Hakkinen: “McLaren Hala Düzlükte Yavaş”

yazar:

kategori:

Mika Hakkinen, McLaren-Honda’nın gelişime rağmen hala düzlükte yavaş olduğunu düşünüyor.

McLaren, Honda motorunun ERS’de zayıf kalması nedeniyle 2015’te çok kötü bir dönem geçirmişti. Honda yeni sezon öncesinde gelişme kaydetti ancak Barcelona testlerini ziyaret eden Hakkinen, McLaren’in hala yavaş olduğunu söyledi.

Hakkinen “Tabi ki bu takımla büyük bir geçmişim var. Çok fazla olumlu ve olumsuz şeyler yaşadık.”

“Umarım hak ettikleri sonucu alabilirler. Ancak öyle görünüyor ki hala düzlük hızları yok.”

“Öyle olunca rakiplerinize çok fazla performans veriyorsunuz ve sürekli olarak düşük downforce ile yarışamazsınız çünkü lastikler de ciddi öneme sahip.”

“Onlar üzerinde çok fazla çalışıp aşırı ısıtmamanız lazım. Bu yüzden lastikleri hemen öldürdüğü için düşük downforce ile piste çıkamazsınız.” dedi.

Mercedes’i değerlendiren Hakkinen “Mercedes çok güçlü görünüyor ve açıkçası son senelerdeki başarıları onlara çok fazla güven veriyor.”

“Tabi ki araca baktığınızda harika görünüyor. Mercedes bir kez daha hızlı bir araç yapma konusunda harika iş çıkardılar. Attıkları turların sayısına bakarsanız bu etkileyici. İyi durumdalar.” dedi.

 

 

 


Yorumlar

“Hakkinen: “McLaren Hala Düzlükte Yavaş”” için 14 yanıt

  1. mustafa aydınalp avatarı
    mustafa aydınalp

    doğru bir noktaya işaret etmiş hakinen düzlük hızının yavaşlığı düzlükte kaybedilen zamandan fazlasına sepep oluyo motorun yavaşlığını kapatmak için düzlük hızını artırmak adına düşük downforce la yarışmak zorunda kalıyosun buda viraj hızını ve lastik performansını da düşürüyo

  2. Herkes tam güçle çalıştırmadığını biliyor honda nın. Bu da çıkmış düzlükte yavaş diyor. Ne zaman gördün tam güçte çalıştığını motorun. Konuşmuş olmak için konuşmuş.

    1. Peki testlerde diğerleri tam güçte çalıştıryormu ?

  3. Yavaş ama ne kadar yavaş orası da önemli.

  4. E zaten duzlukte yavas olmasak ferrari ve mercoyla kapisiriz bilmesidigimiz seyler soyleyin bize 😀

    1. williams düzlükte en iyi araç ama ferrari ve mclaren ile yarışamıyolar. f1’de düzlük hızı dışında tonla detay var biliyosun ki.

      1. hız hariç diğerleri mclarende var zaten hocam 😉

        1. düzlük hızı 2 senedir öne çıktı. mclaren ise 2008’den berı şampiyon olamıyor. o eski mclarenden eser yok simdi… şampiyonluk demişken aslında 99dan beri de sadece bir kez şampiyon oldu. eskiden en azından şampiyonluk mücadelesinde oluyordu. umarım eski haline döner

          1. Newey etkisi o senelerde son buldu zaten. Ondan sonrada şampiyon olamadık Mercedes fabrika takımına geçince. Prodromou geldi ve şimdilik güzel işler yapıyor.

            1. ayrıca mp4-27 2012 sezonunun en hızlı aracıydı ama şampiyon olamadıkları gibi iki yetenekli ve farklı özelliklere sahip pilotlarından herhangi birini bile ilk 3’e sokamadılar. üstüne üstlük markalar şampiyonasında da her yönüyle çok zayıf bir çöp kamyonu olan f2012’nin gerisinde kalmayı başardılar.

              bence mclaren 2017 kurallarından sonra büyük bir atılım yapamazsa formula 1’den yok olur gider ki zaten sponsor bulmakta bile zorlanıyor. (bunu çok üzülerek ve içim kan ağlayarak söylüyorum)

              1. Kesinlikle öyle 2017 son şans olabilir. Çok ciddi bir çalışma yapması lazım takımın.

          2. McLaren 1999’dan bu yana şampiyon olamıyor. Durumları aslında daha da kötü.

            1. ama yine de her sezon ya 2. yada 3. olurlardı ve pilotlar şampiyonası mücadelesinde de hep yer alırlardı.

              1. hani bernie , fia , strateji grubu falan filanda aman mclaren gitmesin falan da demez yani. şöyle bir bakalım rekabetçi olabilicek ve isimli popüler markalara ;

                ferrari
                mercedes
                red bull
                renault

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir