Bourdais, F1 Şansını Kaçırdığını Düşünüyordu

yazar:

kategori:

Sebastien Bourdais, bu sezon için Toro Rosso ile anlaşma yapmadan önce Formula 1’de yarışma fırsatını kaçırdığını düşünmeye başlamış.

29 yaşındaki Fransız pilot, Champ Car serisinde 4 şampiyonluk elde etti ama genç pilotların revaçta oldğu F1 tarafından göz ardı edilebileceğini bekliyordu.

Bourdais: "2005 yılının sonunda F1’e şimdi girersem büyük bir sürpriz olacak diye düşünüyordum. Ve 2006 yılının sonunda bu işin bittiğini düşünmüştüm. Ama benim için bittğini söylememden bir hafta sonra Toro Rosso ile test yapma fırsatı doğdu"

"Daha öncesinde elime geçen tek gerçek fırsat, 2002’de Arrows ile olandı. Ama geçti. Bir fırsattan fazlasını elde etmek zor. Çünkü, pilotlarda yeni nesil gelir ve bir başka şans ele geçirirsen şanslısındır. Şansı yakaladım ve seneler sonra buradayım"

Bourdais, geçen sezonlarda göz ardı edildiğine inanıyor. Çünkü, Champ Car’daki rekabet, F1’deki ile aynı seviyede derecelendirilmiyor.

Bourdais: "Ben eyaletlerdeyken açık tekerlekli araçların yarışlarının durumu bana yardım etmiyordu. Yarışları ve şampiyonlukları kazanmanın keyfini çıkararak zamanı geçiriyor ve bir gün F1 ile ilgili bir şeyler olabileceğini aklımda tutuyordum"

"Bunun üzerine çok düşüncem yoktu, olacak mı olmayacak mı bekliyordum. İşimi yapmaya çalışıyordum. Ama F1, tahmin edilemezdir. Bir fırsatınız olup olmadığına kararın verilmesi size bağlı değildir. Sadece fırsat gelince değerlendirirsiniz."


Yorumlar

  1. demir kemikli avatarı
    demir kemikli

    adam 4 kere champ car da şampiyon oldu ama hiç bir f1 takımı dönüp yüzüne bile bakmadı.
    nasıl bir iştir anlamadım.
    en yeteneksiz pilotlara bile dünya kadar şans veriliyor ama şampiyon adama şans vermiyorlar.
    gerçekten de ilginç.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir