Hamilton Prost'un Eleştirilerine Karşı Çıkıyor

yazar:

kategori:

Lewis Hamilton 4 kez Dünya şampiyonu olmuş Alain Prost’un eleştirilerine katılmadığını belirtti çarşamba günü. Michael Schumacher’den sonra Formula1 tarihinin en başarılı 2. pilotu ve aynı zamanda eski takım patronu Fransız Prost, pilotları yeterince zorlamayan yeni formatı yerden yere vurmuştu.

Prost "Daha hızlı ama daha az zeka gerektiren, daha az taktik,strateji ve mühendislerle daha az birlikte çalışma gerektiren bir format. Bu benim sevdiğim Formula 1 değil." demişti.

Ama Melbourne ‘un yakınındaki yerel bir plajda Mclaren pilotu Hamilton, Prost’un söylediklerini yorumladı.

Hamilton "Biraz şaşırdım" dedi ve aynı zamanda Prost’un pilota yardımcı olan çekiş kontrol sistemindeki yasaklamaları hoş karşılamadığı için de şaşırdı.
"Açıkçası kendi düşünceleri kendisine göre doğrudur fakat bence çok daha mücadeleci ve çekiş kontrol sistemi olduğu zamanlardakine göre çok daha zor. " dedi.

İngiliz pilot, Prost’un pistteki pilotların 2/3’ünün bir Mclaren yada Ferrari de olduğu taktirde yarışı kolaylıkla kazanabileceği görüşüne özellikle karşı çıktı.
"Bence 2008 de ilk sıralarda göreceğiniz pilotlar iyi pilotlardır çünkü ancak iyi (yetenekli) pilotlar üst sıralara yükselebilecek." dedi.

Prost’un pistteki 2/3 pilot referansına özellikle şaşırdı çünkü Formula1 sürücülerinin hepsi yüksek yeteneklere sahip donanımlı pilotlardır dedi. "Eğer öyle değilse burada ne işiniz var?" dedi.


Yorumlar

  1. prost tam olarak oyle demedi diye hatırlıyorum.Yanlıs anlama olmus yada gazeteciler her zaman yaptıklarını yapmıslardır :S

  2. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    bunu prost'un dediğine göre dedim yani 🙂

  3. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    ahmet arkadaşım yalnız GP2dede çekiş kontrol yok.

  4. Prost dogru soyluyor aslinda, yarisan pilotlarin hepsi buyuk yeteneklerden olusuyor, onlara en iyi araci verirseniz muhtemelen en tepelerde olacaklardir, Bu yuzden bana GP2 pilotlar icin daha adilmis gibi geliyor..

  5. görkem yılmaz avatarı
    görkem yılmaz

    prost'ta alem adam ha :))) hem daha az zeka gerektiren demiş hemde çekiş kontrol sisteminin yasaklanmasına karşı çıkmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir