te Honda’nın Arkasına Saklandı” için 22 yanıt

  1. saidertuğrul avatarı
    saidertuğrul

    Geçmişte olduğu gibi ne zaman sezon içi testler ve gelişime izin verilirse o zaman Red Bull yada şimdi ki gibi Mercedes Dominasyonu izlemeyiz. Mclaren-Honda’nın Sağlam başarı elde etmesi için en az 2 seneye ihtiyacı var…

  2. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
    Schumi Nerde Ben Orda

    F1’de motorun etkilediği bir konu var sürülebilirlik.Herşey hp’den ibaret değil pilot tur içerisinde motor şasi uyumundan ne kadar memnun kalırsa o kadar çok zorlayabiliyor ve performans çıkartabiliyor.Honda geçen seneki civic motoruyla hem düzlüklerde hem de virajlarda berbattı.Şasi yine iyiydi motora göre motor normal olsa geçen sene 5.lik (Alonso’nun zimmetindeki sıra) mümkündü çoğu zaman…

  3. geçen sezon mclaren adına test denen olayda test yapamadı.sezon başladı kısıtlanmış motorla yarış tamamlayamadı takım bu durmda iken hangi verilere bakıpda neyin ne oldugunu anlasın ve şasiyi kötüyse nasıl geliştirsin ?

  4. Fernando Alonso 05-06 avatarı
    Fernando Alonso 05-06

    evet bu videoda burda zart zurt atanlara ithaf olsun !!!
    https://www.youtube.com/watch?v=UxVqWfQZeOQ

    1. Fernando Alonso 05-06 avatarı
      Fernando Alonso 05-06
      1. Schumi Nerde Ben Orda avatarı
        Schumi Nerde Ben Orda

        Motor o kadar dandik sürekli oversteer’a sebep oluyor kötü haritalama cabası ayrıca mexico’da düzlükte daha iyi gibi geldi bana.İlk video’da ana düzlükte 1 sn fazla olan fark s virajlardan sonra 0.5-0.6 sn civarına kadar düşüyor.Bakın Mclaren’le herkes dalga geçiyor ama Mclaren’in neler yaptıklarını çok çabuk unutuyorlar..Honda’nın gelişimi bu sene kilit olacak ve ben eminim gelişeceklerinden adım adım hızlanacaklar.

      2. Kamera hepsinden daha güzel start alıyor 🙂

  5. şasi de motordan çok daha ileridelerdi bunu şasinin ön plana çıktığı monoco gp de gördük zaten alonso motor button sarı bayrak sorunu yaşamasaydı büyük ihtimalle son seansa kalıyorlardı ki button yarışı 8. bitirdi.

  6. Yalnizca dogru soylemis.Bende sasinin o kadar iyi oldugunu dusunmuyorum.
    Ne redbull ne mer nede ferrari kadar.
    Honda zaten o yuzden redbulla motor vermek istiyordu.

  7. Ne diyo la bu değişik gecen yik yaris bitiremedik şaka mi bu 😀

    1. saidertuğrul avatarı
      saidertuğrul

      Cenaze namazı kılmaya hazır olun diyor. ben öyle anladım sanki… 🙂

  8. GPS verilerine göre McLaren düzlükte 2.3 sn kaybederken virajlarda yaklaşık yarım saniye kaybetti.

    http://www.trf1.net/formula1_haberler/122080-analiz-mclaren-hondanin-240-beygirlik-bas-agrisi-devam-ediyor.html

    McLaren’in şasisi en iyi olmayabilir ama Honda’dan daha iyi bir iş çıkardıkları kesin.

    1. Ayrıca herkesin atladığı bir husus var.Bir aracın motoru ne kadar güçsüz ise takımlar bu beygir gücü eksikliğini düzlükte ve hızlanmada daha az dezavantajlı duruma gelmek için diğer takımlara nazaran daha az kanat açısıyla yarışırlar.Buda virajlardaki etkilerinin azalmasına yol açar

      Yani Mclaren in buradaki şasi farkı aslında düşünülenden daha da az.

  9. Mercedes şasisine tak bakalım Honda motorunu yarışı tamamlayabileceklermiydi geçen yıl ? V8 döneminden bahsediyor sanki motorlar sabit şasiyle işi götüreceksin oldu canım.

    1. Adam bundan bahsetmemiş zaten.Honda tamam motorda berbat bir iş çıkardı ancak Mclaren şasisi de tek bir ışık vermedi demiş.Bitik motorla Redbull 2014de 3 yarış kazandı.2015 de singapurda Mercedesi mağlup ettiler.Mclaren hangi yarışta dikkat çekti?Kabul edelim Mclaren şasisi üst düzey durumda değil.

      1. FA 14Sulonso avatarı

        -di. Fakat Honda’nın arkasına saklanma gibi bir durum da söz konusu değil. Honda motoru ne kadar kötüyse sürülebilirlik de o kadar az olur. Aynı şekilde bu beğenilmeyen, iyi değil denen şasi de o motora rağmen Monaco, Singapur, Macaristan gibi pistlerde iyi işler çıkardı.

        Yukarıda da v12 arkadaşın dediği gibi, Mercedes’e göre virajlarda 0.5 saniye kaybederken düzlükte 2.3 saniye kaybediyordu McLaren. Yani demem o ki, b*k atılacak en son şeydir şasi.

      2. 2014 te Reno motoru ferrariden daha iyiydi. RBR şasisi ile birlikte Merconun her hatasından faydalandılar olay bu. 2014 te bitik motor diyemeyiz. 2015 te gerilediler. Reno, ferrari gibi işin kolayına kaçıp 2 tane mercedes motor mühendisi alsaydı 2015 te Redbul çok süpriz yapabilirdi. ayrıca motor gücü açısından Reno geride olsa bile ERS sistemleri çok iyi durumda. McLaren açısından en iyisi olmasada şasinin iyi olduğunu düşünüyorum. çünkü yüksek hızlı virajlardada yavaş virajlardada hızlanmak için yine motor gücüne ihtiyacınız var. takımlar GPS datalarında ne olduğunu görüyor. geçen sezon Vettelin bir sözü var, “McLaren iyi bir şasi yaptı ama motorları zayıf” buna benzer bir sözdü.

        1. @14sulonso @Kemal Ellerinize sağlık

      3. Fernando Alonso 05-06 avatarı
        Fernando Alonso 05-06

        @Erendost sen şaka mısın? Macaristanda Usa gp de neler yaptılar Alo Usa gpyi motor yüzünden olduğu yerden (spin atmasına rağmen) iyi bi yerdeyken gerilere düştü!!!

      4. Honda bu sene Redbulla motor verseydi görürdük Mclaren şasisini.Kaçırdık bu şansı bazı nedenlerden dolayı.Mclaren 2013ten beri içler acısı durumda, bu sene umarım gerçekten bahsettiğiniz şasiyi görürüz.

        Mclaren kaynak anlamında en üstü düzey üç takımdan biri onun için 3 sezonluk durumu bir faciaydı.Kendine yakışan yerine dönmeli.

        1. FA 14Sulonso avatarı

          Üst paragrafında sövüp aşağıda övüyorsun. Bilemedim bu nasıl bir yorum şeklidir? Aynı yorumun içinde insan kendisi ile çelişebilir mi?
          (sövmek kelimesini de lafın gelişi kullandım yanlış yerlere çekilmesin)

      5. Napolyon1453 avatarı

        3 yarış kazandılar evet 2014 te hatırlayalım. Belçika, kanada, macaristan sence bu 3 yarısta red bull iyi olduğu için mi kazandı yoksa Mercedes sorun yaşamasından mı. Okadar yorum yaparsın okurum ama bunun cevabını kendin ver. 2014 te redbull mercedesten sonra en iyi williamsla birlikte tartısılır kimin 2.takım olduğu çünkü williamsta sene bası cok sorun yasadı geç açıldılar. Hataları değerlendirdi diyelim. 2015 singapur ise cok farklı durum. Son yarısı rahat kazanan sezonu domine eden italyada ferrariye 25sn fark atan takım singapurda tur bası orta grup takımlar kadar fark yedi. Tam da basınc skandalından bir sonra ki yarıs.
        Mclaren şasisinin ne kadar iyi olduğunu bilemeyiz. Motor o kadar kötüydü ki gecen sene şasinin ne durum da olduğunu kimse bilemez. Fakat telemetre diye de bişey var ben demiyorum mühendisler yapmış. İtalya da acıklamıslardı hatta düzlükte kaybedilen zamanla virajlar da kaybedilen zamanı mercedese oranla hesaplamıslardı. Ayrıca o şasinin puan aldığı yerlere bakalım. Macaristan da 5.lik bak 5.lik lüks kabul ediyorum cünkü mercedesler sorun yasadı bunu da ben kabul etmiyorum ama puan aldılar. Monaca puan aldılar. Yani motor gücü gerektirmeyen pistler de puan almıslar. Şasi motora oranla iyi hatta cok iyi olduğunu söylebiliriz. Ne kadar iyi bunu kimse bilemez.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir