FIA, Yeni Sıralama Formatını Onayladı

yazar:

kategori:

FIA, bugün resmen yeni sıralama formatını onayladığını duyurdu.

FIA’dan yapılan açıklamaya göre yeni sıralama formatı Avustralya GP’sinden itibaren kullanılmaya başlanacak.

Açıklamaya göre;

Yeni sıralama formatı üç bölümden oluşacak. İlk seans 16 dk sürecek. İlk yedi dakikanın ardından 8d30s, 10d0s, 11d30s, 13d0s ve 14d30’da birer pilot seansa veda edecek. Geriye kalan 15 pilot 2. seansa geçerken mevcut dereceler silinecek.

İkinci seans 15 dakika sürecek. İlk 6 dakikanın ardından 7d30s, 9d0s, 10d30s, 12d0s ve 13d30’da birer pilot seansa veda edecek. Geriye kalan 8 pilot 3. seansa geçecek ve mevcut dereceler yine silinecek.

Üçüncü ve son seans 14 dakika sürecek. İlk 5 dakikanın ardından 6d30s, 8d0s, 9d30s, 11d0s ve 12d30’da birer pilot seansa veda edecek. Geriye kalan son iki pilot pole pozisyonu için mücadele edecek.


Yorumlar

“FIA, Yeni Sıralama Formatını Onayladı” için 6 yanıt

  1. Burak Karaküdük avatarı
    Burak Karaküdük

    Gereksiz bir sıralama formatı. Nasıl sonuçlara gebe olacağı belirsiz. Asıl sıkıcı olan yarışlar kadeşim değişikliği orda yapacaksın. Sıralama formatı yıllardır en iyi şeklindeydi

  2. FA 14Sulonso avatarı

    Rutin ve sıkıcı geçen cumartesi gunleri artik daha karmasik olacak. Seyirciler için iyi ancak pilotlar icin nasil olacak gorecegiz.

  3. Bu kadar karmaşaya ne gerek vardı ?

  4. Mustafa Sar avatarı

    şimdi pilotlar en hızlı turlarını atmadan önce ısınma turu atamayacaklar mı… Bir pilot lastik ısıtması yaparken diğer pilot can havli ile turda olacak. Denge nasıl sağlanacak. diyelim bir pilot elendi ve pite dönüyor. Neden son sürat devam etsin ki. Pite dönerken tur derecesi yapan pilotların derecelerini engellemeyecek mi?

  5. Şimdi son ikiye kalan iki pilot sıfırdan mı turlar atacak yoksa Q3 teki dereceler silinmeden kalacakmı

  6. Uzun zaman sonra aldıkları en olumlu karar bu diye düşünüyorum alışıncaya kadar zor olacaktır bizler için ama artık ctesi günleri pazara göre daha fazla heyecan vaat ediyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir